Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Oprava ALU


DanHal

Recommended Posts

tak nevím, jestli to tu už nebylo, ale nic jsem nenašel...

Takže, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s opravou poškrábaných hliníkáčů, nebo odřenejch krajů od obrubníku...nechci to nikam dávat, zajímá mě, jestli to jde doma a zvládnu to sám, popřípadě na kolik by to vyšlo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ti jde o povrchové škrábance ( tedy nic kde by se muselo rovnat nebo navařovat materiál ) tak to zvládneš doma snadno. Přebrousíš smitkovým plátnem zrnitosti cca 400 pak 600 a 800. Pak by měl příjít plnič ( koupíš ve spreji ), lak a transparentní lak. Něktreé spreje na kola jsou bez vrchního laku, ale můžeš ho použít pro větší trvanlivost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nekdo to kytuje ale podle me je to nanic staci do toho tuknout a popraska to. Ja to delam na prasaka vemu smirek zbrousim vrypy vezmu sprej od motipu primo na kola, kterej jsem vybral podle vrsku co nejpodobneji a fouknu do rozstřiku. I kdyz umyju kola tak to neni temer poznat dokud se k tomu clovek neskloni a nezacne to zkoumat, oprava me trva asi 10 munut a delam to tak asi 3 krat za sezonu primo na aute

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvidíme až dáš ty fotky. Tmelit se to dá jen na místech, která nebudou namáhaná, třeba při přezouvání... Barvu buď koupíš hotovou nebo si necháš namíchat. Kola jsou dost daleko od sebe, takže odchylka odstínu není moc vidět. Lak je na tobě, zlepší jen lesk a trvanlivost barvy pod ním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to má velký škrábance,tak já používám svařování za studena.Nepamatuju si už přesně název,ale pattex to měl v nabídce.Je to jemnej hlinikovej prášek,kterej se smíchá s nějakou pryskiřicí (nebo co je ta druhá složka) a pak se s tim zatmelej škrábance.Poměrně snadno se to nechá brousit a výsledek i pevnost jsou pak supr.

Měl jsem tímhle opravovaný jedny kola a ty hrany vydržely v klidu i při přezouvání.

Jinak co se barvy týká,pro jistotu jsem použil barvu,která byla psná že je přímo na disky a má větší odolnost vůči soli.Jestli to tak je ví bůh,ale pro klid duše jsem ji tam dal..

[upravil dne 20.9.2011 13:23 od rinnegato]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...