Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výzva Policie ČR


John_Ice

Recommended Posts

Jelikož vím,že tu jsou na foru někteří,kteří mají pomáhat a chránit se chci na něco zeptat.

Dostal jsem výzvu pro provozovatele motorového vozidla ... §61 zákon 273/2008 abych přispěl k objasnění skutečností.... a to abych se dostavil k podání vysvětlení ve věci zjištěného přestupku....datum(cca20dní zpět) ... bla bla bla.

Teď bych chtěl vědět,proč se ve výzvě nepíše nějaké konkrétní odůvodnění,co bych měl spáchat a proč se mám dostavit do 90km vzdáleného města místo toho,abych se dostavil místě bydliště,proč si to policie nepřepošle k příslušnému odboru? Jasně je nejlepší tam zavolat,ale chtěl bych vědět jestli to je možné než budu žhavit horkej drát.

A jestli mohu když tak hned odepsat dopis,i když tu píšou že se mám dostavit na oddělení.

dík

když nebudete vědět,tak se zeptejte svých ,,chytrých, ,nadřízených .... já hold žádného kdo by mě měl chránit a hlavně pomáhat :D neznám

chtěl bych to vědět jasně a né co by ASI bylo nejlepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Důvod se do těhletěch dopisů nepíše z taktických důvodů.

V podstatě, abys neměl čas se na případnej přestupek připravit a vymyslet výmluvy.

Proč tě zvou 90 km dalek netuším, zřejmě jsi podle nich udělal přestupek u nich a chtěj si to sami vyřešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to státní nebo městská? To je celkem jedno...

buď se na to vykašli s tím, že tě maximálně mohou předvést. Aspoň neutratíš za cestu :D Nebo jim napiš že si nejsi ničeho vědom. To jako podání vysvětlení stačívá.

Pokud to pak předají radnici příslušné podle místa spáchání přestupku, můžeš až budeš obeslán požádat o předání do radnice podle tvého trvalého pobytu, ale nemusí ti vyhovět. Jde o to že pokuta je příjmem rozpočtu obce kde byla uložena tak proč to předávat do jiný kasy, že .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už od narození bydlím ve starém kolíně okres kolín a kdybych neměl nepřišel by mi dopis,když to hledaj přes SPZ.

Jinak se divím,že poslali normální obálku místi ,,modrého pruhu,, .... to už se šetří i v tomhle?Kde maj potom potvrzeno,že jsem to obdržel, ikdyž i dnes modrej pruh stačí hodit do kastlíku.

Takže fajn v pondělí tam zavolám,zeptám se jestli to předaj do Kolína a nebo jestli jim stačí dopis vyjádření o tom,že toho dne vím,že jsem neřídil já,vím,že kdo to řídil,ale prostě odmítám vypovídat .... bla bla bla...

jo a předvolávaj mě na odbor policie ne na město...nebo to je stejné ...Odbor služby dopravní policie,Oddělení silničního dohledu....tudíž žádné prachy do města by neměly jíti...

jo píšou tu že si mám vzít občanku,řidičák a tuto výzvu a ORV a to nevím to to je :myslim

[upravil dne 12.8.2011 od John_Ice]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeš je požádat, aby to postoupili na dopravku v místě Tvého bydliště. Už jsem to tak dělal a vždy mi bylo vyhověno.

PS: Určitě Tě nezvou jen tak pro nic za nic a tak si vůči nim odpusť arogantní tón, který je patrný už z Tvého prvního příspěvku. Se slušností dojdeš určitě dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ke statni policii by ses dostavit mel, nechat si prednest o jaky prestupek se jedna a nechat si ukazat dukazni material, podle kvality dukazniho materialu se pak muzes rozhodnout, zda vyuzijes pravo nevypovidat nebo se priznas tzn. bud reknes: \"nemam k teto zalezitosti co uvest nebo vyuzivam sveho prava nevypovidat\" tecka, konec, vic nerikat a neuvadet a nashledanou\" a nebo \"ano, vozidlo jsem ridil, na fotce jsem to ja\" a zacalovat pokutu.

