Jump to content
Sign in to follow this  
stefkac

svody a sání

Recommended Posts

Ahoj nedavno jsem pořídil peugeota 206 1.6 16v a potřeboval bych poradit jaky sání a sport. svody pořídit,je tam už ten novej řízenej katík hned za svodama.Jo a chci sání nejlepe i s odtíněním,ne vložku!!!díky moc za všechny rady...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

pokud enchces vyhodit KAT..tak na svody kašli:) pokud chces vyhodit KAT..tak svody raceland:) a druhou labda sondu zaslepit duralovym víčkem , ktere nechas vydorbit u soustružníka:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
pokud enchces vyhodit KAT..tak na svody kašli:) pokud chces vyhodit KAT..tak svody raceland:) a druhou labda sondu zaslepit duralovym víčkem , ktere nechas vydorbit u soustružníka:)

no já sm na to právě eště nekoukal,prodávaj se i svody kde bych mohl nechat kat,prostě vyměnit jen paroží?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no ono prave vymeniť len paroži jde :D ale to je pak jeden cely diel až za olejovu vaňu ide takže kat musiš vyhodiť, prípadne ak kupiť iny a navariť ho na stredovy diel za zvody a lambda sondu tu truhu neako predlžiť a napojiť tam

inak to spraviť jak rejty psal, vyhodiť kat a druhu lambdu zalsepiť duralovim vičkem

čo sa sania týka tak kup konus simota asi najlepšie (super cena a kvalita), a hlinikove alebo nerezove truby s priemerom klapky a silikonove kolena a natiahni filter za lavu hmlovku do podbehu :) kukni moje vlakno, neako tak ako to mám ja :) je to najlepšie riešenie, filter pak nepotrebuje žiadne tienenie lebo jed od tepleho vzduchu daleko..pripadne sa možeš pohrať a natiahnuť tam ešte od narazniku studený vzduch aby tam bol aj trochu nápor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takze moznost ze kupim zvody Raceland a necham kat existuje? Chcel som tam dat nejaky sportovy katalizator... Lebo na emisnej by uz tolko oci neprizmurili :D

[upravil dne 7.9.2011 08:56 od Bloodeye]

Share this post


Link to post
Share on other sites
no ono prave vymeniť len paroži jde :D ale to je pak jeden cely diel až za olejovu vaňu ide takže kat musiš vyhodiť, prípadne ak kupiť iny a navariť ho na stredovy diel za zvody a lambda sondu tu truhu neako predlžiť a napojiť tam

inak to spraviť jak rejty psal, vyhodiť kat a druhu lambdu zalsepiť duralovim vičkem

čo sa sania týka tak kup konus simota asi najlepšie (super cena a kvalita), a hlinikove alebo nerezove truby s priemerom klapky a silikonove kolena a natiahni filter za lavu hmlovku do podbehu :) kukni moje vlakno, neako tak ako to mám ja :) je to najlepšie riešenie, filter pak nepotrebuje žiadne tienenie lebo jed od tepleho vzduchu daleko..pripadne sa možeš pohrať a natiahnuť tam ešte od narazniku studený vzduch aby tam bol aj trochu nápor

myslel jsem jestli jde vyměnit paroží jen ke katu právě?žadnej takovej jsem nenašel...

Share this post


Link to post
Share on other sites

já měl udělanej kat na předešlím autě...tím stylem že jsem měl trubku místo něj a jen jsem kolem trubky navařil ten obal katalizátoru takže na stk vypadalo jako že tam je a naměřené hodnoty neřešily protože jich je zpravidla u jiných aut několik procent vysypaných...

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.a1racing.cz/podle-modelu/sportovni-nerez-vyfukove-svody-raceland-peugeot-206-1-6-16v-xc-cc-zaruka-5-let/ našel jsem jedině tyto svody...mě taky nejde o naky zvyšování vykonu,je mi jasny že to nic nepřidá,ale určitě to pujde rychlejc do otáček a bude lepší odezva na plyn,když to nakombinuju se sánim

[upravil dne 8/9/11 19:55 od stefkac]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Blodeye : nevím jak ostatní ale sportovní katalyzátor slyším poprvé ... :D
sportovní katy jsou,spíš teda závodní ale cena se pohybuje v X desítkách korun

Share this post


Link to post
Share on other sites

tie zvody čo si naišle su na 2 liter takže tebe su k ničomu :) a ked máš kat hned za zvodami tak si v haji ked ho chceš nahať a ak ho tam chceš tak hvoroim kup zvody od racelandu....kedže máš 16V bude ti lepšie asi kombinacia zvodov 4-1 ale tay 4-2-1 by mala super učinok ale asi v nižšíchotačkach alebo trošku iny ako 4-1 ale stale lepšie ako seria....a pak katalizator daj športový až do stredneho dilu za zvody :)

a či daš športovy kat alebo ho daš uplne mimo alebo tam daš neaky uni nešportovy katalizátor tak zvodama dostaneš naviše od neakých 8-15 koni narast vykonu podla toho či tam ten kat nehaš alebo nie....plus ked spraviš to sanie ako som ti psal vyžšie tak budeš mať narast vykonu a posilenie kruťau ešte lepší :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kdyz uz se tu bavite o svodech, tak jen drobne info k 2.0 16V. Nedavno jsem kupoval svody Raceland. Montaz jeste nejakou dobu pocka. Jeste potrebuju sehnat koncovy tlumic a slusny kat. Udelam to vse najednou a chtel bych pokud mozno nerez.

