Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak to je moc pěkná a promyšlená montáž, s výměníkem je to neprůstřelná kombinace (kdyby něco vždy se dá dát větší chladič). K budíku: Proto používám 10 bar :). Ta redukce pod čidlo je drsná, to jsem na sebe s konickým závitem na čidle M10x1 opravdu zvědavý. To je tak když se kříží PUG s audi...

2 Y2K: Bohužel, díky termostatu se olej dostane na tu provozní teplotu, kdy ti to cvaká normálně a ochlazování pod provozní teplotu dlouhodobě nic neřeší... Když si vezmu že starý model nemá ani ten výměník olej/voda co je na novém, tak nejsem úplně přesvědčený o příčetnosti konstruktérů z PSA. Je to přesně jak jsi psal ve svém vlákně - motor dobrý, ale to okolo je už o dost horší...

[upravil dne 17/10/11 17:48 od rootsky]

Odesláno

no jo, troska to nedomysleli chlapci...

a ja som vymenil vsetky zdvihatka za nove a aj tak jedno cvaka,volna hlava sakris, takze kopu penazi a nic to nepomohlo :grr

Odesláno

Hydroštely necvakají kvůli vysoké teplotě oleje, ale kvůli přisání vzduchu, nedostatku oleje. Tyto auto nejsou připravený na ostrý táhlý zatáčky a olejový čerpadlo jakmile nenasaje dostatečný množství oleje, projeví se to skoro hned na hydrštelech.

Chladič oleje není nikdy od věci, ale lékem tohoto problému jsou přepážky ve vaně, který nedovolí přelívání oleje v zatáčkách (dělá se taky v benz. nádržích).

Druhá, levněší a míň náročná možnost je \"přelívat\" olej na horní rysku (0,5-1l většinou). Kdo má z toho blbej pocit pak po jízdách ten pullitr ulije. Když to uděláš párkrát tak se naučíš to pěkně vylít zpátky do flašky a příště použit tento \"použitej\" olej.

Doporučuju oleje 10W60 s vysokým teplotním indexem a snížení intervalu na 5-8tis. podle času na okruhu.

[upravil dne 18/10/2011 00:07 od Fusion]

Odesláno

Co konkrétně?

Jinak neznám ES9 ale 100psi, 7bar se mě zdá extrémně moc.

Kolik máš při normálně jízdě a kolik na volnoběh při provozní teplotě?

[upravil dne 18/10/2011 00:19 od Fusion]

Odesláno

Jinak Díky Fusion za trochu informací o hydroštelech. diks

Co se týče toho tlaku, začne se to mírnit jakmile olej jde nad 70°C...

Kdy při 90°C je na volnoběh 30PSI (cca 2BAR) a při 3000ot je 60PSI (cca 4Bary), když motor narvu na 6tis přibližně, tak asi 85PSI co jsem se stíhal dívat (cca 5,5 baru).

Zkoušel jsem to při tůůůrování na místě abych se stíhal dívat...

Jinak v téhle kose, když to nehoníš se teplota drží spíš něco málo nad 80°C kdy jsou ty tlaky zhruba u 10psi vyší.

Jinak každejch 10°C oleje je na tom tlaku brutálně znát.

Nechtěl bych viděl kam klesne tlak při těch 120°C co to v poho dává.

[upravil dne 18/10/11 09:40 od masterjj]

Odesláno

No já mám tlak 4bar na volnoběh studený, po zahřátí je volnoběh cca 1,5b, jízda 3b a to už je pak jedno jestli má 90 nebo 125 stupňů. Nesmí klesat tlak do nekonečna.

To máš v normálu, kdyby to bylo furt kolem těch 100psi tak by byl průser ale to bylo asi tím, že je venku kosa.

Jinak měls pořídit tlakoměr v barech než to přepočítávat ;)

Odesláno

PSI je hrozná jednotka :D

furt jsem si ale řikal aspoň je jasný že když to točí 6500ot, tak ten olej musí mít 65 PSI ;)

Jinak kdyby měl někdo pro porovnání hodnoty třeba s 5w40, tak jsou výtaný

Odesláno

7 bar je v pohodě, to můj 10ti bar (VDO) je extrem a hodnoty se objevují v první polovině stupnice, ale to je cena za levnější díly ve zvýhodněných sadách...

jozefsv: Bavíme se zde o vozech co jezdí občas na okruh :papa.

Fusion: Pěkně řečeno, vycházel jsem z toho že mi cvakají hydroštely po zahřátí oleje, s tímhle se tu pere spousta lidí. To už je porucha a ne vlastnost za tebou dokonale vysvětlených podmínek.

servisní manuál:

ot/bar - olej při 80 st.C

650/1,2

900/2

3000/5

4000/->

[upravil dne 18/10/11 16:18 od rootsky]

Odesláno

Konečně někdo , kdo nekecá a dělá . :super Super věc-už sem nad něčím podobným přemýšlel,ale byly důležitější věci..tak uvidím z jara..

Líbilo se mi i jak to měl Tom406..

Funkční tuning...konečně :roker

Odesláno

Je těžké porazit krále (Toma406), ale tady se to povedlo, tohle je učebnicový příklad jak posílit olejový servis motoru... Tohle coupe dost vyčnívá, nejen stavem, použité díly jsou to nejlepší co se dá na 406tku komerčně sehnat. Není to vyloženě racing který prosazoval Tom406, ale podpora stylu GT, který se k tomuto typu vozu hodí dokonale... Tento přístup se mi hodně líbí a nesnižuje nijak celkovou hodnotu vozu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...