Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Srazová fotogalerie - upgrade 2011


MJSytic

Recommended Posts

Co nevidět se má rozběhnout nové FTP klubu, pomocí kterého se budou zveřejňovat mimo jiné fotky členů z klubových srazů. Z důvodu bezpečnosti serveru jsme se rozhodli pro následující řešení. Ten, kdo bude chtít vystavit své fotky ve fotogalerii na hlavní stránce, bude muset své úlovky zabalit do nějakého archivu (ideálně zip, rar) a nahrát je na jeden z \"free - share\" serverů (ideálně ulozto.cz nebo podobné). Následně mi pošle (SZ, mail) odkaz na uložený soubor s fotkami. Zpráva by měla obsahovat, o jaký sraz se jedná - místo, datum a od kterého člena fotky jsou... Já poté případně provedu korekci (zmenšení) – cenzuru :aut a překlopím data na FTP - vystavím je ve výše zmíněné fotogalerii.

TIP: Ještě před zabalením a nahráním fotek na nějaké to datové úložiště doporučuji fotky zmenšit na budoucí prezentovaný rozměr 800x600. Zmenší se výsledný objem balíku a nebudete muset tak dlouho čekat při jeho nahrávání na web ;)

[upravil dne 26.7.11 od MJSytic]

[upravil dne 5.10.11 16:11 od MJSytic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je to nejmenší, co mě trápí ;) Zmenšování je otázka několika vteřin:P Beru to tak, že když má někdo 12MP foťák, dělá 5MB fotky a udělá jich 100, tak pokud bude mít naše \"rychlé\" ADSL a bude ten 500MB zip tlačit na web, tak mu to bude trvat 1/2hoď a v horším případě mu to spadne :aut:D Navíc mu ty krásný velký fotky stejně nevystavím, takže je to prostě lepší, když to bude už zmenšený :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude to fotogalerie na prohlížení:nevim Pokud by sis chtěl uložit celý balík, tak předpokládám, že budeš chtít i větší kvalitu-rozlišení a v tom případě se budeš muset asi obrátit na majitele těch fotek :myslim Každopádně zatím nevím, jaké budou kapacitní možnosti toho FTP apod. Nemám tam ještě ani přístup, takže je možné, že i ta možnost stáhnout celý balík (ikdyž v menším rozlišení) tu bude :myslim Pro začátek mám v plánu fotogalerii zpřehlednit a dál uvidíme, co všechno bude možné tam nastavit-vytvořit ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že jsem i dříve stahoval fotky z klubového FTP, tak bych toho využil i nyní a o kvalitu tolik nejde. ;) Byl bych moc rád, kdybych si mohl fotky dlně stahovat sám z FTP namísto toho, abych musel otravovat každého z fotografů sólo a ještě čekat, kdy mi třeba ten každý fotograf vyhoví, pokud vůbec.....Oslovování každého mi příjde jako zbytečná složitost oproti možnosti kdykoliv si fotky stáhnout sám. Jestli ta možnost ani nebude k dispozici, tak mi příjde celá ta galerie k ničemu, resp. zbytečná, když to stejně každej dává na svůj účet na Rajče.cz (nebo jinam), které má naprosto stejnou funkci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na to ti k tomu mohu napsat jen to, že tobě to připadá k ničemu, popř. zbytečné a pro jiné je to užitečná věc. Osobně si myslím, že vlastní fotogalerie je lepší už jen z toho důvodu, že data jsou uložena u nás a tím pádem nad nimi máme kontrolu. Když to uložíš na zmíněné rajče a měsíc se k fotkám nedostaneš, nebo se ti vypaří, tak s tím nic neuděláš :myslim Jak jsem psal, uvidíme, co bude možné. Jediné, co vím je, že přes FTP nic stahovat nebudeš, protože se na něj nedostaneš:nevim Ještě je tu možnost, že ke každému odkazu s fotkami přibude i link na stažení celého balíku - jak jsem psal výše, tak členové to musí vystavit na nějaký free-sdílený prostor a poslat mi na to link. A tento link bych k tomu mohl přidat pro ty, kteří to budou chtít v celku ;)

V tomhle případě ale nebudeme moci ručit za funkčnost linku, když nebude u nás :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslel si spíš:

\"A nebylo by možné nastavit pro všechny členy práva pro čtení z FTP a pro vybrané členy práva pro čtení a zápis?\" :myslim

:rollNo nic ...

