Honza ofroudak Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 nevíte kde najdu rysku na klice nebo na setrváku? Na čerpadle i vačce jsem našel, ale na klice ani za boha. Neměním rozvody, ale potřebuju je jen zkontrolovat, protože mi blbne motor po nehodě a mam podezření že přeskočil. Citovat
Honza ofroudak Odesláno 27. září 2011 Autor Odesláno 27. září 2011 Jo ty aretační díry jsem našel, ale jen na vačce a čerpadle ale ne na klice. A za boha ji nemůžu najít. Citovat
oddie Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Je na setrváku. Za startérem je v nálitku bloku díra 8, do té se strčí tyčka, která zapadne do otvoru v setrváku. Když si ji naohýbáš do tvaru Z vysokého asi 30cm, nemusíš ani sundavat startér. Citovat
bak65 Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Ahoj za startérem z boku je díra do skříně spojky, strčíš tam šroub a pomalu si pomocí goly nebo se zařazeným kvaltem strkáš do auta až ti šroub zapadne do díry v setrváku. A máš zaaretováno. Vřele doporučuji si na na hlavu šroubu upevnit např. vázací drát pro lepší následné vytažení, je tam málo místa. Citovat
Honza ofroudak Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 Děkuji za rady. Je to opravdu tak. Nejjednodušší je ale vyndat startér a pak k tý díře je bezproblémový přístup. Ještě mam jednu otázku. Je to poslední model 1,9D a má řídící jednotku a na čerpadle je spousta elektryckých nesmyslů. Jsou to pouze senzory, které dávají jen informace nebo se podílí na řízení motoru? Musel jsem vykuchat imobilizér. Motor od té doby vynechává a hulý když je studený. Bohužel jsem dělal víc zásahů na motoru a nejsem si jistý jestli jestli mam hledat mechanickou závadu a nebo v elektrice? Citovat
miroja Odesláno 29. září 2011 Odesláno 29. září 2011 Hovorime o motore WJY? Ak sa nemylim, tak ECU ma na za ulohu (okrem ineho) riadit aj okamih vstreku nafty. Ako snimace vyuziva vahu vzduchu, (teplotu nasavaneho vzduchu), snimac tlaku vzduchu, teploty chladiacej kvapaliny, polohu \"plynoveho\" pedala, otacky motora, okamih zdvihnutia ihly... Je mozne, ze si nejakou upravou odstavil prave tu dynamicku zmenu okamihu okamihu vstreku nafty a preto ti to huli na studenom motore. Dalsia moznost, ze ti nefunguju spravne zeraviace sviecky... Citovat
Honza ofroudak Odesláno 29. září 2011 Autor Odesláno 29. září 2011 Asi jsi trefil do černýho, že to nastavuje částečne předvstřik. Protože ten motor má takovej \"dutej\" zvuk. Ke všemu at odpojim jakýkoli čidlo, tak motor nemění svůj chod. Žhavící svíčky jsou určite ok, protože to startuje bez problemu. Na diagnostice jsem už byl a nic. asi to tam vemu znova. Citovat
miroja Odesláno 29. září 2011 Odesláno 29. září 2011 Jedna vec je zeravenie pred startovanim, no na tychto motoroch zeravia svecky este par desiatok sekund az minuty (v zavislosti od teploty chladiacej kvapaliny) aj po nastartovani. Skus to overit, mozno z dovodu nejakej nespravnej informacie od snimaca vypina zeravenie ihned po nastartovani... Navyse, to ze ti to chyti bez problemov este nemusi znamenat, ze vsetky sviecky su OK. Kludne mozes mat jednu vadnu. Citovat
cako1 Odesláno 10. říjen 2011 Odesláno 10. říjen 2011 Hovorime o motore WJY? Ak sa nemylim, tak ECU ma na za ulohu (okrem ineho) riadit aj okamih vstreku nafty. Ako snimace vyuziva vahu vzduchu, (teplotu nasavaneho vzduchu), snimac tlaku vzduchu, teploty chladiacej kvapaliny, polohu \"plynoveho\" pedala, otacky motora, okamih zdvihnutia ihly... Je mozne, ze si nejakou upravou odstavil prave tu dynamicku zmenu okamihu okamihu vstreku nafty a preto ti to huli na studenom motore. Dalsia moznost, ze ti nefunguju spravne zeraviace sviecky... Má tedy vliv imobilizér přímo na čerpadlo (jak by dopadla výměna vstřikovacího čerpadla za jiné (stejný typ). díky cako1 Citovat
straki007 Odesláno 10. říjen 2011 Odesláno 10. říjen 2011 Svicky nemusi zhavit. Immo nema vliv na chod motoru(bud funguje nebo ne) Na cerpadle mas ventil predvstriku(pod gumovym klobouckem)a ten vetsinou odchazi.Melo by to ale kovovy zvuk a motor by nesel ani moc vytocit do otacek. Jak jsi mel nakonec rozvody? Byli spravne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.