koblih69 Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 To že jsem taky proti tobě teda vlastně proti všem prznitelům aut, ale to je vcelku jejich věc, že chtějí budit úsměvy, ale netřeba vymýšlet nesmyslné obhajoby. Pravidla platí. Je to nelegální? Je. Tak jakýpak pohádky Citovat
buga Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 To že jsem taky proti tobě teda vlastně proti všem prznitelům aut, ale to je vcelku jejich věc, že chtějí budit úsměvy, ale netřeba vymýšlet nesmyslné obhajoby. Pravidla platí. Je to nelegální? Je. Tak jakýpak pohádky jo, je nelegalni, jak ti moje 185/65 R15, protoze legalni mam len 195/55 R16 a 205/45 R17. A v nemecku jsou is 185/65 R15 legalni..tazke o tom je to cele...nezmysl.. a este jsem nesel na nastaveni svetel, ale doufam ze o 2 tyzdne jak mi budu menit motor tak dam skontrolovat i svetla a jsem zvedavej ci ti 4300k budu OK nebo ne.. a kdyz jsou, tak je to jenom zase jen nezmysl... ja chapu ze to je nezakonne, nelegalni, jenom nedava to zmysl... Citovat
Edison Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Sri... ne Straki, ale Buga, ale xenon není jen o seřízení, ostřicích a teplotě. Je tam mnoho dalších faktorů, které s tím souvisení a podomácku to fakt nepřizpůsobíš. [upravil dne 30.11.2011 23:40 od Edison] Citovat
buga Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Straki, ale xenon není jen o seřízení, ostřicích a teplotě. Je tam mnoho dalších faktorů, které s tím souvisení a podomácku to fakt nepřizpůsobíš. lebo tesco ziarovka za 5 korun je urcite kvalitna a na to nik ne<>uje Citovat
koblih69 Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Ono až se dostaneš do stejné situace s pneu (koly) jako manželka tak se velmi brzy vrátíš k tomu co máš v TP ať ti to smysl dává nebo ne. BTW jsou nějaké normy, kterými jsme vázaní. Někdo je chce respektovat někdo ne. Ale pokud je někdo nehodlá respektovat je jediný legitimní způsob jak na to - změnit je. Český vobčůrávání je smutný, ale nabádání k tomu a obhajování je trapas Citovat
buga Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Ono až se dostaneš do stejné situace s pneu (koly) jako manželka tak se velmi brzy vrátíš k tomu co máš v TP ať ti to smysl dává nebo ne. BTW jsou nějaké normy, kterými jsme vázaní. Někdo je chce respektovat někdo ne. Ale pokud je někdo nehodlá respektovat je jediný legitimní způsob jak na to - změnit je. Český vobčůrávání je smutný, ale nabádání k tomu a obhajování je trapas ja kecam napr aj o tom ze v nemecku jsem videl normalni technicky prukaz, motor 1.6 THP, co asi pozname.. stejne ako moje. a mal oficialne ne jen 16 a 17 ale taky 15 palcove.. tak se ptam, proc to u nas neni?! a proto si myslim ze taky kdyz to je v cocke (jenom) tak to muze byt taky dobre udelano a nastaveno a nevim co jine tam ako musi bejt... Citovat
Edison Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Bugo, pro vyšší svítivost jskou kladeny vyšší nároky mj. na krycí skla. Když jsem viděl, co všechno se zkouší a měří na světlometech pro auta a jakým způsobem, pročetl několik norem... čučel jsem jak puk a už asi vím, proč homologace jsou tak drahé. Citovat
buga Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Bugo, pro vyšší svítivost jskou kladeny vyšší nároky mj. na krycí skla. Když jsem viděl, co všechno se zkouší a měří na světlometech pro auta a jakým způsobem, pročetl několik norem... čučel jsem jak puk a už asi vím, proč homologace jsou tak drahé. hm..no tak to nevim Citovat
koblih69 Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 ... tvoje čočky jsou určené pro vláknovou halogenovou žárovku, ne pro VN výboj, který má úplně jinou směrovou charakteristiku. Například probíhá kolmo k vláknu žárovky... Při seřízení se dá jen přiblížit kresbě kterou by světlo mělo mít, ale i tak bude kresba rozplizlá neostrá s vyzařováním do všech směrů... Citovat