Každopádně pokud by to takhle nastavit šlo, tak by se problém se stahováním vyřešil. Já nevím, jaké jsou možnosti - to musí odpovědět osoba povolanější:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že jsem i dříve stahoval fotky z klubového FTP, tak bych toho využil i nyní a o kvalitu tolik nejde. ;)

To jakože byla dříve možnost stahovat celé balíky fotek v nějakém jednom souboru? To si opravdu nepamatuji. Fotogalerie je určena k prohlížení fotografií ze srazů, ne k jejich šíření - pokud bude autor fotek chtít dát tyto volně ke stažení, pak samozřejmě může, ale nesouvisí to nijak se zobrazováním ve fotogalerii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu máš fotografie z Piešťanských zrazov. Všetky sú upravené na 800x600. Názov súboru je zároveň meno autora.

rok 2011 ( 4. - 6.6.2010 )

www.pepanet.sk/foto/2010/Drahoš.rar 14 MB

www.pepanet.sk/foto/2010/Gedu.rar 6 MB

www.pepanet.sk/foto/2010/Habala.rar 60 MB

www.pepanet.sk/foto/2010/Pastorek.rar 10 MB

www.pepanet.sk/foto/2010/PeTr.rar 13 MB

www.pepanet.sk/foto/2010/robozv.rar 15 MB

rok 2011 ( 10. - 12.6.2011 )

www.pepanet.sk/foto/2011/Durko.rar 35 MB

www.pepanet.sk/foto/2011/Gedu.rar 8 MB

www.pepanet.sk/foto/2011/Kakasova.rar 44 MB

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Je mi ctí vám oznámit, že se podařilo provést upgrade fotogalerie Oficiálních srazů P-C.

K nahlédnutí zde: http://www.peugeot-club.cz/fotky/ popřípadě proklikem na hlavní stránce.

Jak z názvu vyplívá, obsahuje a do budoucna bude obsahovat fotky ze všech oficiálních (velkých) srazů našeho klubu. Neoficiální a mini srazy její součástí nebudou, alespoň prozatím. Je to z důvodu udržení co nejlepší přehlednosti.

Předpokládám, že s ovládáním galerie nebude mít nikdo problém, tak jen ve stručnosti. V popisu jednotlivých kategorií a alb je odkaz na článek, který se týká srazu popř. odkaz na stažení celého balíku s fotkami (tam, kde je k dispozici). Přihlašování do galerie není žádné – slouží jen k administraci.

Co se nahrávání fotek týká, tak pokud máte nějaké fotky, které jsou z některého oficiálního srazu a v galerii ještě nejsou, tak je prosím protřiďte, zmenšete (max 1024x768), zabalte a vystavte někam na web (viz. první příspěvek v tomto vlákně). Následně mi dejte echo a já je do fotogalerie nahraji. Upozorňuji, že maximální počet fotek pro jednoho člena na jeden sraz je 200. Toto omezení se týká nově přidávaných fotek, to jen pro ty, kteří budou namítat, že jsou tam alba, kde je těch fotek mnohem víc ;) Jinak pokud narazíte na nějakou chybu, překlep nefunkčnost apod. dejte samozřejmě vědět, díky:)

Doufám, že nová galerie bude pro vás přehlednější a prohlížení fotek příjemnější ;)

EDIT: Jo a kdyby snad někomu chyběla stará galerie, tak ZDE ;)

[upravil dne 30.9.11 21:45 od MJSytic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doplňovat se bude určitě průběžně tak, jak mi budou lidi dávat vědět. Klopil jsem tam 17tis fotek, takže se mi určitě povedlo něco vynechat - přehlédnout ;) Jsou tam bohužel také srazy, ze kterých asi žádné fotky dohromady nedáme :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...