Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna čepu řízení


Cune

Recommended Posts

Ahoj všem,

mám na 406ce starost s kulovým čepem řízení. Je KO a i kdybych se po**al, nedokážu ten starej vyšroubovat z řídící tyče. Sikovky, hasák... prostě ať rvu co můžu, nehne se :( Neznáte někdo nějakej fígl, jak ho dostat ven?

Díky za každou radu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkus konec řídící tyče, v kterém je zašroubovám závit kulového čepu ,,oklepat\'\' dvěma kladívky--jedním větším podložíš pod konec řídící tyče a druhým,menším kladívkem poklepáváš po obvodu--někdy to pomůže (závit ,,odskočí\'\')

jinak ten autogen to jistí...;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za rady. Zkusim poklepat, zkusim zahrat a uvidim. Servis je pro me az to nejkrajnejsi reseni. Co si myslim o praci servisu psat nebudu-jednu vec sice opravi, ale nejakou dalsi zk**vi.

No, u Hartlů jsem měl starou 405 mnohokrát a nikdy nic nezk... Vždycky odvedli dobrou práci za solidní peníze a jejich přístup a jednání byl vždycky fajn. A nechci tě urazit nebo se tě jinak dotknout, ale když si nevíš rady se zamrzlou součástkou podvozku, kde většinou bývají zamrzlé všechny, obávám se, že nemáš zkušeností na rozdávání a bojím se aby sis sám sobě nepřidělal víc starostí než užitku. Ale zlom vaz, ať se ti zadaří...:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to nepůjde, do servisu budu muset, to se holt nedá nic dělat. Díky za doporučení, pokud budu volit servis, zajedu k Hartlům, když je tak chválíte. Jinak na spodku jsem toho dělal už poměrně dost a vždycky se povedlo, ať už menším nebo brutálnějším násilím, všechno povolit. Tohle ale fakt drží neskutečně hovadsky, až mi to hlava nebere. Až přestane chcát a bude zase chvíle volna, zkusim to znovu - promazat - zahřát. Když to nepůjde, zatnu zuby a zajedu do servisu.

Co se týče servisů - skutečně nechci házet všechny do jednoho pytle, ale je pravdou, že šikovnýho servisáka s citem pro \"cizí\" věc těžko pohledat. Bohužel nemám žádnýho známýho, proto se se všim co jde, patlám sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, problematika přístupu servisů je známá a je to bohužel často tak, jak píšeš. :(

Ale v tom H+B (myslím, že se tak oficiálně jmenujou) jsem byl vždycky spokojenej. Proto je zmiňuju, jinak bych to nedělal. Dokud jsem pobýval v Plzni, jinam jsem nejezdil. Teď to mám trochu z ruky ...:)

Doufám, že kdybys tam musel, nebudou mít \"špatnej den\" a neuloměj ti kolo. :) To bys mi pak asi přijel dát do kokosu... :):bacha

Tak ať se daří...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, ještě jednou Ti děkuji za typ :papa Případně tam zajedu. Až budu mít tuhle peripetii za sebou dám vědět, co jsem nakonec udělal a jestli to šlo :)

Mám v plánu vyměnit i zadní vodorovný tyčky (jsou taky skoro po smrti). Chtěl jsem to dělat vše najednou kvůli následné geometrii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na ty zadní vodorovné tyčky si vem rozbrušku (115--125mm kotouč) a matku čepu u kola uřež (pozor na trubku brzdy), ten šroub s maticí na druhé straně jde povolit většinou dobře...

bez rozbrusky se udrbeš, potom bys měl jít na geometrii ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, tam rovnou počítam s tim, že se s tim nebudu párat nějakýma pokusama o povolování a rovnou to \"ufiknu\". U předních tyček se taky rovnou bez rozmyslu řezalo. S geometrií počítam, proto jsem chtěl zfouknout najednou ten čep a zadní tyčky, abych na geo nejezdil dvakrát. Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže se povedlo povolit. Půl hodiny jsem to \"kropil\" odrezovačem Würth a nakonec se to po opětovným jemným poklepání hnulo. Sice se tomu moc nechtělo, ale povedlo se. I tyčky šly celkem dobře a dokonce bez řezání - tenhle odrezovač je fakt zázrak! :)

Všem díky za inspiraci a typy :papa

V nejbližším volnu zajedu na geometrii a bude zase na chvíli s autem klid. SNAD! :bacha

:bacha:bacha:bacha:bacha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...