Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přesnně.....

Moje coupe je trochu zanedbávaný,používám ho do běžného provozu,což se na něm podepisuje.

Začíná mi to vadit,tak přemýšlím,že bych si koupil ještě třeba 406 sedan,abych si mohl uprvait co je třeba,protože si teď nemůžu dovolit auto vyřadt z provozu víc jak na den....

:myslim

Odesláno

Díky kluci.

Jinak přemýšlím teď i nad těma přepážkama do olejové vany.

Máte je někdo udělané nebo nevíte nějaké zásady, které při výrobě dodržet?

díky

Odesláno

Dnes jsem se byl ptát v Renaultu na vanu z CLIO RS V6 187kW.

Má přepážky a stojí 4500 CZK - přemýšlím o ní ;)

Nejlepší by bylo najít někde fotku jak má udělaný ty střeva a okopčit jí...

Odesláno

Nekompromisní řešení, ale chce to zjistit, zda je tam nějaký rozdíl. Není na netu někde fotka, naši vanu klidně sundám a ofotím přeměřím), stejněmusí dolu pro kontrolu těch přidřených šál před další sezonou...

Odesláno

Myslím, že měřit jí nebude třeba... jediné co máme je možnost vidět z Renault catalogu obrázek zhruba ve stejný kvalitě jako je service box. - možná horší

Takže není s čím porovnat ... :(

Hledal jsem někde na netu obrazek z clia a vubec nic...

Koukali jsme v Renaultu na laguny co měli tyhle motory jak máme my a vana byla videt na obrazku s rovnym dnem.

Pak oba motory upravené od renault-sport (166 a 187 kW), už měli tu vanu zajímavě zpřepážkovanou, ale tvar vypadal podobně jak naše vana, ale bylo to jen načrtlé :(

Nakonec to vidim stejně tak, že se to bude muset risknout a pak nafotit a zmerit aby si to mohli dodelat i ostatni.

Odesláno

Dík Fusion,

tady je to dobre videt, ten sberny kos je v te prohlubni a i v ty prohlubni jsou prepazky.... sileny :D

V pripade co mame my by se to muselo asi spřepážkovat kolem dokola toho sítka, pže je vana čtvercového tvaru.

Nebo udělat 2 dlouhé těsně přepážky u toho.

Na tom obrazku v tom Renault katalogu to bylo myslim kolem dokola.

Odesláno

Sem s tím obrázkem. Tohle řešení s \"dvířky\" je dost časté, ale jak to udělat aby to fungovalo (rozměry a umístění přepážky s \"dvířky\") netuším, předpokládám že přepážka je v půlce vany, ale pak je to už záhada. Naše vana foto (těch špon z šál si nevšímejte, ty tam asi nemáte :)):ZDE

DP upravilo vanu kvůli vedení výfuku a celé je to bastl, co díl to kompromis. Nadruhou stranu je to funkční turbo kit...

P.S. Jak vidno z obrázků je to uděláno hodně pěkně a podle mne účinně. Kouknu do serviceboxu, zda není nakonec ještě rozdíl mezi vanami var. 140 a 152...

[upravil dne 25/10/11 08:01 od rootsky]

Odesláno

rootsky - podle tvejch obrázků, tam nějaké přepážky máš.

V service boxe to zakreslený není a ani na tom obrazku z toho ebaye ne.... neni to dodělávaný? nebo to mají všechny ty vany :myslim

Odesláno

Mám dvě (jak víš)ver. 140 a mají to obě... A věc je skoro jasná, protože moje má číslo 0301H2 a tvá 0301J8. To znamená že jsou jiné... Takže si nejspíš přijedeš pro vanu na testy že?

Podle serviceboxu 10 tis.Kč s daní, asi je i pozlacená...

[upravil dne 25/10/11 09:04 od rootsky]

Odesláno

No to se z toho.... :o

Koukám, že jedna z věcí kde je 140 verze lepší.

vana na 152 = 2000czk a 140 jak píšeš 10000czk

Na obrázku je vidět, že 152 má trochu jiné to sací ústrojí, ale nevidím to jako důvod dát ty přepážky všechny pryč.

V tom service boxe je to dobře vidět i na tom obrázku...

Tak to se nějak domluvíme :papa

Odesláno

Dneska jsem to byl projed a musim říct že i po ostřejší jízdě hydroštely nic.

Jediný při čem klesne tlak oleje je při prudké akceleraci.

Brždění a zatáčky jsou ok.

Odesláno

Zvýšit tlak oleje, jenže to se na našich motorech lépe řekne než udělá, takže nejspíš nic a posílit to co tam už je, tak jak tu udělal mastarjj + kvalitní olej (za mne 10W60) a častá výměna...

Odesláno

rootsky: na častou výměnu jsem taky přešel měním po cca 8tis km olej a myslím,že to tomu hodně pomahá + kvalitní olej u mě 5W-40 od BMW a supr.

