Neon Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Pe.Tr, Shreek: Dekuji za zverejneni. Neon: ja tam vidim 1720 km celkem, to neni nijak ujete. Na Sec 2010 jsme meli minimalne 1500 km... a to jsem do toho tehda nektere cesty pod 50km ani nezapocital. O castce za km polemizovat nehodlam, to je otazka dohody pred srazem... Třeba i tak ... já to udělal jen tak baj voko z hlavy ... otevřeně na organizaci srazu, který se dělal již myslím po 6,7mý, tak už tam ani nemusím jezdit nioc zařizovat a zajišťovat. Prostě jeden telefon, případně cesta na ověření zda jsou podmínky pořád stejný, orienťák projetí 2x, potom ještě s ostatníma, plus nějaká cesta pro poháry a ceny, ale ani těch 1720km bych tam teda nevymyslel... EDIT: ale primárně jde i to, že ty by ses jako tým dvou organizátorů nestyděl říct o 9k jenom z cesty PO OKOLÍ??? [upravil dne 13/4/2012 08:54 od Neon] Citovat
Vvitty Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 Neon: podle mych informaci bylo podminkou organizatoru, kteri byli o organizaci pozadani (a puvodne jej organizovat vubec nechteli) uhrazeni vsech nakladu. Odtud zrejme plyne nepochopeni mezi ucetnim (ktery naklady automaticky bere jako benzin + amortizaci) a vedenim klubu. U domluvy jsem nebyl a nehodlam to hodnotit. Co se tyka castky za km, odpovida celkem presne castce co mi proplaci firma pokud jedu autem na sluzebni cestu. Osobne jsem si tu cast ktere se rika amortizace pri organizacich srazu nezapocitaval... Celkove projete kilometry bych fakt nezpochybnoval, nezapomen ze za tu dobu co jsou srazy v Sebetove se tam nekolikrat zmenil poradatel, po telefonu se se spoustou lidi vyridi kulovy a i kdyz projedes orientak 2x pri planovani a potom jeste udelas nejakou kontrolni jizdu, mas jen na rezii cesty po okoli (z bydliste do mista srazu) 750km... naopak, vzhledem k relativne proflaknute lokalite bude vymysleni aspon trosku originalni cesty narocnejsi na km nez u lokality kde se sraz jeste nekonal a je tam vetsi volnost. Moby: http://www.finance.cz/dane-a-mzda/kalkulacky-a-aplikace/cestovni-nahrady/ Pocitas spravne, to je castka kterou firme bezne uctujeme pri cestach, pokud se nejede autem z pujcovny. Stanovuje ji vyhlaska MF CR. [upravil dne 13.4.12 09:33 od Vvitty] Citovat
Moby89 Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 výpočet jsem si ověřil počítat umim, můj názor že by mě hanba fackovala říct si o 4500 prakticky jen tak za nic. víc se k tomu nebudu vyjadřévat:roker P.S:počtu km věřím 1200 km člověk nalítá ani neví jak. [upravil dne 13/4/12 10:05 od Moby89] Citovat
Trundik Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 1. dohoda před pořádáním srazu byla taková, že si vyúčtujeme veškeré náklady tak jak patří, konkrétně na započítání amortizace jsem upozorňoval. 2. ujeté kilometry a poropočet ceny byl doložen vyúčtováním cestovného - nemám nyní u sebe. 3. počet jízd je reálný, byl tam nový pořadatel, stále se něco měnilo a příprava orienťáku je kapitola sama pro sebe. Jinak kilometry mezi Šebetovem a Brnem, resp. Nedakonicemi lze dohledat na mapy.cz Citovat
Guest Scratch Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 ja nezopchybnuju kilometry, ale prijde mi jako ujety tam davat amortizaci, kor pro klub, ale to je vec kazdeho soudruha Citovat
