Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Airbag fault


jogi24

Recommended Posts

Tak to máš asi docela problém. To vypadá na přerušený páskový vodič, který je svinutý v COMu (blok s páčkami pod volantem). Ten propojuje el. zařízení ve volantu s elektrikou auta. Nemáš také někdy problém s klaksonem? Jinak ten COM stojí okolo 6000,- Kč v pežotu. Nechá se prý ale sehnat i v některých obchodech typu Autokelly, Elit apod. Chce to ale VIN auta na přesnou identifikaci. Ovšem, než to začneš shánět, je potřeba to prověřit a proměřit, zda to je opravdu tím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někdy je chyba i v natrženém vodiči který vede k Airbagu. Pokud třeba někdo neopatrně sundával volant tak ho mohl poškodit. Vodiče v pásku ( třeba u 406 ) jsou měděné a tak není problém na to napájet jiný kablík. Každopádně musíš napřed vědět v čem je problém. Pokud si sám netroufáš a nebo nemáš někoho kdo se do toho pustí tak spíš hledej na vrakáči nový modul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To HonzaZ: Mohol by si mi prosim popsat v com spociva cela HRUZA? Som elektrikar,zameranie elektronika,ale problem je v tom,ze auto potrebujem takmer kazdy den. Nemam chut vrazat kopec penazi za novy modul,a z vrakaca-kto vie ci bude dobry a kolko vydrzi.

Pokila sa to da spravit a niekto ako HonzaZ to robil,bol by som rad,keby mi hodil nejaku dobru radu,napriklad ci sa da normalne zapajkovat ten vodic, ci je dostatocne dlhy aby ho bolo mozne o nieco skratit,na co si dat pozor atd...

DAKUJEM

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dneska som otvoril ten airbag,akurat som sa nedostal pod volant,lebo nemam taky velky torx nastavec.

Ale zarazila ma jedna skutocnost,ze zapnutom kluciku sa mi strati kostra z volantovej tyce,cize ked meriam obvod volantovej tyce oprpti kostre auta,pokial mam zapnuty klucik,nemam obvod. Akonahle vytiahnem klucik,zapadne zaistovaci kolik zamku do volantovej tyce a akostra sa objavi. Neviem ci to moze byt chyba,alebo je to normalne.

Mozete mi niekto poradit?

DAKUJEM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...