rootsky Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 Ono je to dané tím že coupe je čistokrevné GT, to nejsou vozy se kterými se jezdí až pečou olej, to jsou rakety dlouhého doletu za konstantních otáček někde v první třetině otáčkoměru. Bylo by krásné mít motor trophy v našem autě a nejen tuto civilní verzi. Rozdíly budou mezi těmito motory velké, nemyslím konstrukci, ale použité materiály. Např.: Náš motor se dá při nešetrném zacházení snadno \"vylágrovat\", to je problém při případných úpravách které zvyšují tuto zátěž. Takový chycený motor neklepe (6 vál je prostě lépe vyvážený a maskuje to), ale ve vysoké zátěži rychle klesá tlak oleje. Proto by měla být kontrola obsahu olejové vany běžnou součástí kontroly vozu před koupí. Motory s automatem jsou na tom podstatně lépe. To uvádím jako příklad toho s čím se inženýři renaultu museli vyrovnat... Na cesťáku je prostě hodně kompromisů, protože se šetří a na zamýšlené použití to stačí, řekněme si na rovinu že koncern PSA dělá spotřební auta a tam je těch kompromisů o hodně víc než třeba vozů německé premiové značky, nebo dokonce vozů které přímo vychází ze závodních speciálů, nebo jsou určené pro víkendové okruhové závodníky. [upravil dne 31/10/11 10:46 od rootsky] Citovat
masterjj Odesláno 31. říjen 2011 Autor Odesláno 31. říjen 2011 Oni by to pánové z PSA nemuseli, tak kazit. Třeba taková 309Gti 16 s titanovéma svodama nebo 405 T16 jsou taková správně surová auta s kterýma Peugeot prostě přestal. Teď tlačí smradlavé chrochtáky a nějaký benzínový RCZ to fakt nezachrání. Motor asi nebude špatný, ale jak posrali přední nárazník od 307 ala vysmátý ksicht. Trochu mi připadá že se z Peugeotů začínají stávat dámské auta. Jinak o zničitelnosti tohodle motoru stejně dost pochybuju. Pokud se netočí studený nebo se nejezdí na bláto místo oleje a jednou za 10let se vymění těsnění pod hlavou, tak musí jezdit prostě věčně. Netočí to nějaký HC otáčky aby se to vybrousilo a pokud se ten motor bude mazat jak má, tak z toho můžou lítat kolečka, ale pojede to dál Dyť i po 220tkm opotřebení vaček není takřka žádné. Citovat
rootsky Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 Taky se vrátím za čas k Alfě. PSA vůz bych si na ježdění koupil, ale nic víc od něj už nečekám, ještě spíš C5tku s hydrou než PUGa... Zničit jde, když se honí za studena, spoustu aut měly firmy a frajírci a těm je tohle jedno. To ale není problém jen našich motorů, v tom máš pravdu a taky to nechci nijak zveličovat. Ještě k chlazení serva, co vidím na novém modelu je nějaká trubka pod chladičovou stěnou, koukni na starý model, tam je chladicí tyč s lamelami, mám tady druhou pro budoucí chlazení oleje (až konečně dodělám výměník). Zdá se mi že na novém modelu je kompromisů mnohem víc než jsme původně mysleli . Ten výměník je super, jednou bych chtěl sehnat originál, protože ten můj z audi bude obyč bastl a to mě u auta které si nechávám bude (dokud to neudělám pořádně) trápit. Ale zbytek věcí na novém modelu se mi zdá nějak ošizený ... Citovat
masterjj Odesláno 1. listopad 2011 Autor Odesláno 1. listopad 2011 Koukám na to. U toho nového jsou dvě verze kratší bez toho žebrování což je horší a nebo delší jak to mám např. já. Nevim jak to ve výsledku vyjde, ale typl bych si že to žebrování bude mít lepší odvod tepla, ale hlavně je dražší na výrobu. Je vidět, že kluci šetřili kde mohli. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.