Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autoatlas Evropy

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych si koupit nějaký kvalitní autoatlas celé Evropy.

Počítám že taková věc bude mít cenu nad 1000,-.

Než vyrazím do knihkupectví, tak bych uvítal nějaké doporučení od někoho kdo takovej atlas má.

Díky.

Odesláno

Výběr je určitě velkej, zaměřil bych se buď na Freytag&Bernd (http://www.kralovstvimap.cz/produkty/atlasy/autoatlasy-evropy/06786-evropa--autoatlas-1:-700-000) nebo Marco Polo (http://www.kralovstvimap.cz/produkty/atlasy/autoatlasy-evropy/07009-velky-atlas-evropy--cr--sr---1:800-000), každopádně doporučuju měřítko minimálně 1:800 000 (nějaká 1:1 500 000 sice stojí o pár stovek míň, ale je dobrá jen pro hrubou orientaci) a také je dobré se podívat do tiráže na stáří mapových podkladů.

Každopádně dneska bych autoatlas použil jen jako doplněk k navigaci, je to mnohem komfortnější.

Odesláno

Já to chci jako doplněk, ale zas nechci kupovat hejno papírovejch map, měl jsem onehdá takovou bichli s mapama půjčenou a byl to výbornej pomocník.

Odesláno

Jasný, to co jsem dopobručil jsou autoatlasy pro Evropu. Nevím, kam se přesně chystáš, ale já třeba při svých cestách narazil na to, že ač je Rumunsko, Bulharsko i Ukrajina geograficky v Evropě, spousta vydavatelů s nima tak nějak nepočítá a nejvzdálenější destinace tím směrem bývá často hranice Maďarska. Je tedy dobré se podívat, zda ten který atlas obsahuje opravdu lokalitu, kterou v budoucnu hodláš pokořit.

Ještě mně napadl Autoatlas Michelin, který bývá taky docela dobře zpracovaný.

P.S.

Je lepší kupovat AA na kroužkové vazbě, je lépe manipulovatelnější než klasická vázaná bichle.

Odesláno
... měl jsem onehdá takovou bichli s mapama půjčenou a byl to výbornej pomocník.

dřív nebyl net a nebyly navigace.Myslím si,že už hold mapy pomalu dosluhují. Na netu máš přece jen aktualnější informace než na papíru,kde to chvilku trvá než to vydaj.Jasně někdo nemá přístup stále na net,ale za krátkou dobu to bude stejné,jako kdy je mobil normální věc a nic ohledně IN.

Odesláno

Já vím, ale tady jde spíš o to nahlídnout do mapy a podívat se kde vůbec jsi a co je kde v okolí. Já myslím že mapám ještě neodzvonilo.

Dokonce i na záchodě máme odloženej školní atlas a místo novin si čtu v něm :D

Naštěstí ještě nedošlo na trhání listů....

Jistě že pro přesun z A do B je dobrý použít navigaci - a taky ji používám.

Odesláno

Shodou okolností mám oba co sem dával Medvěd. 1. Má výhodu/nevýhodu většího formátu a měkké vazby. 2. bude trvanlivější - pevná vazba a vzhledem k formátu je o hodně tlustší, takže možná méně praktický, ale zase pěkně podrobný.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...