Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Osadenie a utesnenie sprchovej vanicky - ako?


automale

Recommended Posts

otazka na kutilov -

niekde som usetrit musel tak som si kupil lacnejsi sprchovy kut s akrylatovou vanickou. montoval a osadzal mi to vodar ale ked som videl ako chystam sa ho rozobrat a osadit znova. zaklad je asi dobre nastavit nozicky - bohuzial pohlada moc rovna neni - obkladac dorval dlazbu - a vanicka ma dookola plne steny tak to bude asi metodou skusmo - alebo ak ma niekto na to daky system sem snim, vopred dakujem.

napada ma ze mi ostalo vrecko s dakou MVC - maltou? co keby som zarobil troska hustejsiu, dal pod kazdu nozicku kopcek a ulozil vanicku na to? nechat 1-2 dni zatvrdut a mala by byt vanicka krasne podlozena - ci ta malta by popraskala pod tlakom noziciek? a pri pripadnej zmene by asi z tej dlazby nesla uplne dolu a zanechala by flaky?

dalej - vanicka je konicka cize aj ked sa vrazi uplne do rohu navrchu medzi stenou a vanickou vznikne skara aj cca 1cm - \"zalievat\" to silikonom asi vyznam nema. ostala mi biela protiplesnova sparovka na obklady Mapei tusim. rozmyslam ze tam nalejem tu a silikon len tenku vrstvu na vrch - alebo daku listu? su nejake original urcene takto pre sprchove kuty? ak sa mi podari vanicku osdait tak aby sa nehybala mohlo by to snad vydrzat.. Alebo do tej skary skusim fuknut nizkorostaznu montaznu penu a na vrch silikon?

a tecie mi aj cez novy clic-clac na umyvadle - kupoval som ho daleko a nechce sa mi to ist reklamovat - tecie dolu pod umyvadlom - cez dosadaciu plochu - matica-tesnenie-umyvadlo - chcem to vyriesit silikonom - mam biely sanitarny - nerozozerie mi to to silikonove tesnenie?

poradi niekto?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musíš vyrovnat vaničku tak aby její horní okraje kde bude zástěna byly ve vodováze. Pokud máš křivou podlahu tak prostě najdi místo kde Ti vanička v tý rovině sedne až na zem a zbytek dorovnej na těch nožičkách. Případný mezery se musí zasilikonovat.

Dej sem odkaz nebo fotku o jakou vaničku se přesně jedná.

Většinou se ty akrylátový lepí silikonem po celým obvodu (a pokud je vevnitř dosadací plocha tak i ta) přímo k dlažbě a necháš to pod cca 50kg závažím tak 12 hodin, aby silikon pořádně zaschl.

Mezery a spáry se silikónují až po osazení zástěny.

Taky se dělá to, že v místě kde dáváš vaničku se vynechá spodní řádek obkladu a po osazení se to doobloží.

Osobně tenhle typ nemám rád. Pokud to jde tak nejlepší je podlahová vpusť nebo odtokovej kanálek a podlaha koutu pěkně vydlážděná. ;)

P.S. Dobrá rada: Pokud máš odpad na ten \"husí krk\" tak to předělej na trubku.

[upravil dne 25/8/11 19:03 od Dave_k]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na trubku ale ako? vanicka ma plne steny dookola. cize ked sa polozi na zem uz sa pod nu nedostanem. dalo by sa tak ze polozim vanicku - naznacim kde je v nej otvor pre odpad, narezem trubku a umiestnim syfon na naznacene miesto polozim vanicku a co dalej? syfon nemam ako nasrobovat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fotka situace hodně napoví. Sifon je k vaničce jak přidělán? Šroubem uprostřed nebo se musí zašroubovat celej horní díl?

Nejlepší je posadit vaničku na místo. Označit skrze díru pro sifon kde je, vaničku odendat, celý odpad pod ní poskládat tak aby ten sifon byl tam kde má být, poté vaničku posadit z5 a sifon přitáhnout pomocí horního dílu k vaničce. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to máš k tomu sifonu takovej spešl \"klíč\" na povolení nebo utažení. Jde to i většíma kleštěma. Sundáš ten klobouček a vevnitř jsou výstupky za který ten \"klíč\" zasekneš a celý to rozšroubuješ jako když povoluješ matku. A až usadíš vaničku nad tím sifonem (měl by sedět i výškově a nijak výrazně křivě vůči vaničce) tak to sešroubuješ dokupy. Jen nezapomeň na to těsnění zespodu vaničky. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dík ale ako tak pozeram kaslem na to cele. neostali mi prachy tak som kupil lacny sprchat aspon na zaciatok - preto som aj dal vyobkladat celu stenu a aj podladu - nedavam vanicku pod obklad. dnes som sa na to pozrel lepsie a samozrejme magori mi nevymurovali pravy uhol - takze aj keby som mal vanicku na 500€ tak ju tam proste dobre neosadim. takze osadim ten sprchac ako sa mi podari a aby sa dal bez problemov demontovat a nasetrim si na kvalitnejsi sprchovy box - ten ma steny z kazdej strany. cize ani ten husy krk neriesim - myslim ze 1-3 roky tam vydrzi.

hej a na ten syfon som tiez dnes pozeral a ten kluc k tomu samozrejme nemam - v baleni nebol - mam aj syfon lacny.

riesil som to chvilku lebo som mal snahu ten sprachac poriadne osadit co je myslim kluc k dlksej zivotnosti ale ma to uz preslo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když nemáš pravej úhel tak to dej tak nějak nastejno z obou stran. Lacinější zástěny mají vůli, ale kdyby jsi kupovla něco drahýho bez rámu tak to do kupy asi nedáš.

Podle mých zkušeností takový kouty tak rok než začnou téct kolem. To pak musíš dát pryč starej silikon a celé okolo přetěsnit. Třebas to tak hrozný nebude.

Záleží jak jej budeš často používat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 11 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...