Edison Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 No... mimo jiné se měří index lomu světla na přechodech. Tam se měří i rozklad barevného spektra. Pak se mj. měří rozptyl světla jak na čistém krycím skle tak i na zašpiněném. K tomu je další předpis, jak má taková referenční \"špína\" vypadat. Z toho vyplývá proč má být takové auto být vybaveno ostřikovači. A mnoho a mnoho dalšího. A na xenon světlo, vzhledem k podstatně vyššímu světelnému toku jsou ty předpisy poněkud náročnější. Citovat
buga Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 ... tvoje čočky jsou určené pro vláknovou halogenovou žárovku, ne pro VN výboj, který má úplně jinou směrovou charakteristiku. Například probíhá kolmo k vláknu žárovky... Při seřízení se dá jen přiblížit kresbě kterou by světlo mělo mít, ale i tak bude kresba rozplizlá neostrá s vyzařováním do všech směrů... a kdyz to kouknu peugeotaci v servise a reknu ze to je dobry jak vlaknove ? Citovat
koblih69 Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Přiznám se, že jsem tvoji otázku nepochopil Citovat
Edison Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 No nevím. Ale ta výbava na taková měření je spíše laboratorní, než dílenská. Ještě jsem neviděl dílnu se spektrometrem, měřičem síly akrylátových krytů světel a další serepetičky, které jsou k tomu zapotřebí. Nemluvě o tom, že pochybuji, že maj aspoň ouředně kalibrované měřáky, měrky a další věci, jako jsou třeba momenťáky. Citovat
buga Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 No nevím. Ale ta výbava na taková měření je spíše laboratorní, než dílenská. Ještě jsem neviděl dílnu se spektrometrem, měřičem síly akrylátových krytů světel a další serepetičky, které jsou k tomu zapotřebí. Nemluvě o tom, že pochybuji, že maj aspoň ouředně kalibrované měřáky, měrky a další věci, jako jsou třeba momenťáky. tak ale to jsem tedka proti STK stanici, protoze tam taky mozu mit o nicem pristroje aj na vlaknove...jedno, seru na to Citovat
Edison Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Tam bych kalibracím vcelku věřil... So tam potřebujou mít zkalibrovanýho? Něco na emise, relikony, regloskopy, měrky na geometrie... To jim vcelku stačí... asi... Citovat
Vítek1 Odesláno 12. prosinec 2011 Odesláno 12. prosinec 2011 ac se na zpravy normalne nedivam tak me dneska dostala prvni zprava na Prime. myslim ze mluvci policie rozseknul vsechny debaty Citovat
razor Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Koblih : Legální to není ale mě to prostě vyhovuje... Zřejmě je to zbytečná debata. Ty se bavíš o tom,co je na papíře,já se bavím o použití v praxi.. Asi je zbytečné to pořád dokola rozepisovat,a vyvolávat tím zbytečné konflikty. Máš svůjnázor,já mám také svůj.. I když nadruhou stranu tvůj postoj chápu,ale příjde mi zbytečné,takhle bezhlavě prosazovat ty bláboly,co sepsala banda totálních ignorantů a zlodějů. Citovat
max_payne Odesláno 26. prosinec 2011 Odesláno 26. prosinec 2011 Na margo xenonov už len tolko: Proste nemenštrujte tu už na ANO či NIE. Proste kupit nove auto s origo a bude po probleme. Nemate niekto skusenost s tymto predajcom v PL, je blizko CZ a ma dost dobre ceny. http://dealer.mobile.eu/home/pojazdy-paczkow.html [upravil dne 26/12/11 20:57 od max_payne] Citovat
buga Odesláno 26. prosinec 2011 Odesláno 26. prosinec 2011 ja poliakov nemusim jedine na nahradne diely, keby niekto vedel nieco, kde maju hodne veci na 207 a nie zakladne veci, ale napr navigaciu, ostrekovac na svetla a tak Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.