Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Starej mazlík 405


Háček

Recommended Posts

Dneska jsme najeli přes 200km, za hradec a zpět do liberce :) .. musím říct že jediný co mi v autě chybělo tak asi větší výkon v kopcích a šetej kvalt :D .. jinak bez vaření, bez problemů :) .. ještě ty trubky k topění obědnat a namontovat a budem i topit :D .. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Aktualizace

Dědeček stále jezdí , je na něm to stáří už znát,trubky topení vyměněny a voda už nemizí(sem rád),  ted jsem měnil brzdovou hadici i s trubkou na zadní nápravě (štěstí že sem jednu měl v garaži starší) objednal jsem rovnou novou s holendrama , trubku doma mam. plus jsem obědnal zadní díl výfuku , trochu mi uhnila koncovka , ono po 2 letech se nedivím, ted dočasne zaplátováno. Řeším ještě kola na zimu i léto, na zimu idealně i nove disky ale tuhle zimu to ještě dame a na leto budou nové Landsaily. Jinak vše při starém, opravoval jsem elektromotorek centrálu zadních dveří tak zase nějaký čas to vydrží. dnes rano jsem šel venčit psa a koukam že mam prázdné kolo ... tak mam rezervu a zajedu pro opravnou sadu a opravím si to . našel jsem tam šroubek zapíchnutej, asi sem ho nabral někde u garáže. :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty výfuky moc nevydrží no já jsem to řešil před rokem tak že jsem zajel za známím (výfukářem) a on ho fiknul navařil nový tlumič (domácí výroby) a koncovku. Teď uvažuji o tom že vyhodím i prostřední tlumič nahradím ho nějakým rezonátorem, ale to bude za dlouho teď nemám čas na nic..   :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 3 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...

Tak jsem si domů přivezl nový projekt .

106 sport 1.4 55kW Bílá barva, v Prosinci dělaná technická.

Co se na něm bude dělat: Zadní náprava, přední ložiska, těsnění motoru a výměna spojkového lana, nová zadní světla(ty tuningový jsou hnus..), oprava koroze v kufru a ve finále lakování černých lišt nárazníků plus celkové leštění laku, případně oprava částí.

na 405ku bude čas jen to nebude primární, 405ku máme jako denně ježděné auto, vozíme v něm psa, nákupy, haldy věcí, takže ještě bude sloužit, do září má technickou tak uvidíme jak to s ním dopadne. 

DSC_0002.JPG

DSC_0003.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

:D :D no já uvidím jak to bude až bude 106ka hotová :D mrkni do vlákna ke 106ce je shnilá jako prase :D tak si řikám že až se dodělá, budu jezdit 106kou a příjde na řadu vyvářka 405ky :D fakt se an ten muj vozovej park těšim :D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Tak jsem dneska od rana lital jako blbeček kolem renaultu a na moje auta nemam čas .. Na 405ku jsem měl aspon chvilku tak jsem vyčistil odtoky pod čelním sklem a vyfoukal odtoky šíbru. 

Prohrabával jsem v garáži věci a našel jsem vstřikovací čerpadlo, děda mi řekl že je tam něco praskleho vevnitř, tak jsem ho rozebral a našel prdlou hřídelku a plotnu na pružiny viz foto. 

Nevíte někdo o nějakém obchodu s dílama na bosch čerpadla ? 

DSC_0004.JPG

DSC_0005 (1).JPG

DSC_0006 (1).JPG

DSC_0007 (1).JPG

DSC_0008.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska v mezicase jsem vycistil vinko a nalepil vyrobni stitek jelikoz jsem neměl ani plechovej tak jsem okopcil z jiny 405ky a vytisknul s mojim vinkem. Je to spise kvuli technicky, minule se po nem ptali ale pry neni povinny u tak stareho vozu, takze je to spise male bezviznamne plus.

IMG_20180527_123427.jpg

IMG_20180527_123434.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...