Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přední světlomet


filipino

Recommended Posts

Zdravím vás kolegové,mám problém s předním světlometem.Borec couval a narazil mi do předního pravého spoileru,naštěstí se trefil do toho černého ochraného pásu,naštěstí spoiler neprasknul.Ale prasklo horní přichycení světlometu ke karoserii.

Jak jsem se na to díval,tak ten světlomet se skládá asi ze dvou částí,ta vnitřní černá co drží světlomet uchycený a samotné světlo.

Můj dotaz je : dá se koupit pouze ta část,o které píšu,že je utržená? To abych nemusel měnit celý světlomet,který v autokelly stojí cca. 3.900,- Kč s dph.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obávám se, že máš smůlu. Já jsem takovýmto způsobem přišel o dolní držák a skončilo to výměno celého světla. 7.500,-

Bylo to u služebníh auta, takže jsem k tomu volal policajty a šlo to ze zákonné pojistky viníka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkasiroval bych vinika at uz z jeho kapsy a nebo z jeho povinneho ruceni na pojistnou udalost a pak bych ulomeny drzak (urcite zustal na miste a zadnej kousek plastu se neztratil) privaril zpatky treba pajkou (nebo svareckou plastu), pro zesileni se tam muze zatavit napr. kousek tahokovu, svetlo bude slouzit bez problemu dal. Jedina prace bude vyndat ho ven a pak zase namontovat zpet (coz bys stejne pri vymene za nove musel delat)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tieto veci sa lepia bez problemu pri pouziti sparvneho lepidla a ako doplnok na zosilnenie sa pouziva granulat. Je to potom pevnejsie spojenie ako okolny material, ked sa to poriadne spravi...

Pre ilustraciu od 01:20 : http://mobil.vox.de/videolounge/videolounge/deliver-content-url/angebot/vox_mobil/videoId/180960?ivw=/interne_messung/vox_mobil/home

[upravil dne 29/8/11 18:51 od merlin99]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

prodává se opravná sada třech držáčků co drží světlomet.Stojí asi 730 kč,je to na obrázku co poslal AnotherOne. Mají označení B , C , D . Na demontáž narazníku potřebuješ tyčku na konci zahnutou pro zamčení nebo odemčení jednoho zámku co drží nárazník. Je to práce na 20 min a je dole.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to FERRY : stalo se mi to v cizině na dovolené.Já jsem vůbec zjistil,že ten světlomet je uražený,až později.A ten ulomený kousek,o kterém píšeš,samozřejmě nemám

to MERLIN99 : zajímavá věc,to lepidlo s granulátem,dá se to někde objednat ? Jestli by to vůbec šlo to zpět nějak přichytit,když mi ten ulomený kousek chybí,co myslíš ?

to MIRA206 : neměl by jsi prosím odkaz na stránky,kde prodávají tu opr. sadu,popř. co to je,co obsahuje? Na to sundavání nárazníku si asi netroufnu............

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Filipino, aha, tak to je potom blbe, kdyz to bylo v zahranici a jeste se to cestou poztracelo, holt nezbyde nez oprava.

tak objednaci cisla na ty patky jsou :

6212 75 SADA PATKY OPR LEVÝ svetlomet

6212 74 PRAVÝ

cena 736Kc v Peugeotu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já zjistil,že mám urvané packy ty co jsou za nárazníkem a jenom to drží nahoře na blatníku...světlo mi vlastně leželo na nárazníku,zjistil jsem to až když jsem chtěl měnit trafo a musel by jít blatník dolů,todle mě ušetřilo práci,že jsem povolil jenom jeden šroub a světlo bylo venku...potom jsem mezi márazník a světlo dal přiměřenou tloušku gumy a dal jsem na ni oboustranou lepící pásku a přilepil jsme to(odmastil),, je to ,,schované,, a drží to bez problémů...a nic to vlastně nestálo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@filipino: noo ja som neako nezaregistroval ze sa ti stratil ten kusok:( ale ako pisali, existuje sada drziakov, nebude nic lepsie ako original novy:) ked sa kusok strati tak potom uz len zvaranie plastov, ale nato potrebujes mat original vedla opravneho kusu... aby to bolo good.

mal som niekde link na tie lepidla, minule som to hladal sam kvoli krytke xenonov (rozlamana vnutri) , ked najdem pastnem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky přátelé za názory a rady.Dnes jsem se znovu díval na ten světlomet a znajíc,na co se mám zaměřit jsem zjistil,že ta horní patka se ulomila už u světlometu i s jednou z těch dvou zdířek potřebných k připevnění té náhradní,opravní patky.Navíc jsem zjistil,že i ta spodní patka ulomená,takže mi světlomet drží pouze na té patce u chladiče.

Dotazoval jsem se na tu opravnou sadu v Peugeotu a dozvěděl jsem se,že je na objednání ale hlavně že je to potřeba nejdříve vidět,zda to půjde opravit,což asi logické.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už dlouho používám na lepení autoplastů lepidlo Universum.Lepí obtížné autoplasty,silikon,gumu,hliník.....Bohužel mám jen kontakt na maníka co ho prodává-Pavel Šiller Svratouch ČR, tel-608909300 ,email-siller.pavel@unet.cz

Naposledy jsem lepil úchyt světla na407 aspojler na Clio.Chybějící části (malé) jdou dosypat gtanulátem a pokapat lepidlem-během chvilky ztvrdne a má původní vlastnosti chybějící části. Naprostá spokojenost-jen je nutno dodržet návod(odmastit...):papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Tak mám po výměně toho mého světlometu a výsledek je na nic. :( Po té úděsné demontáži nárazníku,montáži světla a zpět nárazníku jsme zjistil,že světlomet vypadá jinak a i jinak svítí,je tam jiná čočka . Mezara mezi světlem a kapotou je dvojnásobná oproti druhému světlu a i mezera pod světlem je větší.Je to celkem dobře vidět na první pohled.

Světlomet jsem kupovat v autokelly ,zn. DEPO (Taiwan) za 3.926,- Kč.Není to samozřejmě prvovýroba,ale sakra měli by mít ty výrobky kvalitní a stejné,pokud mají různé certifikáty a homologace od evr. výrobců aut.

Co to pro mě znamená? Znovu vše demontovat a zkusit koupit světlomet od jiného výrobce.Kelly nabízí o cca. 1.500,- dražší světlomet značky CARELLO.Má to být Italský výrobce specializující se na vše kolem světel v autech.

A to ještě není přátelé všechno,co se mi včera při té montáži přihodilo,zabouchl jsem přední kapotu a už nejde otevřít:(

Neuvědomil jsem si totiž při demontáži toho plastu nad chladičem,že je tam ta páčka,která slouží k otevírání kapoty a nějakým způsobem jsem jí zarazil pod ten plastový kryt.

Takže ted\' při pootevření kapoty páčkou z podvolantu nejde dál nic dělat,jelikož páčka k otevření kapoty nad chladičem tam jednoduše není.............

No nesnasralo by vás to ? :D No někdy to takhle taky dopadá, že výsledný efekt snažení se stojí za hovno :D

Na zítra jsem už objednaný do servisu,aby se mi pokusily nějak otevřít tu kapotu,protože bez toho nemůžu vyndat zpět světlomet,jít ho reklamovat..........................

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...