Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Je tu někdo dovozce aut z DE, I...


koblih69

Recommended Posts

Hledám někoho kdo by mi dovezl auto dle specifikace. V ČR mám problém cokoliv v rozumném stavu sehnat. Potřebuju pro Tátu VW Polo nejlépe r.v. cca 98-01 ideálně 1.0 37 KW ( případně 1.4 ). Stejné auto mu včera nabourali a nechce si zvykat na jiné, navíc toho bylo za poslední rok hodně vyměněno a tak je zásoba nových dílů ( brzdy, tlumiče, výfuk ... ).

Pokud by byl někdo ochoten něco pěkného za provizi přivézt a zařídit přihlášení za příslušnou provizi budu velmi rád :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, je to tak, táta je prostě starej a nechce si na nic jinýho zvykat, je mi jasný, že takový omezení vygeneruje nějkaý náklady navíc, na druhou stranu o těch mu ani nemusím říkat ;)

Uvítám samozřejmě i tipy na zajímavé kousky v ČR :papa

[upravil dne 25/9/11 13:38 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, ráno jsem se byl podívat na tohle: http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/volkswagen/polo/8911660

Tak pro zajímavost jak vypadá realita:

Servisní knížka - údajně znamená, že to servisní knížku má, to je vše. Že je poslední záznam v roce 2004 s najetými 75 tis. ( tedy 25 tis. ročně ) a náhle ten majitel začla jezdil 10 tis. ročně je asi náhoda.

Km prý garantují – kdybych neměl o 2 roky starší auto s najetými 190 tis. km tak bych možná věřil, že třeba ten volant může vypadat takhle.

Nebourané – znamená, že byl kvalitně měněný levý př. blatník ( ale neorigo plastový podběh ) a mizerně vykytované pr. zadní dveře, kapota měněná pravý př. blatník trochu rovnaný

Vůz ve velmi dobrém stavu – znamená že je špinavý uvnitř i venku, uvnitř bláto na podlaze i na sedačkách, pravý práh chycený, levý přestříkaný a přesto ( nebo právě proto ) v polovině totálně shnilý, pod zadním oknem kvete…

Když jsem se ptal na rozvody tak tam bylo že měněno před 30 tis., ale ten samý člověk, který říkal, že km 100% sedí mi řekl, že je stejně mám vyměnit …

Tohle auto znám velmi dobře, motor šel dobře, brzdy OK, netáhlo to bylo v cajku, ale například poloosy byly zrezlé tak, že jsem to ještě neviděl. Asi to stálo někde ve vlhku, ramena… všechno orezlý tak, že to o 2 roky starší co stálo 365 dnů jen venku proti tomu luxus.

Tak jsem se otočil na patě a uháněl zpět. Ať si najdou jinýho hejla podvodníci.

A všechny ostatní před tímto bazarem varuju !!!

[upravil dne 26/9/11 12:33 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je klasika. Já třeba viděl servisku, kde bylo 5 razítek - první černý, druhý tmavě šedý, třetí šedý, čtvrtý světle šedý a pátý skoro nebylo vidět. Na mojí poznámku, že když to razítkovali, tak měli to razítko aspoň dvakrát namočit, nereagovali.

Nebo jiný auto - údajně původní lak. Zvednul jsem přední haubnu, kouknul jsem do výztuhy v hraně kapoty, kde byl zalakovanej 5 let starej bordel a říkám: \"Že by se ve fabrice tak prášilo?\" No a prej to bylo lehounce ťuknutý na světlo, lakovala se kapota a blatníček. Tak kouknu podrobněji na sloupky a tam taky lakováno, nakonec jsem zjistil, že mezi předníma a zadníma dveřma vlevo byla mezera na celej malíček, zatímco na druhý straně se vešel s bídou klíč na vejšku... auto po těžký ráně na PP, ohnutý do banánu.

Ideálně hledej auto prodaný v ČR, někdy má ještě původní podložku pod RZ s logem a kontaktem na prodejce, což je většinou dealer, kterej se o auto min. v době záruky staral a dokážeš zjistit aspoň podstatnou část historie. Pokud je to dovoz, tak záleží na tom odkud, auta do 100-150km od hranic jsou na tom cenově stejně nebo hůř než v ČR (jak jsem Ti už psal), protože tam jezdí nakupovat dovozci z ČR, SR a PL, to znamená, že pokud je auto dovezený z oblasti kousek za hranicema, musela bejt jeho cena z nějakýho důvodu zajímavá - tím důvodem v drtivý většině bejvá vážnější bouračka...

Bejt Tebou bych se na dovoz vyprdnul, jde o auto za pár desítek tisíc, takže rozdíl v ceně nebude tak extrémní. Dal bych tomu čas a hledal bych zachovalej kus od prvního, druhýho majitele, radši za víc peněz koupit hezký auto, než paštiku o 10t Kč levnější, do který se následně vysypeš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo přesně tak, rozdíl mezi totálním pelechem a rozumným autem bude 10-15 tis. max., což se velmi rychle vrátí na opravách. Tohle jsem psal jako veselou historku z dopoledne jako takový slovníček prodejce z autobazaru. Večer se jedu podívat na trochu starší kousek tak uvidíme...

Moje štěstí je v tomhle případě to, že jsem to auto měl od nova ( před 5ti lety ho měla 2 roky manželka a pak 3 táta ) , vím jak má vypadat po nějakým nájezdu vím jak se má chovat motor... tak mě snad hned tak někdo nepřekvapí.

Likvidátor dnes tátovi potvrdil totálku, do konce týdne prej řeknou kolik vyplatí. Na to jsme taky zvědavej, typuju 25tis. tak uvidíme jak daleko od pravdy budu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže přátelé díky za nabídky pomoci, tipy i dobré rady. Auto už je \"doma z výletu\", dnes jelo na otahovce na na TK a do pondělka snad budou CZ doklady.

Je to VW Polo 98, 1,0i, 37 kw, servo, el. okna, centrál ... ale hlavně je na 1. pohled úplně bez známky rzi. Motor jde výborně za plynem, brzdí to nikam to netáhne prostě vše jako u mého původního. Cena i s CZ doklady, TK, Evidenčkou... 43,5 což je myslím slušné. Vzhledem k tomu, že mám identické auto na ND jen s namáčlým zadkem mám úplný soubor náhradních dílů, 2 sady kol, nosiče, tažný... tak mám snad na chvilku klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak nějak, to co zbylo je podle mě za tyhle prachy klidně prodejný, takže by to skončilo s 0 což s ohledem na to jak to už měl táta otlučený víc než dobrej výsledek. Ale asi si to nechá na ND. minimálně nějakej čas kdyby se projevil nějakej neduh toho \"new\".

[upravil dne 29/9/11 15:24 od koblih69]

post-25417-14109620004221_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...