Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Můj první Peugeot


Luki.xy

Recommended Posts

Ahoj, tak od víkendu jsem novým majitelem Peugeota 307 1.6 benzín, rok 02, pravděpodobně základní výbava - man. klima, el. přední okna, jinak to nemá snad nic. Předtím jsem měl úplně jinou značku a teď se trochu ztrácim. Mám tedy pár dotazů, na které jsem po (rychlém) prohledání fóra nenašel odpovědi.

1) auto je koupené na zimních kolech, takže shánim letní, nejradši bych nějaký obyčejnější origo Peugeot 15\". Poradíte mi jaký jsou povolený rozměry pneu? ještě mi nepřišel velkej TP. Ale hlavně, když koukám na kola, tak na dost inzerátech píšou že pasujou na Ford/Peugeot/Citroen a pod.. ale co vím, tak jsou tam odlišný ET (středová díra) Jak poznám že to padne zrovna na 307? Nebo z jakých jiných Peugeotů můžu použít kola? předpokládám 206, možná 406 .....

2) Je tam neoriginál polofunkční rádio neznámého výrobce :). Rád bych ho nahradil origo rádiem, jak jsem se zde v rychlosti dozvěděl, existují pro 307 dva standardy kontektorů (can-van ... a na druhej si nevzpomenu), jak poznám jaký mam já, případně až budu (brzo) shánět rádio, jak na něm poznám že bude pasovat ke mě?

3) levé přední světlo bylo měněné po lehkém prasknutí. Je tedy krásně čiré, narozdíl od pravého lehce zažloutlého. Je nějaká možnost vyměnit pouze sklo, nebo je vždy nutné celé světlo? Já vim že je to možná pro někoho blbost, ale bylo by to pak ještě o trochu určitě hezčí.

4) Dávala se do P307 loketní opěrka? Co jsem tak koukal, tak někde byla, ale uchycená z boku v sedadle. Jde mi o to, že mi na konci středového tunelu, v místech kde by měla být opětka, kouká takovej divnej výrůstek s ostrýma hranama. Nevím jak to popsat, takovej vysokej zúžující se plast. Při hledání fotek kabiny se na toto místo moc fotografů nezaměřilo, tak se ptám zde. Snad bych mohl poskytnout foto, kdyby někdo chtěl vědět co myslím.

5) Je možné aby se mi hlášky na tom středovym digi displeji zobrazovali v češtině? třeba pozor náledí, nízký stav oleje a pod?

To jsou zatím asi tak otázky co mě napadají, mam jich spoustu. Teď konkrétně řeším kola, abych si neslej nový zimáky. Děkuju za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj a vitaj:

2 - ak si dobre pamatam mal by si mat van, takze musis hladat radia s takymto napojenim. Najlepsie si je tovzdy overit u predajcu, ci bude pozitelne na tvoje auto. Ak by si chcel original skus tu https://boschelectronicservice.eu/uk

3 - na kryt svetla pouzi nieco taketo http://www.autoomega.sk/?id_tovar=11858&ukaz=detail

na skrabance na laku je celkom dobre toto http://odstranovac-skrabancov.weebly.com/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1)Ráfky

6.0J 15 ET 4.27 - 195/65 R 15 91 H

6.5J 16 ET 4.31 - 205/55 R 16 91 V

5) Taky jsem pátral po češtině a bohužel bez úspěchu. Používám angličtinu.

Jinak není možné, že opěrky někdo vybral. Zase si vzpomínám, že kamarád si do 207 za opěrky připlácel a měl tam taky pouze připravený úchyty.

Mě zase štve přední levé zašlé světlo. Pravé mám krásně čiré:(

Určitě tě to auto bude stále překvapovat. Po roce jsem zjistil, že mám v kaslíku u spolujezdce světlo a jako bonus je klimatizovaný.

No to se tak stává, když člověk nečte manuály.:D

Kdyby jsi potřeboval český manuál pošlu ti ho v pdfku. :papa

post-31823-14109618248266_thumb.jpg

[upravil dne 27/6/11 19:07 Lví-ček]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Manuál by byl super !! Případně takový ty knížky Jak na to... ty jsou taky fajn, ale na internetu nejsou, a dávat za ní 700,- ....

Tak já to zejtra odpoledne vyfotim a dám to sem, ať mi můžete poradit. No a když si prohodíme světla, tak jeden z nás bude mít obě čirý a druhej obě zašlí, ale kdo by chtěl obě zažloutlý to nevim :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to mi ani neřikej, už jsem si ho objednal. No tak budu muset najít někoho s diagnostikou :)

Jinak stihnul jsem vyfotit ten středovej tunel: http://2i.cz/f2dea78d5e http://2i.cz/d0fc85af7c takže takhle to tam vypadá. Loketní opěrku bych tam rád měl, tak přemejšlim jak toho co už tam je využít .........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem na to koukal a příprava na tu audiovizuální sadu to asi nebude. Zaprvé mám základní výbavu a pochybuju že by dovolovala instalaci obrazovek a podobně. zadruhé ten obrázek to taky vyvrací. Tam to vypadá že je to uchycené jakoby místo toho popelníku nebo co to je. Ta poslední schránka jakoby zezadu středovýho tunelu. Ale já to mam instalovené jakoby v tý prohlubni vedle zámku pro airbag spolujezdce........ Tak nevim, asi na to zkusim připevnit nějakou loketní opěrku kterou seženu, ještě uvidíme, teď se řeší jiné věci, tak až to bude aktuální :) Ale díky moc za radu a hlavně za manuál, to muselo dát práce všechny stránky ofotit :o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Supeeer, teda Lví-čku, dobrá práce, já hledal fotky a nic jsem nenašel. Koukám že je to přesně na to. Tak teď už jen shánět tu opěrku. Zkusim se zítra podívat do Kosova tady u ČB, je to tam docela velký, tak jsem zvědavej, ale maj tam většinou pěkně vysoký ceny, tak uvidim co nabídnou.

Ještě se chci tedy zeptat na to přední světlo. Neexistuje třeba nějaká pasta, která by to vyleštila nebo podobně? Měnit celé světlo je blbost, měnit sklo by bylo taky asi finančně nepřiměřený, tak mě napadá jen nějakej čistič nebo podobný věci. Nemáte s tim někdo zkušenosti? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...