Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

km do servisnej prehliadky, ukazovateľ teploty oleja - ***Vyriešené***


pires23

Recommended Posts

Zdravím,

Som čerstvým držiteľom 607 2,2Hdi 98kW, čital som tu na fóre o funkcii ktorá odpočítava km do nasledujúcej servisnej prehliadky.

U mňa je ale ten problém že po pretočení kľúča síce naskočí kľúč s km zabliká, ale počet km je stále rovnaký ..... neviete mi povedať čo je s tým? A ešte jednu vec som postrehol, tiež keď pretočím s kľúčikom tak ručička na ukazovateľovi teploty oleja vyskočí hned na stred... pritom je motor studený, ale za nejkaý čas spadne do základnej polohy, potom ked sa motor zahreje tak ukazuje normálne (si myslím teda) a v tom budíku je aj \"akože\" mierka hladiny oleja či čo lebo sú tam také dva čiarky či čo to je ale mne to neukazuje nič ....

Ďakujem za rady

[Edited on 19/9/11 16:25 by pires23]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ti ten interval kilometrů bliká, tak jsi už po servise!! tolik km, kolik to ukazuje. Pokud jen svítí, je to údaj kolik zbývá do servisu. A po chvíli to zhasne a normálně ukazuje km, i když už přetahuješ interval, tak to tam pořád svítit nezůstává a ani není žádný zvuk, alespoň u roku výroby 2004.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice mám 406 zato o rok maldší - nicméně princip sledování km/čas do servisní prohlídky (výměny oleje) bude asi shodný. Taky mě překvapilo, že jsem ujel asi 3.000 km a displej stále ukazoval že mi zbývá do výměny nějakých 19.000 km. Patrně to má na svědomí počítač. skutečnou hodnotu začal ukazovat až od cca 10.000 km do výměny. Nicméně předběhl mě čas a to na den přesně 2 roky od poslední výměny začal displej trvale signalizovat servis. Po výměně je třeba počitadlo ručně přes klíček zapalování snulovat resp nastavit 15 resp 20.000 km do výměny podle druhu úpoužitého oleje. Signalizace množství (hladiny) je silně závislá na sklonu zaparovaného vozidla. Pokud stojím v garáži na rovině tak ukazuje jednu čárku pod max, ale stačí mírný sklon a ukazuje nesmysly a to až do havarijního stavu.

Sorry za slohovou práci, ale třeba to pomůže.:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měnil olej minulý týden, vynuloval počítadlo a po 100km to leze dolů, nikde se nic neseká. A byl jsem podle počítadla skoro 11tis přes interval (jen nebylo počítadlo znulováno) a jen po otočení klíčku zablikal počet km po intervalu a po chvilce normálně zhaslo a ukazovalo běžné počítadlo kilometrů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...