omegaalfa Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 viděl někdo třeba nějaký volvo, který má origo xenony s čočkou ? pokud vím mají to všechny v parabole a taky to lze seřídit. Mj. to jak tu někdo psal o tom jak jsou zbytečné ostřikovače světel při xenonech - je naprostá pravda - v báwu to sepne až při každém pátém ostříknutí okna a to jen na nepatrnou chvilku a samostatně to nejde ostříknout u žádného auta Citovat
Vítek1 Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 jo jenze to neni stejna parabola jak na zarovku!! mam dojem ze to mela i 607 proto jsem psal v parabole urcene pro zarovku Citovat
buga Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 gabo neislo o mnozstvo ale o dotycneho teda ked myslime toho isteho neviem na koho ty myslis, ja som spomenul vseobecne a to aj staci, netreba to riesit do hlbky Citovat
koblih69 Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 Nic nefoť škoda filmu, vývojky a ustalovače. Ani 1000x řečená lež se nemůže stát pravdou. A ani 1000x provedený přestupek se nestává standardem. A stejně tak se ani 1000x okecaný čínský bastl se nestane schválenou úpravou. Citovat
733thunder Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 viděl někdo třeba nějaký volvo, který má origo xenony s čočkou ? pokud vím mají to všechny v parabole a taky to lze seřídit. Mj. to jak tu někdo psal o tom jak jsou zbytečné ostřikovače světel při xenonech - je naprostá pravda - v báwu to sepne až při každém pátém ostříknutí okna a to jen na nepatrnou chvilku a samostatně to nejde ostříknout u žádného auta Aj S-kove mercedesy od roku vyroby tusim 98 mali seriovo xenony bez sosovky,ale mali usposobenu origo parabolu a skla na svetlach. Citovat
razor Odesláno 8. listopad 2011 Odesláno 8. listopad 2011 Nic nefoť škoda filmu, vývojky a ustalovače. Ani 1000x řečená lež se nemůže stát pravdou. A ani 1000x provedený přestupek se nestává standardem. A stejně tak se ani 1000x okecaný čínský bastl se nestane schválenou úpravou. O.k...Tvůj pohled je samozřemě v pořádku ale na mém názoru to nemůže nic změnit. Prsotě a jednoduše mám čistý svědomí,protože nikoho neoslňuju a jako bonus dokonce i vidím na cestu.. A jelikož pracuji jako osvětlovač u filmu,tak si tvrdím říct,že o světle vím asi trochu víc,než mnozí \"tuneři\",co to nacpou do favorita... Konkrétně v mém případě ten \"čínský bastl\" funguje víc než dobře.. To je vše. Citovat
max_payne Odesláno 21. listopad 2011 Odesláno 21. listopad 2011 Podelim sa s Vami so svojou skúsenosťou: Mám Leva 406 už 3 roky, a kúpil som ho s HID-kami 6000K. Potom som ich vymenil za 4300vky. ŽIaden dopravák sa nesťažovl, svetlá som mal vždy o jednu polohu nižšie. Až na jedného umelca v Revúcej, okr. BB. Natrafil som na snaživého PMJ-čkára, dopraváci si ma ani nevšimli, pretože som šiel v rámci normy... Ten chlapík v taktickej veste sa po mne vozil ako po malom chlapcovi, vraj nedovolené úpravy a pod. Vyfasoval som 40€ + zabavený techničák. Zaplatil som na mieste a techničák ma čakal o týždeň doma na ODI. S veľkou nevôľou som ich vymenil na Osram-ky NIghtbreakery. Najprv som mal pocit, že mám vo svetlách sviečky.... potom som si zvykol. JA osobne by som prijal od renomovaného výrobcu prestavbovú sadu, homologovanú a montovateľnú v servise. Tak aby to bolo možné zapísať do techničákov, aj keď origo xenóny sa nezapisujú do TP. Radšej dám 300€ za poriadnu a legal ako furt mastiť štátny rozpočet, do mačky.......ešte. Čo vy na to??? Citovat
