Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Balciho P307


Balci

Recommended Posts

Zdravim chlapy. Tak i ja jsem se odhodlal jit na trh se svou kuzi a predstavit Vam meho Pegiho. Doufam ze se bude libit protoze me to uz stalo dost penez a hlavne nervu. Zacnu nejakymi obecnymi informacemi.

Jedna se o Peugeot 307 Hatchback, X - Desing, 1.6 i, 80kW, r.v 04. Dovezl mi ho bracha lehce bouraneho na predek ( pouze karosarske dily ) z Francie po prvnim majiteli. Bylo to v roce 2007 a mel nabehano pouze 24 000Km. Po drobnych opravach a vymene nejakych dilu jsem si ho za 270 000,- Kc dovezl domu. Jelikoz jsem puntickar a mam rad vsechno funkcni a pekne byly nasledujici opravy a meneni dilu jen otazkou casu. K dnesnimu dni ma nalitano asi 73 000km. Asi se budete smat ale jelikoz jsem si vsechny ceny za dily a servisni prace psal jsou v priloze. Treba se to nekomu bude hodit pri zjistovani cen. V dalsi casti ukazu nejake to foto k tomu info.

P 307 2011.xlsx

[upravil dne 18.9.2011 16:15 od Balci]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikoz predni svetla byly vysvicene a navic kvuli nepouzivani krytek v motorove casti nenavratne zaspinene ve vnitrku lampy doslo na jejich vymenu za orig. Valeo lampy. Stejny osud potkal i zadni lampy ktere nahradily JOM cire LED svetla a pridavne brzove svetlo nahradilo tez cire LED. Kvuli neustalemu praskani zarovek ( 307kari urcite vi ) byla namontovana Xenonova sada CLS 5000k a k tomu ochrana elektr. pred napetovymi spickami. Blinkry byly take nahrazeny za cire ale orig. Peugeot.

post-13122-14109619782216_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejake dily byly samozrejme lakovany kvuli super sousedum. Sidliste je holt sidliste. Pribylo kridlo na pate dvere a ozdobna koncovka vyfuku Ulter Sport. Nasledovalo zatonovani celeho auta folii Suntek - HP 20 a nalakovani znaku na zadnich dverich ( inspirace By FROZZ - dofam ze se nebudes zlobit ) . Navrch nejake ty nalepecky RCUp a chromove listy v plastove mrizce narazniku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na radu prisla vymena orig. brzd. Konkretne za Brembo kotouce a desky Textar. Vepredu jsou drazkovane Brembo Max a vzadu standart Bremba. Puvodni tlumice byly nahrazeny o neco tvrdsimi a da-li se rict i sportovnejsimi tlumici Sachs Advantage. Taktez nove ulozeni tlumicu (SKF) , stabilizacni tyce, cepy ramene, axialni klouby, tyce rizeni, tlumic vyfuku, a nejake drobnosti jako dratenka a tesnici krouzek na vyfuku. Plus kompletni plastove kryty pod narazniky a motor.

post-13122-14109619790833_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po nepovedenem potazeni plastovych dilu karbonovou folii putovali k lakyrnikovy na novy nastrik. Skoro jak orig. barva jen o neco tmavsi a metalicka. Jedna se konkretne o ramecky kolem klik, vetraku a stredoveho sloupku. Drobne doplnky jako orig Peugeot koberce, navleky na pasy a prahove listy Sparco, Alu ramecky na budiky. Orig radio dalo sbohem a casem ho nahradi 2 din Pioneer 3300bt. V planu je i vymena puvodniho repra.

post-13122-14109619791694_thumb.jpg

[upravil dne 18.9.2011 17:33 od Balci]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahrazen byl chladic, termostat, zapalovaci trafo (Valeo) , svicky, napinaci kladka klinoveho remene, vaha vzduchu. Klasicky vzduchac uvolnil misto sportovni vlozce K&N. Vymenena byla i cela ridici jednotka a prehravan software. Opravy se navyhnula skrtici klapka, senzory ABS, ESP. Plus standartni veci jako oleje, filtry, baterky atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz me nic nenapada co bych Vam o tomhle kousku rekl. Tak jen snad ze je v planu jak jsem psal vymena kompletniho audia. Pristi rok uz doufam prijdou na radu 17\" kola OZ Adrenalina Black. A pokud budou finance a TOM406 si na me udela cas tak repas brzdicu a jejich nalakovani. Kdyz da buh tak i sportovni pruziny Weitec 30/30 ci mozna stavak.

post-13122-14109619796292_thumb.jpg

[upravil dne 18.9.2011 14:52 od Balci]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Borec co mi to delal se snazil a vypadalo to super ale casem se to zaclo odlepovat a kroutit. Chyba byla na me strane protoze jsem chtel spise exter. folii ktera mela velkou tloustku. A vzhledem k slozitemu tvaru stredoveho sloupku to nemelo dlouheho trvani. Ostatni dily byly vicemene vporadku. (Sry za kvalitu. Foceno mobilem)

post-13122-14109619797175_thumb.jpg

[upravil dne 18.9.2011 17:31 od Balci]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Ahoj. Jedna se o normalni lepici chromove listy. Prodavaji se v kazdem druhem obchode s autodoplnky. Jsou v ruznych sirkach a o delce jakou chces. Stoji to par korun. Samozrejme zalezi na rozmeru. Z druhe strany je lepici paska takze staci ocisti, odmastit misto kam je chces nalepit a je hotovo. Drzi to jak pribite zima, leto...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...