Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Montáž neoriginálního autorádia


stavroz

Recommended Posts

Ahoj všichni,

má někdo zkušenosti s montáží neoriginálního autorádia do Peugeotu 307? Mám vyhlédnuté Parrot CK5100 a před jeho zakoupením bych rád věděl jak složitá je demontáž originálního autorádia a následná montáž neorig. Rád bych to provedl svépomocí abych nemusel vyrazit zbytečné peníze za odbornou montáž v servise. Případně nějaký návod by byl asi na místě. Snad nebudu muset rozebrat půlku palubní desky abych se dostal ke všemu podstatnému. Díky všem za radu a pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

origo radio ma v prednim panelu diry, do kterych vrazis hrebik nebo svareci drat (pripadne originalni vidlicky) vhodneho prumeru a radio vytahnes ven. Pak staci pripojit nove, nekdy byva problem s prehozenyma dratama staleho napajeni +12V a spinaneho napajeni +12V, ale bohuzel u 307 praktickou zkusenost nemam, treba napise nekdo, kdo jo.

Pocitej s tim, ze se musis rozloucit s ovladanim pod volantem a ani displej na palubce nebude ukazovat udaje z radia, mozna by bylo dobre pak v konfiguraci auta pomoci diagnostickeho kabelu nastavit neoriginalni radio

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno osobně bych volil asi za ty peníze jinou značku a nebo výrazně ušetřil, ale to je na tobě, Prohození trvalého plus se spínaným přes klíček je otázka chvilky, na slušném rádiu je i příprava ( přehození pojistky nebo mezikonektor... ). Pokud dobře koukám, tak tohle rádio nemá Wired remote, takže to co je běžné u rádií za 1/3 ceny - tedy jednoduché předelání na ovládání páčkou pod volantem asi budeš muset oželet. Teda ne že by to nešlo řešit přes úpravu klasického DO, ale to už je víc práce. Po zapojení si ověř klidový odběr z baterky, abys nebyl pak překvapený, že po týdnu stání nenastartuješ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám takový dotaz, zapojil jsem neoriginální rádio Alpine CDE 120 RM, místo origo kazetového rádia Blaupunkt. Akorát rádio nejde, bez otočeného klíčku v zapalování. Když pootočím klíčkem o jednu polohu, tak rádio při zapnutí asi 2-3 vteřiny \"vrčí\" nebo jak to říct... Když jej zapnu při nastartovaném motoru, vše je OK. Nemůže to být špatně zapojené? :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stanice to tuším drží jen, když rádio zapnu a vypnu při stále nastartovaném motoru, jakmile motor chcípnu a rádio přes klíček pustím, stanice nejsou uložené :myslim. Možná to bude fakt blbě zapojený, radši na to kouknu ještě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, pro mě jsou nějaké piny španělskou vesnicí, takže to vyřešil stejně kamarád kamaráda, který se v auto-hifi orientuje, nasměroval jsem ho vašimi odpovědmi, kde by měl být problém, ale on by na to přišel sám, to jen já se musím nechat vodit za ručičku :mad: Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapci já se přidám jestli mohu z jedním dotazem:(,chci zapojit rádio JVC-KG721 do pug. 806m,org. iso je nastaven na ovládání přes klíček,to ale já nechci tak ty kabely prohodím červený a žlutý a funguje to ale!!! když rádoi vypnu tak pořád svítí pod ovládáním hlasitosti červeně jinak nic jiného.Nevím zda je to tak org. jelikož nemám návod a hlavně zda to nevymlátí baterku když to svítí,když panel vycvaknu tak to samo zhasne.Panel tam chci ale nechávat jelikož rádio není vidět a stojím doma i v práci na dvoře.

díky za jakoukoliv radu:super

[upravil dne 30/8/11 11:29 od rkolac]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám autorádio LG LCS 700BR v 206cc. mám problím s pamětí, jak to tu někdo řeší, stanice se uložej ale jak mile vytáhnu klíčeka vypnu rádio, tak se za pul hodiny vratim, zpnu radio a je vyresetovaný... Jaký kablíky mám přestřihnout a prohodit teda? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minimálně v návodu od toho LG je který konektor je napájecí a který je na repro... Ten na repro má klíč ( západku ) uprostřed - to je B, Ten o kterém mluvím a ve kterém je potřeba zaměnit piny je A a západku má u spodního okraje. Taky se většinou poznají tak, že A má roznobarevné kabely, kděžto B má kabely v párech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...