Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolísání otáček volnoběhu, auto občas chcípne.


tanned88

Recommended Posts

Zdravím, mám takový problém s kolísáním otáček a špatným záběrem. (Peugeot 306 XR 1.6 96s) Nastartovat jde v pohodě, většinou, někdy musím přišlápnout plyn, jinak to chcípne ale to se stane jen občas. Když jedu a hodím auto do neutrálu, tak občas i chcípne, otáčky spadnou až tak k 850, pohasnou světla, nu prostě jako kdyby to chtělo chcípnout, někdy i chcípne. Také rozjezdy jsou špatné, nedokážu se svižněji rozjet, dokud víc nevytočím motor, to dřív nedělalo. Teď jakoby \"blafne\" výfuk, auto se zaklepe a pak se rozjede.

Neměl někdo stejný problém? Tady na fóru někdo psal new svíčky, ŘJ atp.

PS: (palivový filtr, v žádném případě nekupujte starline, normálně teče).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem asi jinatší problém, ale chovalo se to podobně... Auto občas neudrželo otáčky na volnoběh a chcíplo a to i třeba za jízdy, když jsem vyřadil rychlost, otáčky spadly, rozsvítila se kontrolka STOP, někdy to chcíplo, někdy ne :myslim. Nijak jsem nevypozoroval, za jakých podmínek to dělalo a za jakých ne... Když už jsem to nevydržel, hodil jsem auto do servisu... Byly zanesené ventily, proto ani auto nereagovalo na přidání plynu, jak mělo... Pak mi ještě bylo sděleno, že jsem nemusel natankovat nejkvalitnější benzín. Od doby, co to bylo v servise v pohodě, auto je teď živější, musím zaklepat :) No nevím, možná jsem ti nepomohl :myslim

[upravil dne 14/9/11 16:10 od Majkls]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já myslím že asi jo, protože už jsem zkoušel hodně věcí. Od nádrže k motoru cajk, i tlak je tam v pohodě celkem, když jsme vyndali přívodní hadičku (před motorem), novej filtr (ten starej ani nešel profouknout).

Vzduch by měl být taky v pohodě, to jsme jakš takš vyčistili ale bordel tam nebyl. A prostě, furt mám pocit že to bude něco s tím benzínem, ještě mě napadli svíšky jenže ty kontrolovali tak před 2 měsícema, a jednu i vyměnili a říkali že je to v pohodě a seřídili i něják hlavy válců nebo co.

Takže dávám zelenou tomu vstřikování a ventilům, vezmu to ke známénu a řeknu mu aby se na to podíval, nevěřím že bych to zvládnul sám :)

[upravil dne 14/9/11 19:53 od tanned88]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to dneska odvezl :) Vyměnil svíčky, prej tam byli nějaké v. old. To jsem mu volal, kdy by to mohlo být hotové a říkal, že jim to nejde nastartovat a že to poveze na tu diagnostiku (má totiž doma jenom koncernovou) ale že si je 100% jistej těma svíčkama (asi jsem mu měl říct, že jsem tam dolej na výpary :D)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Btw - benzín jsem cítil vždycky taky...teď už ne. Teoreticky kdyby jedna svíčka občas vynechávala, tak vstřik nasere do spalovacího prostoru palivo, které se jednoduše někady vypláchne. Ve výfukovém potrubí je myslím dost míst, kde se může vstřebat a být cítit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u takhle stareho auta to muze byt cokoliv, zacal bych tema svickama, dat tam vsechny nove, ne jenom jednu a zbytek prohlasit za OK, hlavne takove, co tam patri. Pokud nepomuze tak jit dal, muze byt nacnuta zapalovaci civka (vyzkouset treba jinou funkcni).

Dale to muze byt zaneseny krokovy moturek volnobehu, MAP senzor (cidlo tlaku v sani), nefunkncni lambda sonda, muzou byt zanesene vstriky (mozna zkusit pouzit nejaky cistic do paliva jako napr. TEC2000), taky muze byt rozpadlej katalyzator a pricpanej vyfuk, ale to by asi bylo slyset na zvuku

[upravil dne 20/9/11 09:55 od Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, ještě to na Diagnostice nebylo, prej až zítra ráno, ale vyměnil palivové čerpadlo protože bylo zadřené. Jinak je fakt, může to být cokoliv a doufám že to nebude nic drahého. Co se katalyzátoru týče, žádný tam asi není. Filtry jsou nové, olej taky, TEC jsem nezkoušel ale hodně se mi zamlouvala varianta se zanešenýma ventilama. No uvidíme teda zítra, upřímně už mě to štve protože to není snad měsíc co bych do toho neinvestoval :) Vidím to na SELL a BUY A3 1.9TDi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...