Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Premyslam nad kupou 607

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.

Premyslam nad kupou 607my s motorom 2.2 HDI s manualnou prevodovkou. Na co si mam davat pozor konkretne u tejto motorizacie a tomto modeli? Vsade nachadzam iba take vseobecne informacie. O Peugeotackej elektrike uz som informovany (a mam aj nejaku prakticku skusenost). Co mozem ocakavat od auta s 200 tis.+ km na tachaci? Co budem musiet bezpodmienecne menit?

Momentalne pouzivam 406 2.1TD.

Este dost seriozne zvazujem Citroen C5 s rovnakou motorizaciou. Je to rovnaka kategoria vozidla, komfortny a priestranny voz. U tohto su dokonca ceny priaznivejsie a je aj lepsi vyber. Ale Peugeot ma krasny design a som zvyknuty na 406.

Existuje dovod preco by som si mal radsej vybrat to alebo ono? Viete niekto porovnat C5 a 607?

Dakujem.

Odesláno

607 vypadá podstatně líp než C5, která je oproti ní nudná tuctovka.

Obecně u 607 mrkni na stav přední nápravy, rychleji se opotřebovává. Naftu jsem neměl, takže s motorem neporadím. Ale u všech 607 zlobí stahovačky oken a nula na otvírání kufru. Jinak bych se ale snažil vyzkoušet všechny prvky výbavy vč. klimy, vyhřívání sedaček apod. Na 2.2HDI je myslím docela dražší spojka, takže bych jí taky věnoval pozornost.

Samozřejmě checkni kontrolky (jestli třeba nesvítí FAP apod.) a nech udělat diagnostiku.

200tkm+ není žádný problém, stejně bych čekal, že to bude stočené z nějakých 280tkm, což ještě taky neznamená žádný problém, resp. bych se rozhodoval asi podle toho, do kolika km si chceš auto nechat.

[upravil dne 20/6/11 03:02 shwaara]

Odesláno

Wow, tak na to, ze tieto auta su dost zriedkave a su 3 hodiny rano, je toto rychla reakcia :)

Rocny najazd u mna predstavuje zhruba 20 tisic a predpoklad je taky, ze mi bude pod oknom stat aspon 3-4 roky.

C5 je myslim si dostojny konkurent 607 minimalne co sa komfortu tyka (tie podvozky su super, aj ked potencionalny zdroj problemov). Zdielaju spolu ten 2.2 HDI o ktory mam zaujem a je sice pekne pozerat sa ako auto vyzera, ale prave ten design je jeden z faktorov, ktore tlacia cenu tohto auta dolu - a to hra do karat mojej penazenke. Priznajme si - my, ktori mame zaujem o velke nenemecke auta pokles ceny tychto francuzov len vitame. Balit zenske na auto aj tak neni moj styl ;) A este tu existuje varianta kombi, takze dovod zvazovat je opravneny. Po facelifte vyzera ovela lepsie.

Odesláno

Já bych prostě nemohl mít auto, které se mi nelíbí :) Auto mě vždy musí nadchnout, a to jak stavem, jak jako celek (vzhled, motor, výbava, ...).

Pokud bych s ním plánoval najet cca 80tkm, kupoval bych do ověřených 250tkm.

Holky na auto balí zoufalci, ale přiznejme si, že potěší, když Ti kočka pochválí kočár ;-) A upřímně... C5 asi nikoho na ulici nezaujme. Ne nadarmo je 607 francouzské vládní auto.

Ad německá auta: Audiny jsou docela levné, např. moje A6 se prodává za pakatel, A8 taky žádná drahota, Phaeton to samé a docela teď pošilhávám po S500, ty ceny jsou super, jen bych po audině už asi nechtěl auto bez 4x4..

edit: A pokud máš nájezd 20tkm/rok, klidně bych mrknul po 3.0 V6. Spotřeba zkousnutelná, ale V6 k týhle třídě sedí líp než čtyřválec, a to jak výkonem, tak i zvukem. Ale chce si to zkusit, já jednu 3.0 V6 projížděl a pocitově mi přišla ne o moc svižnější než moje 2.2i, možná špatný kus, těžko říct...

[upravil dne 20/6/11 22:26 shwaara]

Odesláno

P607 - na to že má kořeny v r.2000, tak mu po těch 11 letech z krásy nic neubylo. Hlavně verze po FL jsou hodně povedené. I po těch letech je to po vzhledové stránce na úrovni dnešních aut. (ještě že tomu neudělali hubu jak u 407 ):D .