buga Odesláno 21. listopad 2011 Odesláno 21. listopad 2011 pockat, ale vsak nemas tam čočku? jak vedel ze mas prestavbu, treba zatloukat zatloukat a zatloukat a hlavne skryt ballasty tak aby to vobec nevidel, dal som pekne pod svetlo a pri narazniku, cize nema sancu to vidiet a kable su v original ochranu kablov co mam aj od vyroby nech da pokyn na zobratie technicaku a ked ta zavolaju, dovtedy si vymontujes..on nema co sa hrabat v aute a ja sa nehrabem, na to je servis a policajt nie je elektrikar predsa... inak uz mam aj ja HIDky, chcel som 4300k ale znacky Dectane nemali len 6000k najmensie, tak trocha s tym pojazdim a potom si dam 4300k, lebo mi to pripada moc biele a napadne aj, i ked v cocke mi to fakt skresluje aj povodne H7-icky a hraju aj tie do biela. a svetelny luc je taky isty ako som mal, meral som a pekne je to aj na rovnako.. cize tiez si myslim ze do urcitych aut ci svetiel sa to da dat, do niektorych radsej nie (aj cez vikend som stretol zopar kt svietili jak blazni ale to aj normalnych kt mali zle nastavene) Citovat
Vítek1 Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 uz jsem to nekde psal hella delala prestavby myslim na golfa 3 nebo 4 normalne legal tenkrat byla cena mezi 30-40 tisicama Citovat
max_payne Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 ten inteligent policajt presne vedel podľa predpisu, ake oznacenie maju na prednom skle svetla s halogenmi a ake s xenonmi. Je presna interna smernica odboru dopravu na krajských úradoch dopravy podľa ktorej to presne citoval.... Proste ich má vo svojom aute určite nahodené a buzeruje ostatnych:(. Myslim ze nad ludskou hlupostou sa neda vyhrat. Citovat
buga Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 ten inteligent policajt presne vedel podľa predpisu, ake oznacenie maju na prednom skle svetla s halogenmi a ake s xenonmi. Je presna interna smernica odboru dopravu na krajských úradoch dopravy podľa ktorej to presne citoval.... Proste ich má vo svojom aute určite nahodené a buzeruje ostatnych:(. Myslim ze nad ludskou hlupostou sa neda vyhrat. no ano, to aj ja mam na svetlach ze H1 a dva H7 lenze stretavacie H7 mam čočky a to zvonka mi nevidi co tam mam vnutri a akoze ruky od svetla, on mi rozoberat zas nemoze svetlo...ci? Citovat
koblih69 Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 Pche, legální přestavbovou sadu :D:D ... jo mají ji v Pežo :D:D pak už mě pobavila víc už jenom věta \" ... treba zatloukat zatloukat a zatloukat a hlavne skryt ballasty .... \" policajt možná není elektrikář, ale obvykle není úplněj idiot kterej by neviděl na 1. pohled o co jde. A rozebírat světla? Proboha, stačí je rozsvítit... Citovat
buga Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 Pche, legální přestavbovou sadu :D:D ... jo mají ji v Pežo :D:D pak už mě pobavila víc už jenom věta \" ... treba zatloukat zatloukat a zatloukat a hlavne skryt ballasty .... \" policajt možná není elektrikář, ale obvykle není úplněj idiot kterej by neviděl na 1. pohled o co jde. A rozebírat světla? Proboha, stačí je rozsvítit... proboha kdyz tam dam 4300k tak svietia jak dake blue nevim co od osram nebo phillips, hovorim v te čočke u 207 to fakt skresluje. stale to musi dokazat a ne ze ja to vidim urcite mate prestavbu, to zas tak neni podle mne ze neco povi a pak sebere papiry Citovat
