Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Fólie na okna


LORD_mapiv

Recommended Posts

čau,

chtěl bych se zeptat, jestli tu má někdo zkušenosti s lepením tónovacích fólií na okna, případně jestli to někdo nedělá a nebyl by ochotný mi poradit.. lepil jsem už asi čtyři auta a co se týče bočních oken, tak není problém, ale narazil jsem, když jsem chtěl dělat okno kufru.. shlídnul jsem hodně návodů a videí a vždycky, když jsem to podle toho dělal, tak to dopadlo špatně.. byl by ochotný někdo poradit?

díky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám. Nechávám si to ale dělat, s tím, že si dělám odstrojení a nastrojení sám. V principu je to jednoduché, ba primitivní, ale člověk to musí mít \"v ruce\", což obnáší pěkných pár fólií zničených. V zásadě se ta fólie, co přijde na vypouklé plochy, prostě vytvaruje horkovzduškou. No a to je právě to, co nejde popsat, ale je to třeba mít ošahané...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U 309 jsem je lepil, skla jsem měl vyndaný a i s foliema jsem je měl ve vaně a sprchoval horkou vodou (v návodu bylo, že se mají lepit pod vodou - tim se myslelo použít rozprašovač), povedlo se to celkem dobře a napoprvé.

[upravil dne 22/8/11 od Benžík]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co se týče oken bočních, tak už jsem přešel do tý fáze, že okna už ani nevyndávám.. je to lepší, hlavně rychlejší a je lepší manipulace s tím.. výslednej efekt je stejnej, jen když se okno v některejch autech stahuje, tak je to trochu vidět, ale to se dá přežít.. zadní okno jsem už zkoušel třikrát a zatím nic moc, většinou se mi fólie zlámala, nebo strašně zkrabatěla že s tím už nic moc nešlo udělat.. ve většině případů se mi stalo hlavně to, že kousek byl ok a kousek vedle byla už docela velká vlna, se kterou se mi prostě nepodařilo nic udělat.. další věc, že u hodně návodů se lišilo, jestli když se ta fólie tvaruje, má pod ní bejt voda nebo se to má dělat na sucho.. zkoušel jsem taky oboje, ale chvíli to šlo líp tak a chvíli zase tak..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak si dovolim taky neco, chvvilku jsem se tim zivil a hlavni veci je kvalitni folie (Suntek, Sungard, 3M atd), v zadnem pripade ne ty folie za 150 kc na benzince, aukru a tuzing shopech. Zkousel jsem to s nima a proste to nejde kvalitne udelat..Vyse zminovane folie se nedaji jen tak koupit, ve firmach se nakupuji role asi po 50metrech a kdyz uz Vam ji v nejakem autoskle prodaji, tak minimalne za cenu cca 900Kc za 300x75. coz uz je draha sranda na to se s nima ucit.

Tak a ted k samotnemu prokletemu zadnimu oknu.

Folii prilozime z VNEJSI strany okna, orizneme a prejdeme k tvarovani. Na suche okno naneseme sypky detsky pudr a vlhkym hadrem nakreslime na okno pismeno H (znazorneno na fotce miho piskota) Prilozime folii a pomoci horkovzdusne pistole tvarujeme. Nahrivame s citem a nikdy se nesnazime vytvarovat uplne do rovna, bez vln- vzdy tam nejake zustanou-ty pujdou odstranit az pri samotnem lepeni. To provedeme tak ze sejmeme folii z okna, okno poradne umyjeme treba ironem a odstranime veskery pudr. omyjeme folii, strhavame ochranou slidu a pritom kropime folii dostatecny mnozstvim prostredku (nejlepe ve dvou lidech) postupujeme co nejrychleji aby se na folii nestihli usadit necistoty folii prilozime z vnitrni strany okna a sterkou zabalenou do nejakeho hadriku postupne vytlacujeme vodu a tim i zbyle vlny v krajnim pripade , kdyz to jinak nejde pouzijeme ve finale u kraju jeste horkovzdusku na vyhlazeni drobnych vlnek ktere za studena nejdou , ale nenahrivame folii, ale sklo z druhe strany (foukame na sklo, ne na folii)minimalne 24 hodin folie vysycha, nekdy i dele treba az tyden, dle pocasi. Behem teto doby muzeme videt pod folii mastne fleky, ty casem zmizi.

Ale je to vsechno o cviku-jak s folii zachazet:roker

Tak doufam ze to nekomu pomuze:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak si znova přečti můj poslední příspěvek. Lepil jsem na cedule, ne na sklo. Nevím jaký průhledný autofólie jsou dobrý a nevím, jestli jarová voda nenechá fleky, protože pokud sis nevšiml, plech není průhledný ;)

[Edited on 23/8/11 11:36 by Dohny]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...