Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Poradenství pro firmu


Guest MMMMM

Recommended Posts

Chtěl bych poradit, pokud se někdo v těchto věcech vyzná.

Existují společnosti, které se zabývají výběrem vhodného pracovníka na určitou pracovní pozici. Promluví se zaměstnavatelem a doporučí jaký by člověk měl být aby se na tu či onu pozici hodil. Poté se třeba účastní nějakého výběrového řízení, dají testy a vyberou nejvhodnějšího kandidáta aby na tom místě vydržel atd.

Nevím jak se takovým lidem říká ale sháním někoho takového, nejlépe nějakého odborníka, který se tím zabývá nemusí to být velká společnost, od toho se odvíjí cena.

Máte nějaký TIP, nebo s někým zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokial som to správne pochopil, hladáš niekoho, kto ty nájde vhodného človeka, a následne ty posunie napríklad 2-3 najlepších, s ktorých si ty vyberieš :)

No, jedná sa potom o PERSONÁLNE AGENTÚRY, a tých je ako maku ...

Avšak jedná sa o to, na akú pozíciu, človeka chceš, či je to odborná technická, obchodná, a podobne .. Takisto píšeš, aby na pozícií vydržal, hold, to ti nikto nezaručí. Na to je také zamestnavatel, který si svého zamestnance musí vedet udrzať (pokial chce) a nesprávať sa prístupom, veď je kríza, nechceš ty, tak vonku je X dalších :)

Troška bližšie špecifikuj :)

Také záleží, jaký rozsah služeb si u agentúry zaplatiš, treba to muze jet cez klasicke pohovory, nebo to muze by ASESMENT CENTER (nevim ci sem to spravne napsal) nebo existuje mnoho dalsich ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Říká se jim Head Hunteři, s agenturami mám mnohaleté zkušenosti a jak těmi \"top\" i s těmi obyčejnými. Pro jednu jsem měl pracovat jako šéf pobočky - udělalo mi velkou radost, že mě přijala do svých řad právě personální agentura, která má velký výběr a vysoká kritéria, nicméně jsem nakonec šel jinou cestou. Pro doporučení by bylo dobré napsat pro jaký obor hledáš lidi, agentury jsou často poměrně úzce zaměřené.

Třeba tahle patří ke špičce: http://www.roberthalf.cz/CZ/CZ/

[upravil dne 30/8/11 18:47 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jde o výběr grafika v reklamním studiu.

Je to pro kamaráda do firmy ale takové firmy si asi účtují velké peníze, myslel jsem nějaké personalisty jako jednotlivce na volné noze, pokud nějací jsou.

[upravil dne 30.8.11 18:55 od MMMMM]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty firmy si sice účtují velké peníze, ale obvykle i dávají záruku. Tedy pokud nebude kandidát vyhovovat nebo skončí před dohodnutým termínem... tak peníze vrátí a pod. Nechci je obhajovat! Pro tvůj obor si myslím, že je lepší když posoudí kandidáta odborně někdo znalý, například zadáním zkušební práce... Sám jsem vybíral grafiky několikrát ( externí spolupráce ) a musím říct, že si nedovedu představit, že by je vybíral někdo za mě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejde o ochotu, ale o znalost. Ochoten poradit určitě, ale nemám referenci v téhle lokalitě. Samozřejmě tam (nebo poblíž ) působí agentury ale je to většinou \"B\" http://www.personalniagentury.cz/ustecky-kraj/ z těch které tam jsou bych asi využil Addeco. Ale všechny tyhle agentury jsou spíš na běžné profese a tady jde nejen o zručnost, ale hlavně o invenci a ta spustě grafiků chybí a navíc se vůbec nemusí slučovat s tím co známý potřebuje.

Osobně bych dal inzerát na jobs.cz a připravil si nějaké zadání a to bych mu dal vypracovat a kromě SW, který bude určený bych mu dal volnou ruku.

Ty personálky zkusit může taky, obvykle se neplatí nic dokud s kandidátem nepodepíšete smlouvu. Provize se obvykle odvíjí od výše vzdy na daném postu.

[upravil dne 30/8/11 19:25 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je opravdu odvislé od platu a nasmlouvaného procenta provize, případně je možné se dohodnout na nějakém \"předvýběru\" za fix. To znamená, že za nějkaý poplatek vám dodají třeba 10 kandidátů do výběrovky, kteří budou mít určité vlastnosti. V Chomutově to navíc bude levnější. Samozřejmě pokud to bude plný výběr třeba formou celodenního personal assasementu s psychotesty a pod. tak jsou na podobné pozice ceny včetně záruky klidně někde okolo 40-50 tis. Ale je to na dohodě, není nic jednoduššího než se zeptat a dát jim nějkaý limit ceny ať řeknou co za to nabídnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja nevim, ale kdyz jsem delal pohovor do WPB a do Palladia a do toho obchodaku na Ruzyni, tak jsem vzdycky komunikoval jen s jednou osobou, zadna agentura. Byl to head hunter. Jednou to byla ceska, jednou polak a jednou anglican. Setkani vetsinou probihala v hotelech typu Clarion, Courtyard, Hilton, President (do Four Season me nastesti nevzali...)

Pohovor byl vzdy tak na hodinu, v ANJ (to jsem jeste docela sprechtil) a musim rict, ze sezeni bylo asi 3x, pak jsem teprve sel k objednateli, ktery priletel. Byly tam i navrhy letet ja za nimi (proc ne, ale nakonec se to vyvrbilo tak, ze prileteli oni :) ).

Kazdopadne si muzes udelat priblizny odhad, kolik takovy agent stoji, kdyz pochopis, jaky naklady on do toho vrazi. Letenka, drahy hotel, obcerstveni (vzdy jsem se to snazil oplatit, ale vedeli, ze jsem na pracaku :D.

Pravdou je, ze to tenkrat byly top pozice....

Ta ceska byla jako prvni agent a byla dost vykolejena, kdyz jsem na nezavazny pohovor prifrcel jen v kratasech a polokosili :D, na dalsich uz jsem si dal pozor. Pravdou je, ze zamestnance vybirali na tyto pozice po cele evrope, takze asi pochopite, jak jsem dopadl. Byt druhy, nebo treti je hezky, ale tady plati, ze vitez bere vse.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...