Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 2.0 HDI - řemenice servočerpadla


MaKu

Recommended Posts

Zdravím,

začalo mi protékat servočerpadlo kolem hřídele a mám možnost sehnat jiné, také z HDI 2.0, ale s řemenicí 114mm. Je možné na něj nasadit původní 125mm řemenici a použít ho?

původní: ZF 9640830580

\"nové\": ZF 9624660480

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebylo by jednodušší,pokud ti tam to nové čerpadlo padne pouze dopnout drážkový řemen nebo koupit kratší?

Mě pro změnu začalo škrundat a pískat jako,když je vysypané ložisko.Chtěl jsem ho rozdělat od řemenice,jenže ta je za tepla nalisovaná na hřídel a to,co se \"tváří\" jako imbus je ve skutečnosti roztemovaná hřídel.Takže řemenice nejde dolů a v tvém případě ji prohodit.

Dostal jsem se do něho ze zadu,stačí vyšroubovat šrouby na víčku.Pod ním je na hřídeli \"o\" pojistka,tu vycvakneš a střeva pumpy vyndáš ven.Nic ti z toho nevyskáče,jen se dívej jak je to složené,aby jsi to pak poskládal stejně.Potom vytáhneš hřídel i s řemenicí.Třeba by u tebe šlo takto prohodit komplet hřídele,pokud mají stejný rozměr.

V mém případě jsem po rozdělání zjistil,že tam žádné ložisko není,pouze futýrko a mazací kanálek,který vede do jeho středu je ucpán nějakou sedlinou.Proto to pískání,když se čerpadlo točilo na sucho.Takže stačilo pročistit kanálek drátkem a po sezazení maká jak nové.

Pro jistotu jsem ještě vyměnil těsnící simering na hřídeli.To by pro tebe mohlo být také jednoduché a levné řešení,když ti teče.Ale opět musíš pumpu rozebrat,jinak ho ven nedostaneš. Rozměr ti neřeknu...jednoduše,když jsem to měl rozebrané,vzal jsem hřídel a čerpadlo do prodejny,maník si to oměřil a za pár kaček mi prodal nový.:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pouhá výměna řemene určitě nestačí, okraje těchto dvou řemenic mají vzdálenost od příruby odlišnou přibližně o 4mm, takže řemen by šel \"šejdrem\". Tenhle posun je dán tvarem řemenic, samotné čepadlo se zdá být stejné. Ale díky za radu s možnou výměnou simeringu, všude jsem se dočetl, že to přetěsnit nejde a musí se to celé vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...