Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

žhaviče ok 406 HDI dlouho startuje


Vítek1

Recommended Posts

tak co jsem tady procet nejake veci muze to delat i DRV kdyz je vetsi zima?

Může = čím větší zima, tím horší start. ALE:

1. Točí starter dostatčně silně (rychle)?

To byl můj problém - pomaleší točení = nedostatčný tlak = špatný start, ve finále při nižších teplotách kole -5 stC jsem neastartoval.

2. Vysokotlaké čerpadlo nebo jeho čidlo

3. DRV

Můj problém prozradila diag. Zkus to taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa to sprava presne tak isto, mam zrepasovany alternator, starter, novy akumulator a nove zeravice, ale proste ked viac mrzne tak auto toci dlhsie kym naskoci... robi to len prvy start, keby vypnem motor a natocim znova, tak chyti hned :) ... tiez neviem co s tym, ale chcem vyskusat iny DRV ventil :roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, já myslel, že ted, jak ráno bylo pod 10°C ... to u mého RHY to je stejné, pod -10°C točí déle, ale jakmile jednou bafne, tak chytí ... hned po koupi v zimě (před filtrama, který byly total KO) si motor klidně 5 zakuckal a pak teprve chytnul, ale to už bylo po baterce.

Minulou zimu jsem problémy neměl, jenom ve velkých mrazech to déle točilo, ale pak to chytlo, vyjedu z garáže, chcípnu, a pak startuji bez problémů. Říkám si, zda mám koupit novou baterku, tato už tam je alespon 4 roky a je jenom 55 Ah ... uvidíme u kolegy, co udělá DRV, ale já bych to viděl na mrazy (snižuje výkon baterky), hustější naftu (taky ta řepka moc nepřidá) ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No robil som pokusy aj s akumulatorom... ked som nanho polozil este jeden a zapojil ich spolu, tak motor naskocil rychlo a bez problemov na prve brnknutie... tak som si kupil 77Ah akumulator, napatie aj vsetko je v poriadku, ale zacalo to po case robit aj s nim... ked ale pripojim este jeden, tak brkne ako nic... pravdu povediac vobec tomu nerozumiem, neverim tomu ze by nieco malo taky obrovsky odber.

Chcel som tam dat aj silnejsi starter (napr. z 2.2HDi, len neviem ci pasuje priruba ).

Inak airbag fault naskocil aj mne, to sposobuje prave ten velky pokles napatia :roll

[upravil dne 22/9/11 20:26 od Qcko]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Cau inak bol som prekvapeny ze na Varta 77ah/780A silver pisu : Vhodná pro moderní automobily - není vhodná pro starší vozidla vzhedem k nutnosti vyšších dobíjecích proudů. Ja mam 2003 pazouta 406 80kW HDI. Tak neviem ci uz to je stare auto alebo nie :). Nejake skusenosti s touto 77AH baterkou ?

Inak povodne som tam mal johnson controls (varta to od nich myslim bere) 640A a je tam od 2003 a ma 230000km za sebou takze spokojnost, akurat, ze uz pod -15C mi to este toci chvilu ale moc nechce chytat motor. Takze este skusim nabit a ked to k nicomu nebude tak objednavam novu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No robil som pokusy aj s akumulatorom... ked som nanho polozil este jeden a zapojil ich spolu, tak motor naskocil rychlo a bez problemov na prve brnknutie... tak som si kupil 77Ah akumulator, napatie aj vsetko je v poriadku, ale zacalo to po case robit aj s nim... ked ale pripojim este jeden, tak brkne ako nic... pravdu povediac vobec tomu nerozumiem, neverim tomu ze by nieco malo taky obrovsky odber./[rquote]

Skusal si skontrolovat aj kostry? Jednak oba konce minus polu akumulatora a tiez aj ukostrenie motora. Spoje je dobre rozobrat,pripadnu oxidaciu ocistit na kov, namazat a potom dobre pritiahnut.

PS:Mozno si to uz robil,neviem, psiem to len ako tip.

[Edited on 6/2/12 08:12 by miroja]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...