Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

pískání kola


Kosta777

Recommended Posts

ahoj. mám problém.

začal jsem pozorovat, že při rozjezdu mi píská nějaké kolo. je to přerušované pískání podle rychlosti jízdy. vyskytuje se to jen někdy a vždy jen při rozjezdu. po dosažení 30km/h zvuk zmizi a pote už se neobjeví ani při spomalení či zastavení. Po 2 dnech ale při rozjezdu znovu začne na chvíli pískat a takto se to stále opakuje. nemá na to vliv brždění ani natáčení kol... co by to mohlo být?

P.S.

před 10 měsíci jsem řešil podobný problém. pískalo PP přední kolo. závada byla, že se nevracela brzd. destička. po její výměně a opravě toho mechanizmu vše v pořádku. až do dnes, ale myslím, že tentokrát to bude jiná závada, protože předtím bylo pískání neustále a reagovalo na brždění a otáčení volantu...

[upravil dne 9/9/11 18:38 od Kosta777]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale myslím, že tentokrát to bude jiná závada, protože předtím bylo pískání neustále a reagovalo na brždění a otáčení volantu...

[upravil dne 9/9/11 18:38 od Kosta777][/rquote]

Řekl bych, že to opět bude destička. Ten zvukový projev je závislý na tom jak zůstane či zůstává viset. Ale může to být i něčistota (kamínek) zapadlý do brzdového segmentu. Pokud je to při rozjíždění, tak řekni někomu ať si stoupne poblíž a zkusí určit, které je to kolo ať máš usnadněné hledání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych to opet videl na drzdovou desticku... kdyz jedes pomalu tak to vrze a kdyz se rychlost zvysi tAk se zvuk vytrati... videl bych to stejne jako u starych nenamazanych dveri... kdyz je zaviras pomalu tak vrzou, kdyz rychle tak nevrzou.. urcite at ti nekdo pomuze odhalit z ktereho kola se zvuk ozyva a pak bych se na to detailneji podival ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...