Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

problem s kvalitou murara a s platenim


automale

Recommended Posts

\"majster\" mi podla mojho oka a nazoru dost dovrzal pokladku dlazby. robil mi prerabku celeho bytoveho jadra - obklady tiez niesu moc ok ale to znesiem. teraz prislo na platenie a samozrejme chcem doklad a on strasne rychlo peniaze /este nedorobil cca 1m2 dlazby lebo som nemal zarezane dvere - nedali by sa zvriet. hodil to na plecia mne a len cakal kedy to dam zarezat. teraz mi tliacha divne terminy kedy mi to ma prist dorobit ale peniaze chce uz teraz/ - on mi chce doklad vystavit na jeho zivnost /pricom je spolocnik v jednej s.r.o.-cke/ - v zivnostenskom registri /na nete/ ma ale zivnost pozastavenu. bude mi takyto doklad k niecomu? napr. pri reklamacii pokladky dlazby? daval som aj ohlasku drobnej stavby na mestsky urad v ktorej som uviedol, ze rekonstrukcia bude robena dodavatelsky - cize ocakavam ze stavebny urad bude chciet odomna o tom daky doklad. to je dalsia otazka? nevznikne daky problem problem kedze ta jeho pozastavena zivnost bola na obklady stien suchym sposobom a este cosi k tomu ale murarske prace ziadne ani voda ani el. ?

majsterko bol doporuceny od jednej z rodiny :bacha - tak som si ho na zaciatku nepreveroval - okrem existencie tej s.r.o. - cky - moja chyba.

vsetko to bolo na dobre slovo bez objednavky , bez podpisu zmluvy o dielo. zalohu dostal na zaciatku tiez bez papiera - vsetko do zaplatenia zalohy prebiehalo uplne v poriadku, aj praca bola /moj nazor/ dobre odvedena a v dohodnutych terminoch. na zaciatku som mu samozrejme spomenul aj ohlasku drobnej stavby - ze budem asi potrebovat razitko alebo daky doklad ze mi to robila firma a tiez som mu jasne povedal ze budem chciet po dokonceni vyuctovanie a riadny doklad - vraj neni problem - maju teraz novu s.r.o - ta ma opravnenie na vsetko.

- ked som sa ho pytal ci bude treba samonivelacnym vyrovnat celu kuchynu pred pokladkou dlazby alebo to bude stacit pri pokladke vyrovnat lepidlom tak mi povedal ze staci lepidlo - nadiktoval mi pocet vriec a siel som kupit. teraz ked som sa ho pytal ci sa to nedalo rovnesie spravit tak vraj sa to malo vyrovnat samonivelacnym a tvari sa ze som chcel usetrit cas aj peniaze. pritom cas nahana tusim len on.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Neznám slovenské zákony, ale tipuju že když vystaví doklad na firmu, kde má pozastavenou živnost tak se hrne do průseru sám.

V Česku je to neoprávněné podnikání. A klidně mu nazbnač že to víš a že by to tak dělat neměl ve vlastním zájmu :D

Ty nejsi povinej zjišťovat si kdo má pozastavenou živnost. A s reklamací si taky nedělaj starosti, jestli je to takovej vykuk, tak ti garantuju že jakmile mu zaplatíš už ho nikdy na žádnou reklamaci nedostaneš.

Dal bych mu písemně co má napravit. A doplatek až to napraví - fertik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no za mna jednoznacne zaplatit az ked budes mat vsetko hotove aj s odstranenymi zavadami. robim s podlahami a dverami tak viem o com hovorim. prichadzam do styku so stavebnymi firmami. beru odo mna dvere a podlahy a chodim zakaznikom zameriavat otvory. neverili by ste co vsetko je \"stavebna firma\" schopna dorobit, ale ludia divaju na mna ako na debila ze im neviem dodat podlkahu alebo dvere,lebo vsak im to robila firma...

ja osobne tiez riesim sem tam reklamacie alebo dodatocne výmysly zakaznikov a nikdy nechcem peniaze dopredu, ale az ked je vsetko kompletne hotove. preto ani nikdy neberiem 100% zalohu.

a k tej jeho zivnmosti: presne ako pisal kirkiz. tebe je jedno, ze on pozastavil zivnost. tym padom sa dopusta podvodu a bude si robit problem sam.

a ked sa ti nepaci robota, tak ziadaj zlavu z dohodnutej ceny, alebo nech to urobi poriadne!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja tomu môjmu somarovi čo mi robí kupelnu neplatím nič.

v každom prípade ak chce peniaze tak by som to riešil nejakou zálohou tak aby si mal ešte rezervy niečo mu stiahnuť z ceny ak to nedorobí alebo nebudeš spokojný.

určite sa nedočkáš opravi ked ho vyplatíš alebo mu to bude dlho trvať a hlavne si dohodni cenu aby si neplatil aj material ktorý bude potrebovať na opravu to je jeho problém

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako sa pisalo ...

Vytkni mu, co je zle, a co spravil zle. Daj mu moznost napravy, alebo stiahnutim pomernej casti s ceny, na ktorej ste sa dohodli ... To je otazka, co sa tyka financii.

Ak si nemal zarezane dvere, tak to nebola ale jeho chyba, a nemozes mu drzat platbu za to, co kvoli tebe nemohol dorobit ...

Ak chce peniaze teraz, daj mu peniaze po odpocitani toho 1x m2 dlazby, ktoru ma este polozit. V pripade potreby verim, ze ten 1m2 urobis aj sam ...

Co sa tyka dokladu, ty sa nezaujimaj. Daj si od neho vystavit doklad, a nech je v tom doklade rozpis prace ... Nie iba praca, a suma, ale nech je tam ja neviem, murovanie tolko a tolko m2 jadra, omietka tolko a tolko m2 jadro, pokladka dlazby tolko a tolko m2, prerabanie vody tolko a tolko m2 trubiek, tolko baterii, osadenie vane 1ks, atd, proste nech do toho rozpise vsetko co robil.

Penizae zaplat az po vydani takehoto dokladu ...

To ze on ma pozastavenu zivnost, to nech teba ako zakaznika netrapi. Pokial takyto doklad vyda na pozastavenu zivnost, moze mat problemy len on. Ti nie si osoba, ktora je povinna preverovat dodavatela ... Pri nejakom probleme poveis ze ty o tom nevies, povedz ze to je fimra, ktora tvrdila ze ma na vsetko opravnenie a hotovo ... Uz to budu riesit s nim ...

Pripadne ak si si neni isty, chod sa opytat na mestsky urad, ci s toho mozes mat nejaky postih ty ...

Neboj sa zjednavat cenu, za zle vykonanu pracu. Ale daj mu aj pripadnu moznost, to opravit ... Pokial pri oprave poskodi nejaky obklad, kup mu novy, a strhni mu tu cenu s toho, co mu mas zaplatit. Ak to opravovat nechce, dohodni sa na primeranej percentualnej zlave s ceny prace na obklad kuchyne... Pripadne ak je to strasne, tak to nepreber, a povedz ze za takuto pracu ty nezaplatis, a za pokladku kuchyne nezaplat. On je firma a on ma vediet, ako to mal vyrovnat, ty si zakaznik, ktory taketo veci nemusi tusit.

TO jako ked prinesie auto do servisu na garancku, a nevymenia olej, a tebe sa zadre motor, tak ti potom len tak povedia, ze sak sme nemenili olej, co cakate ? Nie, oni su serivs, oni musia vedet co a ako. Ze to tak neurobili, nie je chyba tvoja, ale ich ...

Inak uz s pocutia viem, ze ho na ziadnu RKLM nedostnae s...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...