Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rez pod zadní sedačkou - co je to? - Vyřešeno


lufr406

Recommended Posts

Zdravím všechny ve spolek.S tímhle dotazem budu nejspíš vypadat jako blb ale přesto se zeptám.Nedávno jsem \"podědil\" 406-ku kombika - 406 2.0 HDi / 1197cm/ r.v. 2002 a zařadil se mezi Peugeoťaky. S tímto autem nemám žádné zkušenosti a tak tápu.Po odklopení sedáků zadní sedačky na levé straně, za řidičem, mě zarazila koroze u jekéhosi předpokládám \"odvzdušňovacího ventilu\" na fotce. post-36356-14109617706637_thumb.jpg

Tento díl jsem hledal v katalogu nahr. dílu ale bohužel nenašel.Chtěl bych tedy poprosit o radu jaký díl to vlastně jedná,jakou funkci plní a jestli jeho výměna je náročná.Dík za radu a zdravím všechny na tomhle fóru.L.F.

[upravil dne 26/10/11 07:58 od lufr406]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

strhni tu ,,deku,, a budeš se divit i na druhé straně,kde to ještě není vidět....jsi tu sice novej,ale stejně,použij hledaní a budeš tam mít toho dost....problém 406 a ještě prahy ;)

nemusíš hned tu zakládat nové vlákno

[upravil dne 8.6.2011 12:24 John_Ice]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrkni do tohodle vlákna, je tam třeba moje fotka, na který bys poznal, že ten šroub, co jsi označil šipkou na své fotce drží takovovu kovovou strunu na spodní straně sedačky v molitanu - tím se zabezpečí, že se sedačka nebude pohybovat v přidělaném stavu. Dostaň se na kastli pod ten černej koberec nebo co to je a tam to poznáš. ;)

A jinak vítej zde na fóru, snad se tady budeš cítit dobře. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stiflere - děkuji za tvou radu a uvítání do fóra a za přání, i když jsem tak trošku na rozpacích, jestli se v tomhle fóru budu cítit dobře.

John_Ice - spolehni se, nové vlákno už zde asi jen tak nezaložím.I když jsem doufal, že mi někdo poradí v čem je příčina, protože to jsem zde nikde nenašel. Ano je zde spousta příspěvků s následky, ty jsou mi docela jasné ale proč tam rez vznika?, to jsem zde nikde nanašel a tak jsem doufal, že někdo poradí. A že je to problém 406tek, tak to mi nezlob se opravdu moc nepomůže.Jedná se mi totiž o to, jak tomu zabránit, aby to po očištění a ošetření nebylo za chvíli ve stejném stavu jako před tím.Nemám totiž doma \"klempířskou dílnu\"a tolik času, abych vystříhal půl auta a nahradil to laminátem.Na druhou stranu musím sebekriticky přiznat, že tebou předložené vlákno jsem skutečně přehlédnul, omlouvám se.Myslel jsem si totiž, že smyslem fóra je předávat si zkušenosti navzájem.A jak jsem již podotknul nevlastním peugeota léta.A ono se asi dá každé nevhodné vlákno smazat,nebo se pletu?Každopádně jak říkáš - jsem zde nový, takže už to nebudu dál rozvádět. Rozhodně za poskytnuté rady děkuji a mějte se .......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Lufr406 :papa,

na jednu stranu tě chápu, že ti vadí, že ti tu hned \"vynadají\" že si založil nové téma, když tu odpovědi jsou, ale zase na druhou stranu to pochop tak že tu je přes 20000 registrovaných členů, a že kdyby tu byla desetkrát otázka, proč mi hnije podlaha a pokaždý by měla vzniknout rozsáhlá odpověď, tak se tu nedělá nic jinýho :( Ale nenech se tím odradit, myslím že tu pro svoji 406 můžeš najít dost zkušeností, a že když si dáš čas a počteš si vlákno o 406ce tak že budeš vědět na co si dát pozor a třeba zjistíš i věci které ani nevíš že tvoje auto umí ;)

