Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

OT - Citrón C3 rv 2002 oprava netěsného světlometu


Guest StibTo

Recommended Posts

Ahoj,rád bych věděl,zda se má cenu pouštět do opravy netěsného světlometu (přední) - projevuje se to tak že je uvnitř \"špinavý\" a to především parabola. Nové světlo bych mohl přes AK s club-slevou sehnat za cca 2.000,- takže řeším zda to původní zkusit nějak rozlepit (četl jsem zde dlouze před položením dotazu že někdo nahřívá horkovzduškou jiný dává do trouby .. ) vyčistit a zase slepit a silikonem utěsnit či to nemá smysl a je lepší koupit rovnou světlo nové.

Díky za (konstruktivní) názory :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasný mě šlo také o to JAKOU metodu na to rozlepení .... viděl jsem toho tady na fóru už až dost, například světla \"pozdě vytažená\" z trouby tak aby to nebyla akorát ztráta času a nejeli jsme stejnak kupovat nové světlo ... utěsnění obstará asi bezbarvý silikon, výplach je v plánu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Horkovzduškou rozlepit. Troubu nedoporučuju, proč jsi napsal sám. Hlavně jak bylo napsáno ničím nešmudlat. Pokud je uvnitř vodní kámen pomůže nějaký šetrný prostředek na plastové vany, ale nejdřív vyzkoušet někde stranou aby nepoškodil parabolu. Pak opět jen opláchnout.

Jinak mrkni na Aukro, jsou tam za zajímavé ceny Depo ( od 350,- ) ... i když je potřeba si uvědomit, že Origo je opravdu lepší.

[upravil dne 21/8/11 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CO na tom je treba pasovat aby to sedelo ? .... to ma snad jiny tvar nebo co ? .. priznam, se ze ani moc netusim v cem presne je DEPO rozdilne .. vim ze se to tu obcas resi .. ale hele 350 je 350 ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to tak nedramatizoval. Montoval jsem sice od Depo jen asi 5 druhů světel, ale konkrétně s pasováním nebyl problém ani jednou. Zpracování je na 1. pohled slabší, ostré hrany, nečisté výlisky, drobné nepřesnosti. Na autě to ale vidět asi nebude vůbec. Jinak je pravdou, že i svítí hůř než nové origo, ale pořád líp než 9 let zašlé původní paraboly. Konkrétně u 406 se dá použít i jednotlivé části, takže třeba jen tu vnitřní parabolu, ale u C3 zkušenost nemám, takže nemůžu zaručit.

Závěr - rozeber to, vymej a bude- li parabola slepá kup klidně Depo, pak se rozhodneš jeslti z něj použiješ třeba jen parabolu, ale myslím, že to necháš komplet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to zhruba před 14ti dny řešil na 406 (a před pár lety na jinym aute).Stačí to jen nahřát obyčejným fénem na vlasy,pak to poddloubnout sroubovákem (nejlip v nějaký špičatejsi casti-treba u masky) a pak už to jde odlepit.

Na vyčištění jsem pouzil nejdřív hadr,pak vyfoukal stlačeným vzduchem a pak jestě jelenici.

Pak troška silikonu na utesneni a slepit.

Je to práce tak na 45 minut a výsledek supr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...