Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

SW benzin / papa olej


klm16

Recommended Posts

Zdravim dnes v garazi sadol do svojej 307 SW otocil kluc a zapipal mi palubak ze si mam skontrolovat olej. Urobil som to a fakt som ho tam mal malo... (cca 1/3) Ihned som dolial skoro liter (teraz mam po steceni 3/4).

Auto ma nebehanych 115 tisic km. olej bol vymeneni pri 106 tisic odvtedy som nedolieval. Za poslednu dobu som jazdil vela dialnicu a mimo mesto. S cim to moze suvisiet?? rozvody sa chystam vymenit teraz.

Este chcem vediet ci to moze mat nieco spolocne auto mam rok a nemozem sa so spotrebou dostat pod 7,7 litra jazdim predpisovo ziadne prudke vytacanie a pod...

//este taka malickost...

mam tam TOTAL QUARTZ 5W/30

[upravil dne 6/9/11 14:27 od klm16]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam 1.4 16V a mal som rovnaky problem. od poslednej vymeny oleja pri 100t km mi zral olej a musel som dolievat cca liter asi po 8t km.

Skus sa pozriet do nadobky chladiacej (nadobka nad tlmicom na lavej strane v motorovom priestore) ci v nej nemas olej/zuvackoidnu/hovnoidnu zmes. Plus mrnkni niekam okolo remena, pod remen niekde okolo napinacej kladky. Ak hej tak ti netesni tesnenie pod hlavou motora. To bol teda aspon moj problem.

daval som pretesnovat hlavu motora, a odporucam ti to spravit cim skor, mojich cca 10t km s tecucim olejom znamenalo zakarbonovany motor, zvody, kanaliky, prepalene ventily, prepaleny kat. Oprava cca 500 eur + vycistenie hlavy, ventilov u sustruznika.

po oprave badam hladsi chod, nizsiu spotrebu, lahsie mi to ide do otacok. chystam sa na kontrolu ci to nahodou opat niekde netecie. btw moj mechanik mi vravel ze celkom bezna vec u benzinovych 1.4 16v motorov, ze to uz robil x krat cca pri 110-120t km...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...