Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Pripojenie termostatu k boileru


magnus020

Recommended Posts

Dobrý deň, rozhodol som sa si kupit manualny termostat na moj bojler typ RAVENHEAT LS 80 T a termostat som kupoval tento http://www.wickes.co.uk/invt/210363. Nainstaloval som ho v piatok vecer a to tak, že som prestrihol kabel (hnedy kábel) veduci do cerpadla a pretiahol som obvod cez dany termostat. Vsetko islo pekne, ale nasledujuci den vecer mi vyhodilo iskru a ostali sme bez teplej vody. Tak som ho resetoval a ked sme pustili teplu vodu, ukazovatel tlaku mi behom piatich sekund vybehol z 1,5 na 3,2 baru, takže ho automaticky viplo a vyhodilo iskru. Ukazovatel sa vratil spat na povodnu hodnotu zhruba do 2 minut po vypnuti. Takže som odpojil kable z termostatu a zapojil som cerpadlo tak ako bolo. Zapli sme elektriku a nasledne sme posuli nejaky zvuk nieco podobne ako keby odtiekla voda, ale skor si myslím ze to bolo odvzusnenie, ale naozaj netusim ..... pridavam aj fotky mozno pomozu. Som v Anglicku, takže to tu mam trochu zlozitejsie s tou pomocou. Mozte mi povedat, kde som spravil chybu, pretoze naozaj netusim. Dakujem pekne.

Pred chvilou som nasiel podobnu temu, takže som skusil este nejake pokusi. Všetko ide v pohode pokial je termostat zopnutý, akonahle sa vypne prestane ist cerpadlo a preto nastava ten dany tlak. Takže viete mi poradit ako by som to mal zapojit, ak je treba hodim sem este schemu toho termostatu.

http://uploading.sk/images/boiler.jpg

boilerzoz.jpg

http://uploading.sk/images/displasgs.jpg

displacsc.jpg

Kable su prepojene cez 1 a 3

thermo.jpg

[upravil dne 1/8/11 od magnus020]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tohle je kotel na topení s ohřevem teplé vody. Ten termostat se tak zapojit nedá, nemůžeš odstavit čerpadlo, protože přestane cirkulovat voda v radiátorech a dochází k přehřátí vody ve výměníku což může vést někdy až k propálení. Pro termostat většinou bývají nachystané svorky, které jsou proklemované. Zkus nahlídnout do návodu nebo někdy bývá schéma i na nějákem deklu v kotli. ten budík neukazuje tlak teplé vody, ale tlak v topné soustavě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mýho by měl napojit termostat misto regulačniho prvku topení, to je knoflik se symbolem radiatoru, ale nevim jakym zpusobem reguluje topení, jesli je to termostat na teplotu vody, nebo jinej spusob:myslim

Ten nový termostat musí regulovat ohřev vody v okruhu topení, ne čerpadlo

Musi ovladat zapalení hořáku

www.ravenheat.co.uk/pdf/manuals/LS80printV3.1.pdf

[upravil dne 1/8/11 od Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím regulačním knoflíkem nastavíš jakou teplotu vody v topné soustavě. Pak to funguje tak že jakmile voda dosáhne nastavené teploty termostat vypne kotel, klesne teplota vody kotel se zapne. Takhle máš zachvilku v baráku 30 stupňů :D. Proto se dává externí pokojový termostat který kotel ovládá podle teploty v místnosti. Podle toho návodu bych to asi zapojil na svorky ROOM STAT. Ale asi bych ještě zkusil nějáké servisáka na kotle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem za reakcie pani. Kupil som manualny termostat kvoli citlivosti na teplotu, ktora je horsia u takychto klasickych ter. Kedze som v GB a tu domy nemaju zateplene, teplo rychlejsie unika(tomu by ste ani neverili aky rozdiel je medzi nasimi barakmi a v GB) takze aby sa nezapinal pri vykive o pol stupna a dalsia vec je ze sme v prenajme. Takze staci nejaky zaklad.

Ten gombik ktory je medzi zelenym a oranzovym sluzi na zapnutie ohrevu vody na kurenie. Ak je vypnuty tak ohrieva len vodu na dennu spotrebu.

Som zatial na mobile takze nevidim tu schemu dobre, tak potom napisem ako som pochodil.

Inak to zapojenie cez cerpadlo mi poradil stary elektrikar...ale ked som sa nadtym vcera zamyslel skoro som odpadol jaky som sprosty, ze som to jednoducho spravil bez akejkolvek pochybnosti... No co uz, co si neurobis nemas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...