Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Z AVI na DVD


Zdenda-406

Recommended Posts

Ahoj potřeboval bych poradit jestli existuje nějaky program který převede AVI formát do formátu DVD:myslimPokud ano tak bych byl rád za nějaky odkaz a hlavně aby byl program v češtině.

Dále mě zajímá pokud se avi převede na dvd dá se na to potom normálně koukat na plazmové tel...:myslimNebo oraz bude stát za ho...:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to ze 700 MB převedeš na 4,3 GB, pak bude lepší kvalita? To mi nějak hlava nebere ... z jednou nahraného souboru asi lepší kvalitu nelze vytřískat. :myslim Viděl bych to asi stejně jako MP3 převádět na CD ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

avi bude stát za prd:rokertakže bude asi lepší kyž to převedu do dvd:super

Tak to asi určitě ne:D Jediný, co na tom bude lepší, že to přehraje i starý předražený značkový DVD přehrávač bez podpory DivX ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šalda: Asi máš nějaký šméčkový MPEGx dekoder v DVDpřehrávači a nebo naopak vynikajíci konverter pro převod formátů:D

Já takhle pálil kámošovi SG1 a podobný seriály, protože má doma kino od SONY bez podpory DivX a kvalita logicky stejná, možná horší ...

Edit: Teď koukám, že jsem četl \"než na AVI\" a ty tam máš \"na AVI\". Tak jsem z toho trochu jelen :aut

[upravil dne 29.8.11 15:33 od MJSytic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli mi nekdo chce namluvit ze z normalni avi udela lepsi avi a jakoby horsi dvd, tak to jsem opravdu zvedavej. Je to necim technicky podchycene, nebo je to subjektivni pocit? ze 700 mega dostat 4,3 giga, kam se nam to tam jen schovalo do tech 700 mega?

Jeste jsem nevidel, jak se komprimovanim zveda kvalita. Teda videl, kdyz se cisti a delaji rekonstrukce starych kinopasku, ale na tyto programy asi nemame ani finance, ani cas............

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak za prvé avi je len kontajner, ktorý obsahuje audio a video streamy, ktoré môžu byť kódované v rôznom kódovaní dokonca aj v mpeg2 tj. rovnakom ako na dvd.

Za druhé, z horšieho lepšie vyrobiť nejde. Keď raz už nejaká obrazová alebo zvuková informácia pri procese strátovej kompresie bola vypustená, prekódovaním späť na menej strátovú kompresiu hoci aj s umelo navýšeným dátovým tokom nič nezískate.

Za tretie, novšie kodeky aj pri menšom dátovom toku typicky napr 1-2 cd veľké divx/xvid sa kvalitou vyrovnajú mpeg2 veľkosti jedného dvd. Takže čo je menšie neznamená, že je horšie.

Za štvrté, ak nie je problém s prehrávaním avi, vyrábať z neho späť dvd kvôli získaniu kvality je nezmysel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Převod zmákne např. NERO v. 6.6 a vyšší. Já tedy používám NERO 7.0 a to nejen na převod z avi na DVD ale i na tvorbu vlastních filmů např z dovolené a pod. Lze pak doplnit i nekolik zvukových stop (hudba, mluvené slovo či originální zvuková kulisa z kamery) a vzájemně je mixovat.

Nicméně při převodu souboru z formátu avi na DVD (VIDEOTS a AUDIOTS) nikdy nedosáhneš stejné kvality jako měl vstupní soubor - vždy bude o malinko horší. Platí pravidlo - že kopie nedosáhne kavlity originálu.

Je tady ještě jedna možnost a to použít některý ze spec programů pro zpracování obrazu např. SONY VEGAS nebo PINCLE Studio a další, které dokáží např vyčistit šumy, zvýraznit barvy atd. Ale to máš u jednoho filmu postaráno o práci tak na týden.

[upravil dne 29/8/11 16:28 od FrantaCV]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Použivam a doporučuji ConvertXtoDVD 4. K tomu koukani se na plazmě, zaleží v jakém rozlišení bude to AVI, pokud ve vysokem kvalita bude dobrá, DVD stejně neumí vice jak 720x576. Na to už je lepší jedině Bluray MKV, ale to zase nesežere DVD přehrávač. Ovšem pokud bude AVI mit rozlišení 640x480 nebo dokonce méně tak to bude hnus.

[upravil dne 30/8/11 20:23 od Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OT: Zrovna to taky řeším, tak snad se u mne taky povede, jak tu zaznělo - starý značkový přehrávač sice s podporou něčeho, ale nikdo neví čeho, protože to nefachá. Dcera chce pouštět dokola živák hatsune miku 2011 a blokuje kompa :D...P.S. FrantaCV díky moc, nero to jistí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...