Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Vaše zkušenosti s oleji Mogul?


Bohumil

Recommended Posts

  • O 5 měsíců později...
  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...

myslím, že jsme velmi dlouho žili s vědomím, že naše spotřební zboží stojí za hovno, po více než dvacetiletém otevření našeho trhu všem výrobcům pomalu zjišťujeme, že naše výrobky většinou obsazují horní polovinu kvalitativních testů...,myslím všechny výrobky--od potravin po lokomotivy...,možná je načase se vrátit k našim výrobkům, i když je to těžké--když zrovna ten Mogul je o dost dražší, než jmenovaný Total (5litrů Totalu 10W40 koupím za 500, na tu cenu se v Mogulu nedostanu, bohužel:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...

Trochu mně zaráží, že se tu diskutovalo jen ve specifikacích SAE, které jsou hlavně specifikací teplotní, nikoli výkonovou či \"výdržovou\".

Dva oleje stejného výrobce, stejné SAE specifikace, můžou být i značně rozdílné, co se týče použitelnosti v různých motorech, cyklů výměny, atd.

Příklad:

http://eshop.paramo.cz/zbozi.aspx?kod=V032148309 vs. http://eshop.paramo.cz/zbozi.aspx?kod=V032138309

Je také značný rozdíl v tom, zda se jedná o olej minerální, nebo polo- či plně syntetický.

Specifikace SAE mi v podstatě říká pouze to, v jakém teplotním rozmezí ten konkrétní celoroční olej bezpečně použitelný.

Číslo před \"W\" mínus 35°C = použitelnost v zimě. A věřte, že to platí spíše ještě o pár stupínků níž. Nikdo ze solidních výrobců si nedovolí, aby mu jím mazaný motor při deklarovaných podmínkách nemazal... Zařazení do tříd: 0, 5, 10, 15, 20, 25.

Číslo za písmenem W se vztahuje ke kinematické viskozitě při 100 °C a podle ní jsou oleje zařazeny do tříd označených 20, 30, 40, 50, 60.

Já osobně kupuju minerál 15W-40 do Felicie a Favorita. Do svého nového Pažouta to asi vylepším na 10W-40 (polosyntetika), ale víc to asi nemá cenu.

Je to samozřejmě o tom, kde se člověk s autem pohybuje, ale i na českých horách v zimě jsem s tím vždycky projel v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

BODLACEK -Já osobně kupuju minerál 15W-40 do Felicie a Favorita. Do svého nového Pažouta to asi vylepším na 10W-40 (polosyntetika), ale víc to asi nemá cenu.

Je to samozřejmě o tom, kde se člověk s autem pohybuje, ale i na českých horách v zimě jsem s tím vždycky projel v pohodě.

do 1,6HDI davas 10w40???prosim ta o kolko je drahsi 5w40???a este sa ta spytam po kolko km menis olej,uz som cital dost clankov preco odchadza turbo na 1,6hdi:mrk

[upravil dne 6/6/12 10:46 od Martin 1981]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...