Neon Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Jestli na to byl klub upozorňován předem, tak to je věc jiná, ale stejně je to přinejmenším neslušný ... ta amortizace - kua, klub nebyl (záměrně píšu slovo nebyl - spíš bych měl napsat by neměl být) byznys!!! Ty km budiž, ale stejně je to pořád dle mě moc - jestli jste si kluci chtěli nechat uhradit režii, tak jste to měli třeba schovat do toho, že jste měli nastřelit ubytko o 20kč na osobu, nebo snídani o 10kč na hlavu a rázem byste měli stejný peníze i na tu vaši amortizaci 10 let starých aut a ne si prostě zaúčtovat toto! Ale jak říkám, jestli na to bylo stávajicí vedení upozorňováno dopředu, tak to je jiná, ale stejně bych vám kdybych byl ve vedení doporučil to dát navýšením jiných položek, než takto přímo ... Citovat
Vvitty Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 Neon: jakoze aby se namisto vecneho vyuctovani poskytnula vymyslena cisla, do kterych se castka schova tak aby nebyla videt? Citovat
Neon Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Rozhodně je lepší z ekonomického hlediska počítata raději s vyšší cenou, než pak být ve ztrátě ... když bude přebytek, tak se použije pro příští sraz třeba na ceny - rozhodně lepší, než pak žadonit o větší podporu, nebo vyšší doplatek třeba na cesty... Nebyla by to vymyšlená čísla! Prostě by noc stála namísto 200,- třeba 220,- ... EDIT: věcný by to bylo tak jako tak, jenom by si prostě nikdo nepsal o takovou sumu [upravil dne 13/4/2012 13:07 od Neon] Citovat
Vvitty Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 Neon: asi nechapu, co tim chces rici... nastrelit ubytko aby bylo na amortizaci a pak se tvarit ze se tech X tisic pouzilo na ubytko, a amortizace nebyla zadna? Nebo jak to myslis? Citovat
Guest Scratch Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 neni to lepsi to udelat pro lidi, tratit na tom nejakou kacku, a pak dostat odmenu, de facto ve vysi svych nakladu? A byt za slusnaka, nez za blbce? Citovat
Neon Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 PRD amortizaci ... jenom, aby bylo na benzín, když už na tom nechce tratit ... ty naše starý popelnice už jsou beztak dávno amortizovaný ... Jak řikám, nechat si proplatit benzín beru, ale stejně bych to raději začlenil do režijních nkl, na které bych získal tímto - každej si musí udělat kalkulaci, že jo ... ale i s amortizací je zoufalost a ubohost a styděl bych se za to! Prostě mít na režijní náklady, než o ně pak žádat... howgh Kdyžtak to někdy proberem na srazu - uznávám, že můj písemnej projev je nic moc a hlavně mi zabírá hodně času:papa [upravil dne 13/4/2012 13:48 od Neon] Citovat
Přema Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 3100? to jste jezdili do chorvatska na ten orientak ne? Ja to na zimni orientak mel 150 km, nez jsem tam vubec dojel, a hanba by me fackovala si rict o proplaceni takove castky...... a jel jsem to trikrat [upravil dne 12/4/2012 21:28 od Scratch] Tak tak ..... jak jsme s Pe.trem a Eltonem dělali zimní klouzání ve Zlatých Horách taky jsme si nenapsali za km ani korunu , natož tak amortizaci či jiné výdaje.....dělali jsme to pro club ne pro výdělek.... Bych se tu styděl potom ukázat.... Citovat
Vvitty Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 asi zalezi na motivaci, bud nekdo sraz dela proto, ze chce - a pak treba spoustu veci nevyuctuje, nebo proto ze sice nechce, ale byl o to pozadan - a potom je to veci dohody dvou stran... [upravil dne 13.4.12 14:46 od Vvitty] Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Tak info otom že sraz dělat nechtěli jsem dostal až s vyuctovanim.pravdou je že jsem wolfums trundikem volal jestli by neudělali sebetov že si to lidí na klubu žádají. Jediné co sem slyšel bzlo že nemají moc času aleže se pokusí.co se týká dohody o vyúčtování tak otom jsem se bavil s trundikem až na sraze a řekl mi jestli to může vyúčtovat klasický ucetne.jestli konkrétně zmiňoval amortizacii si nepamatuju resp nevzbavuju. Že je amortizace součást účetního uctvovani jsem jako člověk živící se něčím jinzm nevedell. Navíc mě ani nenapadlo že někdo kdo pořádá už xty sraz s něčím takovým vyleze. Každopádně já toto už považují za uzavřené a jak jsem psal jsem pro příště poučen. Citovat
