Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Doporučí někdo parametry kola pro mně? Postupně doplňovány různé náměty ....


Medvěd

Recommended Posts

Rozdíl 28\" - 29\" je duchařina, oboje má stejný ráfek 622mm (26\" MTB má 559mm). A opět - Medvěd nepotřebuje horské kolo, ani 29\" MTB, když hodlá jezdit jen po silnici. Co se vidlic týče, pružinovka je pro něj nepoužitelná, má úzké rozmezí váhy jezdce a výměna pružiny, pokud je vůbec možná (na spoustu vidlice se ani jiné pružiny nedodávají), stojí další nemalé prachy navíc. Na trekking/29er a vyšší váhu bych jako nejlevnější tak nějak akceptovatelnou variantu odpružené vidlice, aby vůbec fungovala jako odpružená vidlice viděl RST M29 nebo SR Epicon 29, oboje jsou vzduchové, a oboje se podle mě dá sehnat už jen na kotouče, takže další prachy navíc za brzdy. Jo, pokud by chtěl jezdit po lesních cestách přes výmoly a kořeny, byla by třeba. Na silnici fakt třeba není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale když bude jezdit po Praze tak to je jak v lese :)

Jinak přece ,,lepší,,odpružené vidlice mají lock,takže ji může zamknout...odpruženou vidlici bez uzamknutí NEBRAT!!

Nejlepší si ho postavit(nebo někomu kdo tomu rozumí) ale tam je potom cena trochu jiná oproti v krámě, ale je to způsobeno spíš tím,že tam nikdy nedáš stejné věci co mají kola v krámě(vybeš si rám,ale už tam nedáš stejnou sedlovku nebo zrovna vidlici či brzdy....atd)

Jinak mě pobavilo,že tu někdo na horáku stačil v klidu silničkám...bez urážky ty jsi musel být namakanej a ti druzí víkendoví jezdci co jedou 1x za měsíc a nebo museli mít favorita z 80let

[upravil dne 22.8.2011 od John_Ice]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodování odpružená/neodpružená vidlice není vůbec o tom, jestli má nebo nemá lock, ale o tom, zda je vůbec třeba a zda nepřinese víc problémů než užitku. Což v takovémhle případě přinese celkem jednoznačně. V téhle cenové kategorii bude a) vážit min. o kilo a půl víc než pevná, b) nebude dobře fungovat c) pod Medvědovou váhou se záhy vyčvachtá a bude mít vakl.

Jinak co se locku týče, já ho třeba na svém kole mám zcela sundaný, a to se jedná do dost citlivou vzduchovou vidlici. Kdo umí šlapat nakulato, zámek vidle nepotřebuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ze te to pobavilo je super ;) ale opravdu je to pravda... a namakanej jsem byl.. samozrejme jsem s nima nejel 3 hodinovou streku ale cca 10km.. a jelo se necelych 40km/h... a co se tyce zamku vidlic tak mi to prijde jako sice super vec ale kdyz ji necha zamknutou, najede do nejake diry, zamek praskne a cela se mu dojebe ;) vl. zkusenost ;) ale myslim ze tenhle topic nevznikl kvuli tomu abysme se tady dohadovali nebo trumfovali, ale abysme poradili Medvedovi jak co nejlepe vybrat co nejlepsi kolo dle jeho rozpoctu ;)

presne jak to rekl Oddie! kdo umi slapat, lock nepotrebuje

[upravil dne 22/8/11 od Jimmy106]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam 17 let stary horsky kolo author memphis, umyto bylo asi 5x, serizeno v servise 2x, jinak jsem si pak vsechno delal sam, nejake vymeny lanek, brzd, serizeni prehazovacky. Jinak mechanicky kolo drzi a ma najeto cca 15-18 000 km.

Jsem rad, ze nemusim kupovat nove kolo a po roce resit utrzeni prevodovky, nebo vyosení předního tácu a jeho výměnu, viz. můj nákup kola pro mladou........ novy kolo nechci ani videt. Bud kvalitu (za kterou nehodlam vyhodit penize, nebo radsi 17 let stary authorek :) ) :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro John Ice:

V rozpočtu do 5000,- Kč asi nenajdu žádnýho nadšence, který by mi za to byl ochoten postavit spolehlivé kolo. Proto jsem rozhodnut koupit kolo jeté a i zdejší diskuze mi dává naději, že to nemusí být nereálné.

Co se ježdění po Praze týče - opravdu nejsem šílenec, abych si jen tak z plezýru koledoval o sestřelení. Za barákem mám 94 ha park, mohu v podstatě bez kontaktu se silničním provozem dojet až k ZOO a následně pokračovat po cyklostezce podél Vltavy. No a pak mám taky auto, na jehož střechu můžu kolo hodit a odvézt se někam, kde se budu moct normálně projet po nějakých okreskách s minimálním provozem.

Po Praze jsem před cca 20 lety na kole i jezdil, ale jednak byl provoz podstatně jiný a druhak, mládí si se spoustou kritických situací hlavu nedělá, to až nasbírané zkušenosti naznačí, co vše by mohlo být jinak, kdyby ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale já s vámi souhlasím,že je vidlice v cenové relaci nemyslitelná,jen jsem řekl, že kdyby chtěl odpruženou vidlici tak je lepší se zámkem,protože je to celkem dobrá věc na silnici...to je můj jenom názor. A že se posere tak to časem určitě,vše se ničí......

jimmy106...já se přece nedohaduji...to bych mohl napsat nejlepší ukrajina,,žádná udržba,,...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě nebrat. Není vhodné na tvé proporce, rám je uplně obyč a celkově to pusobí jako kolo z marketu a že jich Author mraky v marketech prodal. Mě by jsi s tim jen vice starostí než radosti

Co třeba tohle - http://aukro.cz/panske-horske-kolo-ktm-ultra-lite-i1778482610.html vim že je to nad rozpočet, ale zase je to kvalitní kolo

[upravil dne 25/8/11 21:39 od Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 5 měsíců později...

Ahoj všem, znovu oživuji téma.Chci si kupovat horské kolo a chtěl bych poradit co a jak:)

Budu jezdit 90% silnice, ale rád bych s tím i někam trochu do terénu.

Mám 90kg/190cm

Na značce mi nezáleží

Cena cca do 5tis.(nebudu se bránit staršímu kolu za míň)

Neplánuju s tím jezdit žádné vzdálenosti, spíš příležitostně do práce(cca 10km) a po okolí města(na Orlík si ochotně zajedu autem :D )

Co jsem koukal, líbilo se mi tohle. Tam bych s cenově mohl vejít, ale v kolech se opravdu nevyznám, tak se radši optám :)

Předem všem děkuju za rady:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trošičku offtopic - Kdysi jsem na bike fóru četl na podobnou otázku zhruba tuhletu odpověď: \"Za pět tisíc seženeš slušný kolo, zadní.\" :D Jinak přeju úspěšné hledání a přiklonil bych se v tvém případě k něčemu jetému, jak už ti bylo doporučeno. Všechny tyhlety Olprany a podobně kvalitní značky ze všeho nejvíc milujou servisáci ,)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...