Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, měl bych dotaz ohledně teploty vody, ať s autem jedu jak daleko chci, respektive jak dlouho chci, ať to ženu nebo jedu jako důchodce, teplota vody se nedostane přes 80 stupňů, myslel jsem, že by po zahřátí motoru měla být na 90 stupních, ale tam se mi ručička opravdu nedostane. Kde může být chyba? Pokud tedy nějaká je :myslim

Jo a ještě jedna věc, která by s tím možná mohla souviset, když motor chcípnu, tak se zpod auta ozývá takový cvakavý zvuk, někdy je rychlý (když jsem auto hnal) někdy pomalý (když jsem to šetřil), pokaždé je to ale pravidelný zvuk, jen někdy rychlý, někdy pomalý. V pořádku to asi nebude. Napadlo mě, že by s tím mohla souviset výfuková soustava, na které se mi nezdá koncový díl, viz. foto, na kterém je výfuk podivně ke straně a koroze mu taky není cizí. Poradí někdo?

foto

[upravil dne 5/10/11 17:24 od Majkls]

[upravil dne 5/10/11 21:02 od Majkls]

[upravil dne 5/10/11 21:05 od Majkls]

Odesláno

To se mi nechce věřit, že by to mělo teploměr oleje a teploměr vody ne. Co jsem našel, tak měly tyto uspořádání: http://www.lockwoodinternational.co.uk/images/206_early_binnacle_in_pod.jpg

http://www.bba-reman.com/catalogue/Image.aspx?DetailedProduct=955&ColumnName=Picture1

http://media.paultan.org/206bestari/206_bestari_20.jpg

Teplota vody tam vždy je, ale olej jen někdy.

Jinak co se týče teploty oleje, tak záleží kde je umístěné čidlo. Já ho dával do olejové vany místo špuntu a při normální jízdě, mám cca 85°C a nejvíc jsem měl asi 105.

Odesláno

No jasně, máte pravdu :D Už jsem asi přestudovanej, když si pletu hodinky s holinkama :mrk

Vlákno editováno, opraveny chyby :D Omlouvám se :mad:

[upravil dne 5/10/11 21:04 od Majkls]

Odesláno

Tak termostatem to asi nebude, koukal jsem i na účtenku ze servisu a zjistil jsem, že byl měněnej, což je asi tak 3 měsíce dozadu, za tu dobu se snad nepokazil :myslim

Odesláno

No on je to servis celkem dobrého známého, tak si myslim, že nejsem naivní, když mu věřím, že ten termostat skutečně měnil :papa

Ale chápu, jak to myslíš :)

[upravil dne 6/10/11 20:11 od Majkls]

Odesláno

To je pravda, to mě nenapadlo, nechám to být... ono je to takhle už docela dlouho a nic to nezpůsobuje, tak to asi bude ok, kdyby to bylo výrazně nižší než těch cca. 80 stupňů nebo víc než 90 stupňů, tak bych to nepřehlížel, ale takhle se to snad nedá nazývat problémem.

Jo a k tomu výfuku... asi to taky nemá nějakej špatnej vliv, přestože je na něm už nějaká ta koroze, ale je mi divný, že je takhle podivně ke straně, z výroby to tak asi nebylo, u žádný 206ky jsem to takhle neviděl :myslim

Odesláno

Hochu nezlob se na mně ale tobě bude tak 18 plus mínus, že ? Nevěř tomu že na autě z roku 2000 máš výfuk z výroby, budeš tam mít nějakej Walker nebo Bosal nebo kdovíco ještě jinýho a v takovým případě zapomeŇ jak má sedět origo výfuk, buď rád jen že ti někde neklepe do spodku nebo do plastu abys to neupekl a neřeš věci co jsou tak jak jsou. Až bude prožranej skrz tak tam stejně dáš novej. Radši jezdi :D

Odesláno

No, tak zaprvé :) Na té fotce to není vidět, ale když si prstem přejedeš po hraně nárazníku (po té blíž k výfuku), tak je to tam právě od výfuku trochu chytnutý... Teď už je o něco dál, tak to aspoň nedrhne, ale každopádně to nějakej čas trochu drhlo, protože je ta hrana i trochu opálená od toho. Za druhé, nenapsal jsem, že věřím, že tam je výfuk z výroby :P Abych se přiznal, nevím co to je za značku :bojim... No a s tím věkem jsi to téměř trefil, když vezmu v potaz to \"plus mínus\", takže palec hore :super Na tom snad ale není nic špatného, každý byl v pozici bažanta, ne? :mrk Takové ty narážky policistů při kontrole jako např.:\"Áááá, pán je čerstvej :cool: \" jsem si taky vyslechnul... no ale tohle už je docela :xvul

[upravil dne 6/10/11 22:23 od Majkls]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...