Můj nájezd je taky 20tis a nevidím problém, proč nejít do hdi. Ta spotřeba je o něčem jiném než u benzínu, ale to někdo neřeší.

Já při koupi zkoušel všechny kraviny od stahování oken, klapek ventilace a dalších blbin. Taky ovládání pérování ,sedadel... Vše několikrát. Ale u staršího auta se vždycky něco najde a většinou po koupi. Mě stálo za rok cca 3000 na opravách - zadní desky a brzdový spínač.;)

Odesláno

Přesně tak....schválně se mrkni, až pojedeš delší trasu kolik potkáš C5 nebo klidně i velkých německých aut a kolik potkáš 607. Potkat ji na cestě je docela zázrak (nechci slyšet hlášky o tom, že je to proto, že jsou v servisech :roker ).....je to prostě reprezentativní auto za pár korun a ty díly taky nejsou taková vražda, jak se traduje....já dělal rozvody i s pumpou za 5500,- ... o tom si můžeš u Německých aut nechat zdát...někdo tu zmiňoval drahou spojku. Je to proto, že tam je dvouhmota, která sama o sobě stojí 16 000. Já to při výměně řešil čtyřdílnou sadou za 21 000. Není tam dvouhmota, ale náhrada v podobě jednohmoty a pružin na lamele....takže problém vyřešen....navíc u C5 se můžou zase projevit problémy s tím jejich pérováním, taky to asi nebude sranda opravovat.......každý auto má prostě svý mouchy, takže si nevybereš :) .... je to jen na tobě, co budeš chtít....jinak přeji šťastnou ruku při výběru a spoustu najetých kilometrů :papa

Odesláno

Ve srovnání s jinými auty, které na cestách potkám je to fakt hrstka......passatů tři prde.e o ochcávkách ani nemluvě. Je to prostě kára, kterou nemá každej, protože stojí ,podle mě teda, ve stínu (neprávem samozřejmě) jiných aut ve své třídě. (A6, M-B E class, Superb atd.) :)

Odesláno

C5 prijemne vozenie-makksie, ale vnutro je take co ja viem.

607 zaujme hned a aj vo vnutry sa je naco pozerat.

Ale ak budem menit auto tak dalsie by bola C5 tourier-kombi novy model. Krasne auticko.

Odesláno

Chlapci porovnávať 607 z C5 to hádam nie je férové však je to o triedu vyššie je to niečo ako porovnávať Octáviu z Passatom ale to som už od témy takže C5-ku zo 407-mou to je v jednej kategórii ale 607 je už niekde inde.

Odesláno
Ve srovnání s jinými auty, které na cestách potkám je to fakt hrstka......passatů tři prde.e o ochcávkách ani nemluvě. Je to prostě kára, kterou nemá každej, protože stojí ,podle mě teda, ve stínu (neprávem samozřejmě) jiných aut ve své třídě. (A6, M-B E class, Superb atd.) :)

ja ked idem na prckovy P106,tak sa smejem ako ma hrdinsky prebiehaju tie totalne vydojene ochcavie a prasaty a skoro kazdy robi taky dym ako STARA AVIA:D:D:D:D

Odesláno
C5 prijemne vozenie-makksie, ale vnutro je take co ja viem.

607 zaujme hned a aj vo vnutry sa je naco pozerat.

Ale ak budem menit auto tak dalsie by bola C5 tourier-kombi novy model. Krasne auticko.

Naprostý souhlas já si vybíral auto aby se mě líbilo z venku ale hlavně zevnitř...poplastované vnitřky Audi a koncernu Wv se mě hnusí 607 mě oslovila hnedka vnitřkem :D

A jinak už mám druhou a první problém se stahovačkami jinak nic extra....druhá zapadlé okno po 50 ti kilometrech takže výměna stahovaček (kovová sada na opravu)

První koupena se 110 Tis...a když mě nabourali měla 165 tis najeto za rok a bez problémů

Druhá zakoupeno se 15O tis z něm. a supr taky zatím drží i lkdyž už jezdím výrazně méně...

Jinak klasická údržba, destičky, kotouče, rozvody, olej, filtry po přivezení proběhla....

[upravil dne 25/6/11 10:20 Pan_Vetvicka]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...