Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké mobilní připojení k internetu v počítači?


Guest MMMMM

Recommended Posts

Chtěl bych se zeptat jaké používáte mobilní připojení k internetu k počítači. Existují nějaké USB, které se dají do PC a je možné surfovat na internetu. Přemýšlím o něčem takovém a tak se chci zeptat od jakého operátora byste mi takové připojení doporučili a s jakým máte dobrou zkušenost. Jde samozřejmě i o cenu. Ideální bez FUPU. Na 90% použití v krajském městě, 10% na dovolené. Děkuji za doporučení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

donedávna sem měla cdma od bublin, nevim jestli to bylo zařízením nebo bublinama ale internet mi leckdy neběžel ani 256kilo. Nebyla to garantovaná rychlost, nicméně dneska bych šla do vodafonu nebo možná i do t-mobile.... bubliny už nikdy (kvůli více problémům než jen tohle pochopitelně :)) takže internet od bublin já osobně nedoporučuju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám totiž HTC touch2, kde mám od O2 data nonstop. HTC se dá připojit k PC a použít jako modem. Jenže mi to nějak nejde, nikdo mi zatím nepomohl ani servis HTC.

Mám HTC Touch 2 a PC s Win7(64bit) a potřebuji se prostřednictvím mobilu připojit na internet. Telefon připojím přes kabel a na telefonu se mi zobrazí nabídky - vyberu \"Sdílení internetu\". Něco se v počítači instaluje a pak již nic. Internet v PC nefunguje.

Kdyby mi někdo pomohl co dělám špatně, byl bych moc vděčný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MM štandardne sa v tomto prípade inštaluje súčast telefonu-modem ako samostatný hardware ktorý pripojíš cez usb a v spravcovy zariadení musí byt prítomný že je tam takáto sietová jednotka potom by už malo stačit vytvorit pripojenie podla požiadaviek operátora a použit modem ktorý je aktívny,je jedne že je to mobil,v pc by sa mal javit ako modem pripojený samostatne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se potřebuji připojovat kde není wifi ale jen GPRS připojení od o2

Peta myslí volbu, kteoru uděláš z mobilu Wifipoint. Takže mobil udělá internetovou bránu na kteoru se přihlašuješ přes Wifi notebooku. Je to poměrně příjemná funkce, kterou využívám. Hodím mobil na stůl ( HTC DesireZ ), připojím se z NB a zbytek rodiny taky z NB nebo PDA a vyřídíme maily...

[upravil dne 30/7/11 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj to je tiež riešenie a popravde myslím si že je to dost nepraktické využívat telefon ako modem pretože bez nabíjačky ti jednak dlho nevydží a je to trošku obmedzujúce ked by si to chcel využit s nb,,,,henten o2 je gprs+edge a tie modemy niesú drahé a myslím že je to o dost lepšie ked nemusíš riešit vždy 5minút zbytočnosti vždy ked sa chceš pripojit ale len zasunieš modem a ideš ale to je len moj subjektívny názor ked som to využíval ja.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ehm, zapnutí sdílení wifipointu trvá u mě odhadem 4,5 s, nabíjení je asi nepodstatná věc - pokud už je to tak, že chceš strávit u netu celý večer a tvůj telefon má mizernou výdrž tak ho máš na nabíječce, resp. na USB kabelu ( jo stejně tak jako když tam vrazíš tvůj USB modem ). Kromě toho spousta chytrých mobilů podporuje po tom kabelu rovnou sdílení internetu ... ( zasuneš kabel, zeptá se to odklepneš... ). Vozit s sebou další krabičku, nebo nedej bože platit 2x datový tarif je pro mě dost nepraktický. Ale pro mě za mě ať si třeba každej nosí na zádech talíř od satelitu ;)

[upravil dne 31/7/11 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

potom by už malo stačit vytvorit pripojenie podla požiadaviek operátora a použit modem ktorý je aktívny,je jedne že je to mobil,v pc by sa mal javit ako modem pripojený samostatne.

Já většinou používám notebook, tam kde je zásuvka, takže mi nevadí rychlé vybíjení mobilu. Ale chci to použít také u PC kde nemám wifi, takže wifipoint neee.

Potřebuji to rozchodit přes kabel a tím se mobil nabíjí.

Připojení dle operátora jsem nedělal, nevím totiž jaký je to požadavek.

Mě se to jeví takto:

připojím modem k PC přes usb a na mobilu jsou tři možnosti, jedna z nich je volba \"sdílení internetu\" použít telefon jako modem - tu zvolím a na displeji telefonu se objeví - stav: připojeno, Připojení počítače - zašedivělá volba USB, síťové připojení - zašedivělá volba O2 internet, dole nabídka odpojit.

Tak jsem myslel, že stačí nyní jen otevřít explorer a mělo by to jít. Ale nejde. Ve správci počítače se mi v síťových adaptérech po připojení telefonu objeví volba Microsoft Windows Remote mobile adapter a jakmile zvolím sdílení internetu, tak se změní na Remote NDIS based Internet Sharing device

[upravil dne 31.7.11 od MMMMM]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zaujal mě vodafone USB Mobile Connect Flash K3765 za nějakých 260Kč měsíčně + 77kč za USB. Jenže je tam jen 600MB FUP, pak dochází ke snížení rychlosti. Nepotřebuji stahovat jen posílat emaily a občas otevřít nějaké stránky.

Moje otázky jsou

1. Kolik stránek mohu otevřít než budu mít 600MB

2. Na jakou rychlost se internet sníží? USB umí jen 3G a EDGE.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...