Hlavne proboha nerikej nic o osobe blizke (to je jen nesmyslna zkomolenina od novinaru) nebo, ze nevis, kdo v tu dobu vozidlo ridil (hrozi pokuta 5000Kc)

EDIT , ano da se taky pozadat o postoupeni prestupku, jak pise Peta, muzou vyhovet a nemusi

[upravil dne 12/8/11 od Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peta:nevím co z mého příspěvku vyznívá arogantně....ptal jsem se jestli musím jet 90km někam,jestli není možné odepsat rovnou písemně a že stejně asi tam zavolám...prostě jsem chtěl vědět jestli je možnost dohodnout se přes tel,aby to přeposlali. A jestli to je tím že jsem napsal jestli náhodou někdo neví ať se zeptá ,,chytrých,,nadřízených,tak to snad taky není arogance.

Czedisonek :to je jako malej techničák? ...někde u Jihlavy...a mám se právě dostavit do Jihlavy

Ferry: píšu o něco výše ,, nebo jestli jim stačí dopis vyjádření o tom,že toho dne vím,že jsem neřídil já,vím,že kdo to řídil,ale prostě odmítám vypovídat .... bla bla bla...,, vím že nemohu říct nevím :D

Hlavně mě šlo o to jestli to má cenu prostě jim zavolat a zeptat se jestli to lze předat a nebo jestli rovnou jim mám odpovědět písemně a nebo dělat mrtvého brouka. Takže z toho plyne že lze telefonicky nebo musím písemně aby to předali do Kolína. Nechci se moc tím zabývat,ale hlavně se mi nechce nikam jet,protože to je na celej den,kvůli ,,ničemu,, , protože ani náhradu mi neproplatěj protože ve svém zájmu na ni nemám nárok :grr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže dnes jsem tam zavolal,jestli to lze přeposlat-podstoupit do Kolína...prý to není problém,ale jestli vím kdo to řídil,odpověděl jsem Ano vím a on a bude sdělovat k osobě nějaké údaje....Ne nebudu...tak fajn já to tu napíšu,že se odkazujete na osobu blízkou a odložíme to tu....Takže to jde řešit i přes telefon. A jak je vidět,tak i oni používaj slovo osobu blízkou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bavěj se o tom ve vládě že to zrušej,ale asi to není jen tak,zvhledem k něčemu na co máš i podle ústavy právo...možná potom by bylo hůř než za komančů...takže platí to stále a jak je vidno můžeš se tím ohánět i unich,protože oni vědí,že to tak člověk používá a berou to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ne podle ustavy ale podle listiny zakladnich lidskych prav

Nechtel jsem to tu vyse napsat otevrene s tim telefonem, ale presne tak, jak jsi napsal, jsem to tehdy vyresil ja.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj hlavně že máme prostě nějaké krytí.....

no mohl jsi m napsat SZ abych nebyl zbytečně nervozní...vím,že to řídila ženská,tudíž jim to asi bylo víceméně jasné když auto je na mě,jenom jsem nechtěl mít zabytej jeden den o ničem.

[upravil dne 16.8.2011 od John_Ice]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

osoba blizka je medialni vymysl, zapomen na ni a vubec ji nikdy nikde nevytahuj, je to zbytecna komplikace a cele je to medialne prekroucene

co stale plati (do roku 2013) je moznost odeprit podani vypovedi (vysvetleni) viz:

Zákon č. 283/1991 Sb. o Policii České republiky

§ 12 Odstavec 3

Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako újmu vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.

cili pokud chces tohoto prava vyuzit, staci rict:

Vím, kdo vozidlo řídil, ale na základě §12 atd. odmítám podání výpovědi, tecka, nashledanou, nic vic, nic min

Jak vidis, v zakone zadna osoba blizka neexistuje a nefiguruje, to si ji jen vymyslely ty mrd..y medialni, ktery na rozdil od osoby blizke, existuji, bohuzel ..

[upravil dne 16/1/12 13:43 od Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ferry, on to není nesmysl, ale je malé procento lidí, kteří to můžou použít - myslím si že jsem jeden z nich. Favoritem jezdím já, ale stále je psaný na dědu. Pokud jemu příjde výzva, tak on může uvést že ví kdo vozidlo řídil, ale nechce uvést kdo, protože by tím poškodíl příbuzného (tady tedy osobu blízkou). Tu samou formulaci jsem měl když jsem jednou byl jako svědek v trestněprávním řízení. Tam byla přímo klausule že nemusím vypovídat pokud bych tím poškodil osobu blízkou.

Aspoň tak já to chápu :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...