Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

prepis bytu


lamancha

Recommended Posts

Řešil jsem to už před cca 5-ti lety, takže možná to nebude úplně přesné. Tehdy ještě platilo to, že pokud v původním bytě bydlel potomek po nějakou dobu ( tuším 2 roky ) bylo možné ho na potomka převést. Podmínkou bylo to, že tam měl trvalý pobyt. Jinak úřady tvoje stavba asi nezajímá, pokud platíš nájem a jsi tam přihlášen k trvalému pobytu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je to městský byt tak ho možná přepíšeš za podmínek jak psal Koblih, ale myslím, že už se to taky nějak nedávno změnilo.

Pokud je to byt družstevní, tak ty jsi jako majitel člen družstva a ten byt můžeš prodat, přepsat na koho chceš, jen družstvo o tom musíš informovat. Určitě existují i pravidla, která v tom družstvu jsou sepsána.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trošku jsem se na to koukal a bylo tam několik právních úprav. Myslím, že to co jsme psal už neplatí. Jinak samozřejmě vycházím z toho, že se jedná o obecní byt, bez ohledu na to zda ho spravuje pověřené družstvo. U bytu držstevního je to trochu něco jiného tam nedisponuješ bytem ale podílem v družstvu. Který je převoditelný se souhlasem družstva.

Myslím, že u tebe bude klíčová situace zda město má dostatek bytů a v tom případě nebude s převodem problém. Situace se dá řešit také tak, že pokud je naopak byt zajímavý ( lokalita, velikost, výše nájmu ) tak se dá vyměnit. Proti tomu obvykle obec nic nemá. Taková výměna samozřejmě musí být bezplatná, ale nikdo ti nemůže zakázat novému majiteli odprodat v patřičné ceně například vnitřní vybavení. Získanou částku můžeš použít například jako základ pro úvěr a nákup vlastního bytu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky, byt je obecni, druzstvo jej opravdu jen spravuje...

Teda pokud tam zustanu prihlasen k trvalemu pobytu ja a moje zenuse se prihlasi k trvalemu pobytu v nove postavenemu domu v jine obci, tak se teda nic nedeje a synatori tam mohou oba bydlet a uvidi se v budoucnu, kdo jej bude vic potrebovat, popr. jestli pujde do prodeje atd.

Domnival jsem se, ze v okamziku, kdy se stanu majitelem jineho obydli, tak musim byt mestu vratit = ono to i tak puvodne bylo mysleno, jenze kluci by preci jen radeji zustali ve meste no a ja s zenusi radeji jinde:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já poměrně dost let takto fungoval, byl jsem napsaný v novém bytě ( soukr. vlastnictví ) a manželka v původním. Protože ale v bytě nebydlela byl se souhlasem města pronajat třetí osobě, která platila přímo městu nájem. Nám pak platila \"nájem za vybavení\". Samozřejmě padnul dotaz, proč ale vysvětlění, že náše rodiná situace nasvědčuje tomu, že budeme do budoucna bydlet odděleně stačilo pro zdar věci. Aby byla celá věc zcela čistá tak jsem příjem z \"pronájmu vybavení\" normálně zahrnul do daňového přiznání a byl klid. Jinými slovy to co píšeš bude OK a pak uvidíš. Samozřejmě pokud se nejedná o sociální byt nebo něco podobného tak by asi byla situace jiná, ale to neznám, tady to prošlo i přes právníka městského úřadu a tak jsem byl docela v klidu...

[upravil dne 4/9/11 13:03 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...