wojtěch Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 normální žárovka se rozsvítí hned xenonu se rozsvěcí pomalu.. na světle musíš mít vyraženou homologaci na které je napsané na co je to světlo jestli H1 H7 xenon atd.... Citovat
733thunder Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 Stale nechapem tuto nezmyselnu debatu o xenonoch.Naco si ludia zbytocne komplikuju HID sadami zivot,riskuju pokuty,papiere a sami seba presviedcaju ze je to vporiadku? Vsetci vravia ze to neoslnuje ked je to spravne nastavene.Ale tomu sa hovori autosugescia. Jazdim s klasickymi ziarovkami a nemal som nikdy ziadne problemy s policajtami a nemusim sa obavat policajnej kontroly. Ked pride na lamanie chleba,vsetci sa stazuju a vyplakavaju aki su policajti chrapuni a ze im dali pokutu,atd.Z filmov ako Byl jednou jeden polda zrejme vsetci usudzuju ze su policajti uplne blbi.Omyl,naozaj sa staci pozriet na svetlo a je jasne o co kraca. Bolo tu povedane ze policajt nema ako dokazat ze je namontovana prestavbova sada... Ale moze hodnoverne vodic preukazat ze namontovana nie je?Je jediny sposob,ukazat svetla pod kapotou... Citovat
buga Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 no ja vas chapem ja som doteraz nemal xenony x rokov, len akurat ze vyskusam. ja som proti tym ktory to maju v klasickom svetle, totiz si myslim ze cocka je lepsia volba a osobne som proti kadejakym tunerom, a aj chapem preco je policia razantna voci tymto veciam, lebo 80% tychto ludi je asi na hlavu padnutych. ale poviem vam nieco ine, mam 207 1.6 THP motor, od importu, podla nejakeho COC listu mozem tam mat len 16 a 17 palcove disky, 15 nie, preco? lebo je to VELKY motor ci co ja viem preco predne brzdy mam ako otec na 1.4 VTi, a 15 palcove plechace na zimu som si kupil preto lebo boli ovela lacnejsie ako 16 palcove plechace ale najhlavnejsie ze zimne pneumatiky 15tky boli dvakrat lacnejsie ako 16 palcove. a rozmer mojich 15? standardne ako od vyroby, original peug plechace a presne urceny rozmer aj pneu, co ma aj otec od vyroby no policajt ked mi nato dojde? bere papiere....nedaj boze pride havaria a poistovna povie ze som nemal to co v technickom. A to ze ja mam mozno pri incidente lepsie zimne pneumatiky voci druhemu autu, ktory si kupil ujo Fero z Tesca nebudu hrat rolu. Lebo jednoducho ja budem na vine... ani takto to nechapete? to ze nieco podla niecoho je zakazane, nemusi byt ze je to stale spravne, vsak su aj j..ebnute zakony predsa a mozete ma aj ukamenovat, krk dam na to ze ovela lepsie vidim odkedy mam xenony a ze moje cocky original od vyroby vo svetlach a vybojky v nom vobec neoslnuju ako ujo Ferova Fabia, ci nejake uzitkove vozidla, alebo kadejake starsie typy vozidiel alebo jednemu vyhoreta stretavacia, tak svieti aj hmlovkami a vypaluje oci v spataku alebo co ja viem co.. no tychto si dovolim tvrdit je 80% a zvysny na to doplacaju. Neviem potom preco mi vravel predajca ked som kupoval prestavbovy kit, ze mi sem chodia policajti kupovat do ich Passatov.. Citovat