Tak přeji mnoho zdaru, a snad se tu budeme častěji potkávat :papa:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

proč asi 10leté ježděné auto rezne a proč zrovna u 406 zadek a prahy ? :myslim kdyby to byly 2-3případy z 1000,tak to bude chyba u toho konkretního auta,ale jelikož je to prostě tak,že reznou tak prostě s tím asi nic nenaděláš a budeš muset to opravit lépe než to vyjelo z linky.

a nebuď hned uraženej,že jsem tě odkázal na nějaké vlákno a jenom jsem řekl,že je zbytečné zakládat pro to nové vlákno(když to udělá každej tak tu máš jeden problém a 10 000 vláken a kam se potom pujdeš kouknout?) a nikdo ti hned neporadil čím to může bejt že plech rezatí.

Proč u volva 70 odchází AWD?prostě odejde a nenaděláš s tím nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

lufr406: Jako příčina mě napadá to, že hnijící místo se nachází nad palivovou nádrží, kam se snadno dostane vlhkost, případně voda z deště a špatně se to asi odvětrává a mokro se zde drží, možná jsou tam ještě nějaké výstelky nebo něco podobného - nikdy jsem to nezkoumal, ale řekl bych, že příčina bude tou palivovou nádrží a buď nedostatečnou ochranou proti vlhkosti nebo něčím, co tu vlhkost přitahuje a nevysouší. Možná by stačilo jen sundat nádrž, odrbat kkorozi, zatřít základkou a navrch dát gumoasfalt a mohlo by být nadobro po problémech... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Lufr 406,

pod těma sedákama to rezne pokud ti tam zateče pootevřeným oknem, těsněním okna, dveří apod. Také ve dveřích pod výplní je igelit, který pokud je špatně nasazený tak pustí vodu dovnitř. Možností je několik a až to opravíš tak nezbývá než hlídat jestli je mokro nebo není. Ta deka to navíc pěkně drží v mokru jak nasákne. Já to zjistil včas tak jsem ji vypral ven.

Reznutí prahů zase pomůžeš čištěním otvorů pro odvod vody. Jsou to malinké dírečky na spodu prahu vpředu i vzadu a pokud se ucpou tak v prahu stojí voda. Otvory jsou nafocené tady -

:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rychla rada mal som stim tiez problem a vyriesil som to nasledovne demontaz nadrze. ked som ju zhodil tak ma cakalo nemile prekvapenie komplet hrdzave,vybrusit a dobre nafarbit nejakou farbou co obsahuje zlozku proti hrdzi. Doporucujem natierat stetcom. ONo nic ine ti nepomoze este taka drobnost su tam uchytky na kabelaz pod sedackami aj tam to trochu tecie.

Ked toto spravis mas pokoj ja som to takto urobil a mam pokoj uz 3roky ani naznak koroze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahoj lufr406

ja som mal tiez taky isty problem, ze mi to tam hrdzavelo a vyriesil som to nasledovne:

Vyklopil som sedacky....vybral som ten koberec, ci co to je....vybral som tie dva umelohmotne stople vycistil....som to tam, ....poriadne vysusil...natrel \"alkytonom\"...tie dva stople som vycistil a prilepil som ich tam silikonom.....pod ten koberec som dal igelit....a odvtedy mam pokoj .....

..takze sa mi zda, ze ta vlhkost sa tam dostavala odspodu a nie z vrchu ako tu bolo povedane

Vela zdaru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Dík všem za radu.

Naštěstí v mém případě ten rez nebyl až tak \"rozlezlý\" jak jsem si myslel.Vyhodil jsem sedačky, rez obrousil,poškozená místa natřel odrezovačem, poté základem a na vrch barvu.Na to jsem ještě nalepil přilnavou fólii, hlavně okolo toho \"štuple\". Dal zpátky \"filc\" a sedačky. No a teď už nezbývá, jen čekat co se bude dít.

Příčinu proč se tam rez objevuje se mi sice odhalit nepodařilo ale ještě jednou diskutujícím dík za rady. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...