Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chcel by som sa informovat inercooler z 2.1td je večši ako na 2.0hdi co by znamenalo vecie chladenie turba ? je to mozne namontovat ?

ak ano ako kde ma stym niekto niaku skusenost ja mam peugeot 406 kombi 2,0hdi 81kw r.v 2002 a chcel by som trosku tu moju karu porobit....prestavat...:)

Odesláno

no podla mňa ani neeee.....ved ked sa natlakuje prvy krat na určity tlak tak potom počas jazdy ked sa pusti plin tak bov odpusti prebytočny tlak do vtedy kým sa neustali tlak v sani na hodnotu aby sa bov zavrel takže ten tlak tam bude stale rovnaky, či sa mýlim.......a pripadne sa ta turbodira doladiť chip-om :)

a určite väčši intercooler vykonu pomože, no nevim povedať ako sa na motnuje ale ked je o hodne väčši tak bych ho dal na ležato pred saharu, za otvor v narazníku, tým padom a bude aj lepšie chladiť nasavany vzduch a uchyty by som si neake vyrobil

[upravil dne 19/6/11 14:26 winco]

Odesláno

Prosím než začneš filozofovat, popros někoho ať ti otevře kapotu. Záčkni si hadici k I.C. Pak ti dá třeba 1500 otáček zmáčkni jí znovu, pak 3000 ... jestli se ti i pak bude zdát, že je tam koonstatní tlak tak to sem napiš. A přitom můžeš poslouchat jako BOV odfukuje... a nebo, že by ne :D. Ach jo....

Vetší I.C. se používá hlavně při zvětšení plnícího tlaku turba ( např. při použití většího turba ) protože se při stlačování vzduch více zahřívá. Má to samozřejmě význam i bez toho, ale s výše uvedenou nevýhodou. Pokud pojedeš pořád plnej tka to bude lepší, pokud budeš jezdít spíš brzda plyn tak to bude horší. Jednoduchá matematika.

[upravil dne 19/6/11 15:39 koblih69]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Koblih: ja som ten konstatny tlak myslel že tam bude stále rovnaky pri tých 1500otačkach či máš aly alebo velky IC :) a ne že pri jednom IC a zvyšeni otačok........tak blby som zas neni jak si myslíš

Odesláno

no ono to bude mať tlak stale rovnaky ako ma aj stary IC vo všetkých otačkach......takže či sa natlakuje skôr či neskor je podla mňa sice pravda ale neni to tak dlha doba aby si to neako rozpoznal pri bežnej jazde......a ešte plus je to že vzduch sa bude lepšie chladiť, takže zväčši svoju hustotu a dostaneš tým padom do motora ovela viac O2 čo je zas dobre pre lepšie spalovanie a narastu vykonu..........a ked ti bude vadiť že to naozaj pojde neako neskôr tak si proste kontaktuj strakyho nech ti to doladi v RJ a motor pojde o hooodne lepšie....

edit: a tých 1500 otačok som myslel ako priklad :)

[upravil dne 1/7/11 12:09 winco]

Odesláno

Winco toto čo píšeš je samozrejmost,ved to je hlavná podstata intercooleru s tým chladením a zvyšovaním hustoty,ak by to tak nebolo nikto by ic nedával:papa a já som si tých tvojích 1500 len požičal na ukážku že pri jazde nikdy niesú otáčky konštantné ak by boli,problém turbodiery by taktiež nikto neriešil a jogi pokial viem o čipe nespomínal nič zatial;)

Ono bude zaujímavé sledovat čo to spravý ked dám do mojej 1.4HDI intecooler ktorá intercooler ani nemá.Tam už je to navýšenie objemu ktorý musí turbo natlakovat nie práve zanedbatelný:o

Odesláno

no tak eked daš IC tam kde IC vobec neni tak to je už o inom ale ked daš len väčši IC tak to neni až taka vlka zmena rozdiel by bol samozrejme po chipe.

chip s pôvodnym IC by bol ovela menej efektývny ako chip s novým väčším IC :)

Odesláno

No ani nie,podstata je stále tá istá a síce schopnost turba v dostatočne krátkom čase vytvorit požadovaný tlak v sacom potrubí,myslím že tuto už je tažko polemizovat,tu hrá velkú rolu aj výkon turba a skutočný objem toho intercoolera

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...