Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výměna plynové vzpěry 5. dveří


mand

Recommended Posts

  • O 3 měsíce později...

Caute hosi,

poradte mi prosim, nechcem nieco odlomit. Chcel som odmontovat plynovu vzperu. Sraubovakom som dal dole ten istiaci plechovy pasik ale dalej som nevedel co s tym. Skusal som len stiahnut vzperu z toho guloveho capu a tahal som dost silno ale nic. Tak som sa chcel radsej opytat, predtym ako nieco odtrhnem. Chcel to len vacsiu silu alebo este nieco uvolnit, alebo uplne odsraubovat tu gulovy cap z karoserie? I ked to asi nie, lebo novy bude stejne bez capu.

diki moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 let později...

Ahoj všem.

Vracím se ke staršímu tématu. Synovi odešly vzpěry na 5-té dveře na 307 HB. Koupili jsme dle doporučení tyto https://www.autodily-pema.cz/plynova-vzpera-pneumaticka-pruzina-zavazadlovy-prostor-maxgear-120316 Jsou bohužel dlouhé. Nasadit jdou pouze silou, když je stlačím a pak stejně dveře nejdou dovřít. Reklamovali jsme je, že jsou příliš dlouhé, prodejce mi je vzal, ale prý adekvátní náhradu nemají. Máte někdo zkušenost, jaké vzpěry ta "určitě" budou pasovat??
VIN je VF33CNFUL83448475
Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, podle katalogu měla ta nová mít 450 mm, ale to těleso, to kterého se zasouvá pístek, je o 15 mm delší než původní a celá vzpěra je tak rovněž o těch 15 mm delší. A to pak dělá tu neplechu. Zkusím objednat jinde dle těch čísel dílů.
Díky za pomoc

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Naposledy, ale je to už dávno, som kupoval Magneti Mareli, je to aspoň nejaká značka a boli aj celkom lacné. Mám sice kombi ale to je jedno, ak objednávam správny typ a dojde iný rozmer tak niekde musí byť chyba. Mohol si zadať nesprávny údaj ty sám, predajca, prípadne aj v sklade to mohol niekto zamiešať, u zadných stieračov sa mi to už tiež stalo. Nechce sa mi veriť že by akýkoľvek výrobca vyrábal rozmer ktorý tam nevojde, a ešte pod originál OEM kódom (ako náhradu samozrejme). Ešte ma napadlo či nie je vytočený niektorý z koncov, bývajú na závitoch, lenže predpokladám že to by si si pri 15 mm asi všimol. Takže vyreklamovať alebo vymeniť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...