Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vlhkost v topení/klimatizaci


sharpers

Recommended Posts

řešili ste někdo problém s vlhkosti v topení ? Když jedu s klimou je vše uplně v pohodičce, ale když vypnu klimu tak a´t je jakekoliv počasí tak se mi začnou zevnitř mlžit okna, z ofuků jde smradlavý a strašně vlhký vzduch...pomáhá jen zapnout větrání na plné koule, otevřít okna a \"vyvrětat\" to....pak když jedu tak je vše v poho dokud neposutím klimu, ta jede fajn ale po vypnutí je tam zase voda nebo něco. setkal jste se s tím někdo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se to tu řešilo víckrát: vyčisti a vydezinfikuj ventilaci, vyměň kabinový filtr, zkontroluj, jestli nemáš u filtru bordel a vodu a zkontroluj jestli máš průchozí odtok od výparníku klimatizace, jestli ti tam nestojí nakondenzovaná voda. Pokud tohle všechno zmákneš, měl by problém přestat. Jak dlouho je to nečištěné a nekontrolované?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

poslední vyčištění a kontrola byla cca 10tis km zpátky, u toho sem měnil i kabinový filtr , v jeho prostoru nebyla žádná vlhkosta ni větší bordel.

zajímalo by mě jak zkontroluju ten průchozí odtod od výparníku nebo jeslti tohle musí dělat v servisu. páč sem si všiml že od většiny aut když mají klimu jim z toho systému vytéká voda jenom mě nikdy :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sharpers

když ti neukapává voda z klimy pod auto, tak asi zůstává uvnitř vozu :myslim takže zkontroluj napojení hadičky na skříň klimy a vyvedení pod auto...

pod autem vyústění hadičky neuvidíš--je kryto tepelným krytem výfuku

[upravil dne 16/9/11 13:57 od ozzy56]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oddělej komplet plasty na tunelu u řadící páky a hadice je na levé straně u spolujezce navlíknutá na kryt výparniku a u řadící páky do průchodky skrz tunel.Nebo stačí při trošce šikovnosti na straně spolujezce vyšroubovat šroub uchycení bočního plastu u výdechu na nohy,a pak ho u topení opatrně vyhnout ven a rovněž se dostaneš na hadici (i když je to o maličko poškrábané ruce) i na vývod z výparníku.Tudy se pak do něho dá nastříkat třeba pěna.Ale pozor,aby sis kryt nezlomil,drží ještě u sedačky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...