Vymena svodu na tomto motoru nebude sranda, ostatne jako vetsina veci. Asi bude treba sundat napravnici. Je tam hodne spatny pristup. Kdyby nekdo chtel, tak jsem udelal par fotek.(puvodne pro nejakeho anglicana, ktery si vsiml, ze jsem svody kupoval).

Foto zde: http://www.ulozto.cz/10202814/pug206cc-exhaust-zip

je tam vyfocen spodek auta s puvodnimi svody a jednou nove svody

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak ja bych ti mohol odporučiť koncovy tlumič od supersprintu, je to kvalitka, pekny zvuk a celkovo tlmič je lahší ako napríklad od ulersport a ma taky aj homologizaci či TUV či neaky papir k tomu je :D

a kat si pozri na nete neaky univerzálny sport kat len aby ti sedel priemer trubky :)

napriklad tu: http://tuning.autodoplnky.cz/airdevil/sport-katalyzator/sportovni-katalyzator-ocelovy-100cpsi-urceno-pro-o-s2147951

no da sa najsť aj lacnejší alebo aj iny, len treba trochu googliť toto som dal prvy odkaz čo mi našlo

Share this post


Link to post
Share on other sites
tie zvody čo si naišle su na 2 liter takže tebe su k ničomu :) a ked máš kat hned za zvodami tak si v haji ked ho chceš nahať a ak ho tam chceš tak hvoroim kup zvody od racelandu....kedže máš 16V bude ti lepšie asi kombinacia zvodov 4-1 ale tay 4-2-1 by mala super učinok ale asi v nižšíchotačkach alebo trošku iny ako 4-1 ale stale lepšie ako seria....a pak katalizator daj športový až do stredneho dilu za zvody :)

a či daš športovy kat alebo ho daš uplne mimo alebo tam daš neaky uni nešportovy katalizátor tak zvodama dostaneš naviše od neakých 8-15 koni narast vykonu podla toho či tam ten kat nehaš alebo nie....plus ked spraviš to sanie ako som ti psal vyžšie tak budeš mať narast vykonu a posilenie kruťau ešte lepší :)

hele a mohl bys mi na naky ty svody od racelandu hodit odkaz,možná sem blbej ale nic jsem nenašel...

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak na rýchlo hladane priamo na stranke raceland:

http://www.race-land.cz/ladene-svody-racelandrope20616v

tieto su pre 16V takže pre teba ideálne v kombinacii 4-1.....ma 3 otvory na lambda takže tam možeš dať aj tu pred aj za katom ale mylsim že ta druhá za katom ti bude vypisovať chybu :) tak je lepšie pak to zaslepiť duralovim vyčkem alebo z neakého ineho kovu...ten tretí otvor nevím na čo tam je :D

http://www.race-land.cz/ladene-svody-racelandrope206

a tieto su pre 8V motory, mylím no nie som si isty by mali pasovať ja na halvu od 16V ale vážne som si nie istý a su v kombinácii 4-2-1 .....a tu je otvor len na 2 lambdy ak chceš aj druhu lambdu tak možeš ju tam namontovať no zas ti bude halsiť chybu že je kat v háji, alebo zaslepiť alebo pak dať kat až za zvody a tam dať kat a spraviť otvor za ním predľžiť kabel od lambdy a dať ju až za ten kat....

no ked budeš davať kat tak jedine športový..ma väčšíu priepustnosť takže to čo ti pridajú zvody tak kat tolko nezabrzdí, seriovy alebo obyč kat by tam spravil len bordel....no najlepšie je tam dať len holu trubku :) no to pak na emisich neprojdeš ani nahodu :D

[upravil dne 9/9/11 10:13 od winco]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co se tyce koncoveho tlumice, tak asi zkusim Scorpion. Holt kdyz uz jsem zacal, tak budu muset trochu investovat. Chci to udelat jednou, poradne a nerez, at uz nemusim na vyfuk nikdy sahnout. Kazdopadne v CR moc nabidka v nerez neni, kdyz nepocitam ruzne univerzalni tlumice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možná by bylo lepší nechat si vyrobit výfuk na zakázku,určitě to bude mít větší přínos než tuningové sety,které mnohdy nepasují ani na kanály,a kde se nezabívají max přínosem výkonu. A pokud netrváš na nerezi,tak i cenově dostupné. ;)

Z pravidla svody 7000,- sport kat - NC Power 5000,- a zbytek výfuku dle domluvy.

Viz odkaz - http://www.nellospeed.cz/

nebo - http://www.ncpower.cz/vyfuky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...