aka Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Scratch: vim o minimu srazu, kde byla pridelena nejaka odmena, takze pocitat s ni by bylo od poradatele ponekud nezodpovedne. stejne tak nechapu neonkuv navrh nastrelit si ceny jinak nez ve skutecnosti jsou, aby \"to nevypadalo blbe\"...... z vyuctovani mam pocit, ze jste se vzajemne spatne pochopili a kazdy holt chape naklady v jinem slova smyslu, patrat po tom, na ci strane je pravda ale nehodlam. Citovat
Stifler Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 Já nesouhlasím ani s počítáním amortizace auta do nákladů ani s navyšováním nákladů a tvořením tak zisku na možné provozní náklady, protože to se pak už vůbec nic nedohledá a nedá přesně dopočítat. Pak už se nějaký ten peníz snadno ve vyúčtování \"ztratí\" a nikdo si toho nevšimne, což ve mně nebudí dojem férovosti a poctivosti. Věřím, že se vedení z tohoto nedorozumění poučí a už k takovým věcem docházet nebude. Každý se poučí až tehdy, když tu chybu udělá, dřív k tomu obvykle nedojde. Mrzí mě, že jsem na pořadatele Šebetovského srazu získal tímto zcela negativní náhled, ale jim to bezesporu nevadí u nikoho z nás (jinak by se nechovali jako podnikatelé, ale jako slušní obyčejní lidé a členové tohoto klubu). Ad Přema (\"Bych setu styděl ukázat\"): Proč si myslíš, že tady o nich běžně neni ani vidu ani slechu? Citovat
Guest Scratch Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Stifler: vis prd, jestli ty kancelarske potreby treba za 5600 byly tak nutne, nebo ne....a takze se to da udelat i jinak, skoro tak, jak pise Neon...... Aka: ja tim nechtel rict, ze pocitat s odmenou. Ja byl treba mile prekvapen. A sel jsem do srazu s tim, ze na tom nechci byt hodne tratny. Smiril jsem se s tim, ze kdyz chci udelat hezky sraz a hezke ceny, neco to stat bude. Nakonec se nam to s Dzanou povedlo zaridit docela v pohode a ta odmena byla jen tresnicka, za kterou dekujeme Citovat
Trundik Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Domnívám se, že vše již zde bylo řečeno. Jen bych dodal pár věcí: 1. pořádání srazu jsme neměli v plánu - já kvůli pracovnímu vytížení, Wolf očekával přírůstek do rodiny. Proto jsme ani nenabízeli pořádání srazu. Když nám volal Pe.Tr, tak jsme s tím souhlasili, ovšem za zmíněných podmínek. Chtěli jsme vyjít vstříc členům klubu. 2. To že na klubu nejsem denně souvisí s tím, že mám málo času. Citovat
Guest Scratch Odesláno 19. duben 2012 Odesláno 19. duben 2012 ja jsem taky rad, ze jste to udelali, i jako prvni jsem se prihlasil, ale proste mi fakt prijde zvlastni ta amortizace..... asi to podle me neni spravna cesta, ale to je vase vec a konec koncu vase prezentace. Skoro mi to prijde tak, ze jste to udelali tak, aby to byl posledni sebetov:( Citovat
Medvěd Odesláno 19. duben 2012 Odesláno 19. duben 2012 ..... Ad Přema (\"Bych setu styděl ukázat\"): Proč si myslíš, že tady o nich běžně neni ani vidu ani slechu? Konkrétně Trundík toho pro klub udělal poměrně dost (určitě mnohem víc než někteří, kteří rádi kibicují, ale když se mají předvést, tak raději nemají čas - víš o kom mluvím?). Pokud měl s vedením klubu sjednané nějaké podmínky, je škoda, že to nebylo na papíře - teď je to tvrzení proti tvrzení a jinak než sporem to skončit nemůže. Každopádně se ukázalo, že je třeba jasně stanovit podmínky, za kterých se může pořádat sraz - takže, a teď si přihřeju polívčičku - srazový manuál zase nebyl až takový nesmysl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.