733thunder Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 Pri vykone 150 koni to uz potrebujes udrzat na ceste.Podvozok je športový a dosť tvrdý. Určite na tom majú podiel aj kolesá s nízkym profilom pneumatík 205/45 R17. Auto sa v zákrutách nenakláňa a pekne drží stopu. Maximalku mas niekde pri 220km/h ak sa nemylim.Preto vacsie a sirsie disky,gumy s nizsim profilom.Okrem toho treba brat do uvahy aj tachometer ktory mozes nespravnou volbou kolies zblbnut. A to ze chodia policajti kupovat HID sady do passatov by som Ti nahovoril aj ja keby som chcel dany vyrobok predat. Mimochodom,sosovky nie su vsetko.Fabricky montovane xenony sa nie len sklapaju pri zatazeni zadnej casti vozidla.Keby si mal moznost vidiet tieto svetla pocas jazdy,vsimol by si si ze nie su vobec vpokoji,ale cely cas vlastne kmitaju hore a dole.Len volnym okom to nie je pocas jazdy vidiet.To ze si nastavis svetla je sice pekna myslienka,ale co nerovnosti na ceste,ked sa auto zhupne v jame a pri vychadzani z nej oslnujes urcite viac ako ja s H7. Citovat
koblih69 Odesláno 22. listopad 2011 Odesláno 22. listopad 2011 no ja vas chapem ja som doteraz nemal xenony x rokov, len akurat ze vyskusam. ja som proti tym ktory to maju v klasickom svetle, totiz si myslim ze cocka je lepsia volba a osobne som proti kadejakym tunerom, a aj chapem preco je policia razantna voci tymto veciam, lebo 80% tychto ludi je asi na hlavu padnutych. ale poviem vam nieco ine, mam 207 1.6 THP motor, od importu, podla nejakeho COC listu mozem tam mat len 16 a 17 palcove disky, 15 nie, preco? lebo je to VELKY motor ci co ja viem preco predne brzdy mam ako otec na 1.4 VTi, a 15 palcove plechace na zimu som si kupil preto lebo boli ovela lacnejsie ako 16 palcove plechace ale najhlavnejsie ze zimne pneumatiky 15tky boli dvakrat lacnejsie ako 16 palcove. a rozmer mojich 15? standardne ako od vyroby, original peug plechace a presne urceny rozmer aj pneu, co ma aj otec od vyroby no policajt ked mi nato dojde? bere papiere....nedaj boze pride havaria a poistovna povie ze som nemal to co v technickom. A to ze ja mam mozno pri incidente lepsie zimne pneumatiky voci druhemu autu, ktory si kupil ujo Fero z Tesca nebudu hrat rolu. Lebo jednoducho ja budem na vine... ani takto to nechapete? to ze nieco podla niecoho je zakazane, nemusi byt ze je to stale spravne, vsak su aj j..ebnute zakony predsa a mozete ma aj ukamenovat, krk dam na to ze ovela lepsie vidim odkedy mam xenony a ze moje cocky original od vyroby vo svetlach a vybojky v nom vobec neoslnuju ako ujo Ferova Fabia, ci nejake uzitkove vozidla, alebo kadejake starsie typy vozidiel alebo jednemu vyhoreta stretavacia, tak svieti aj hmlovkami a vypaluje oci v spataku alebo co ja viem co.. no tychto si dovolim tvrdit je 80% a zvysny na to doplacaju. Neviem potom preco mi vravel predajca ked som kupoval prestavbovy kit, ze mi sem chodia policajti kupovat do ich Passatov.. Pavažuju za naprosto absurdní když utratíš peníze za takto úžasně \"Velký\" motor a pak šetříš na pneu a discích. Xenony komentovat nebudu. Nicméně až dojde k nějaké nehodě ( i když tebou nezaviněné ) pochopíš okamžitě o čem tu byla řeč. A jinak jsi překonal max_payna vtip týdne máš ty - policajti si je chodí kupovat do Passatů??? :D:D:D Citovat
Stuchy Odesláno 24. listopad 2011 Odesláno 24. listopad 2011 Pche, legální přestavbovou sadu :D:D ... jo mají ji v Pežo :D:D pak už mě pobavila víc už jenom věta \" ... treba zatloukat zatloukat a zatloukat a hlavne skryt ballasty .... \" policajt možná není elektrikář, ale obvykle není úplněj idiot kterej by neviděl na 1. pohled o co jde. A rozebírat světla? Proboha, stačí je rozsvítit... já ti sice do toho nechci kecat ale policajr v ČR nemá pravomoci na to aby jsi mu otevřel kapotu takže nazdar Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 24. listopad 2011 Odesláno 24. listopad 2011 ale může tě poslat na stk!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.