Radši ho budu měnit častěji než pak řešit nějaký větší prušvih.

Odesláno

Ano já měl taky chladič a je fakt že teplota nepřekročila 100st. Ale pozor- výrobce není blbec a to jestli zvolil špatý odvod tepla není jen tak že si to myslíte. Pokud je v coupé budík teploty tak nám říká - pozor teplota se zvedla a motor musí zvolnit jelikož teplota oleje stoupla s nepřiměřeným zatížením které už motor nesnáší dobře.Je to takový varovný signál aby motor měl jistou životnost. Pokud budeme do nekonečna chladit pak to znamená že komponenty vně motoru vystavujeme šílenému namáhání a snížením teploty oleje si namlouváme že je v podstatě vše jak má být. I například F430 má obrovský tank na olej s brutálním chlazením a 12L oleje v motoru a i přesto se to dá přehřát a pak je potřeba zvolnit. Je potřeba si uvědomit že motor snese jen určitou dávku námahy a přehřátí oleje je známkou že už má dost!

na mojí impreze není chladič oleje a při krutém zacházení (nesrovnatelně z coupé) je teplota lehce nad 100st. Prostě ona dokáže pálit i dvě hodiny v kuse při brutálním plnění a ručičkou v omezovači a nic se neděje jelikož je to určeno a postaveno právě pro takové zacházení.

Víc bych se zabýval vhodným olejem tedy pro fakt sportovní užití 10w50/60 a pak ani 120st. není pro tento olej závadou. Otázkou ale zůstává co na to motor. Tak že vždy s rozumem. Co se týče výše hladiny tak nepřesahovat max. protoře vznikne nepřiměřený tlak a bude se to tlačit skrz těsnění. Výměna olej tedy u mě je co 4000km ale olej víc trpí tepelným šokem tedy studenými starty než přehřátím.

Tak že chlazení ano ale s rozumem pak jezdit protože V6 tohoto typu není určen pro obrovské zatížení.

[upravil dne 28.10.2011 16:32 od tom406]

Odesláno

Tome406 chápu na co narážíš, ale trochu nemůžu souhlasit.

Výrobce taky kouká hodně na cenu a ušetří kde jen může, takže pokud to auto neni ryze sportovní, tak teplotu oleje a motoru při delší zátěži řešit nebude,

Pokud ochladíš olej snížíš tak i celkovou teplotu motoru a tím i teplotní namáhání jednotlivých komponent, které je významější než cokoliv jiného a jde ruku v ruce pak s mechanickým namaháním.

Ani teplota vody není furt 90°C, pže výrobci hodně rádi dělají omezovače na budíky aby lidi nebyli zbytečně nervozní.

Takže pokud máš vyší teplotu motoru než má být, tak roste i výrazně opotřebení motoru.

Takže je to tak, že pokud udržíš provozní teplotu, tak si k tomu motoru můžěš dovolit víc a to že každej motor potřebuje oddych s tím souhlasím, ale to je normální čím víc autu dáváš (otáčky, tlak turba) tím víc se opotřebovává.

Co se týče toho oleje, tak tam není jedno jestli olej má 120°, pže se ten olej samozřejmě přepaluje a ztrácí mazací schopnosti a jakmile ho takle jednou přesmažíš už by si ho tam vůbec neměl mít. Je jasný že ta 10w60 by měla vydžet víc, ale jedno to neni.

U coupe by podle mě stačilo jenom žebrování olejové vany na nějaké základní chlazení, ale jak je motor zaplastovaný a je do Vé pod 60°C, tak to samozřejmě strašne drží teplo a topí to jak blázen jako celek.

Nechci to samozřejmě srovnávat s imprezou ani nevím jak to tam je udělané, ale pokud ten olej jde i přes Turbo, tak prostě ta teplota musí být ošetřená aby neměl víc jak 100°C. Na Focusu ST/RS 2.5 turbo není problém ten olej úplně přesmažit do červených čísel, pokud tomu dáváš.

Ruzumím tomu co si tím původně myslel, pže pokud koupíš Imprezu, evo a tak podobně tak mají samozřejmě sakra větší přípravu na sport a závodění,

ale tyhle auta nevydrží o nic víc hrubější zacházení než ostatní, pže většina z nich jsou po pár kilometrech ko a je mi jasný, že je to právě turbínou s kterou většina lidí prostě neumí jezdit a neví jak se k tomu má chovat.

Turbo motor bych s atmosférou vůbec nesrovnával, turbo motor má své výhody (výkon,krouťák,emise apod), ale to že má menší životnost pod zátěží je více jak jasné.

Jinak tyhle motory v coupe se dělali i ve verzi Trophy od Renaultu , kde byl výkon něco kolem atmosférických 300koní se stejnýma střevama jak ty naše.

Takže proč neupravovat :papa;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...