Lukasts Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 zdravím, nedávno jsem psal, že mám problém s brzdama na zadních kolech....po výměně regulátoru si myslím,že to budou zarezlé třmeny...jak se rozhýbou, přesněji co musím udělat, abych je rozhýbal? Lukáš Citovat
Guest bostich Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 třmen vyndat, dát do svěráku, nastříkat olejem a mlátit palicí....pak sehnat jinej třmen... takhle to alespoň probíhalo u mě Citovat
oddie Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 třmen vyndat, dát do svěráku, nastříkat olejem a mlátit palicí....pak sehnat jinej třmen... takhle to alespoň probíhalo u mě Ano, vzhledem k tomu, jak neskutečná hovadina je nastříkat třmen olejem a pak do něj mlátit palicí se ani nedivím, že bylo třeba koupit jiný. Citovat
koblih69 Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Vždycky když dělám brzdy tak se snažím i rozhýbat pístky, Pokud jsou orezlé na okrajích tak většinou nejdou zatlačit úplně. Pro zatlačení většinou používám stolařskou svěrku nebo jeden ze stahováků bez ramen. Pokud chceš pístek ven tak si zavolej pomocníka a ten ti pomůže pístek vyšlápnout ven. Hadici pak přiškrtíš třeba stolařsnou svěrkou, ale alespoň přes 2 špalíčky abys jí nezničil. Stáhneš to, necháš minimální průtok a pomocník ti šlape a když už je váleček na kraji tak utáhneš. pak povolíš odvzdušňovák a pístek vytáhneš. Opravnou sadu koupíš v Elitu nebo AutoKelly ( minimálně gumové díly dej nové ). Pokud je pístek vyrezlý do hloubky tak je to na výměnu, pokud povrchově tak očistit a zaleštit. Citovat
Lukasts Odesláno 5. červen 2011 Autor Odesláno 5. červen 2011 tak jsem to trochu očistil a prostřík olejem....ale furt to nebrzdí....teda brzdí, ale málo...ještě zkusím odvzdušnit brzdy, tak uvidíme bostich: tak to je hezké Citovat
Guest bostich Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 oddie: možná jsem špatně vyjádřil: samozřejmě nemyslím zarezlý brzdový pístek, ale ten větší čep, co drží třmen. Citovat
koblih69 Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 tak jsem to trochu očistil a prostřík olejem....ale furt to nebrzdí....teda brzdí, ale málo...ještě zkusím odvzdušnit brzdy, tak uvidíme bostich: tak to je hezké No jeslti jsi prostřík obložení tak to moc brzdit nebude... Kotouče a destičky jsou v jakém stavu? Citovat
Lukasts Odesláno 5. červen 2011 Autor Odesláno 5. červen 2011 neee, destičky a kotouč jsem fakt neprostřík jen váleček....no destičky maj asi 7 mm a kotouče jak nové...téměř nesjeté....nebrzdí... Citovat
oddie Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Do válečků olej NEPATŘÍ. Jestli to promatlal olejem, akorát jsi to řádně zprasil. Ale komu není rady... Citovat
koblih69 Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Ono pokud to prostříkneš tak tomu moc nepomůžeš, Občas se radí nastříkat pod manžetu WDčko... ale když si uvědomíš co se stane ( rez se uvolní, udělá kašičku a ta pěkně brousí... ) tak to moc rozumné není. Ona cena za tu sadu manžet a čas který to trvá ( max hodinu ) za to podle mě stojí. Kotouče i destičky můžou být zesklovatělé. Kotouče trochu očisti smirkem stejně tak můžeš vzít horní vrstvu destiček, ale jen tak po povrchu. Podívej se taky jeslti destičky nejsou sjeté našikmo a nebo jeslti není na vnitřní straně kotouč ve špatném stavu. Očisti plochy kde jsou destičky uložené aby se tam pohybovaly volně. [upravil dne 5/6/11 16:47 koblih69] Citovat
Lukasts Odesláno 5. červen 2011 Autor Odesláno 5. červen 2011 koblih 69: ano stříkl jsem to pod manžetu...tak nevím, co to udělá, uvidím. Kolik stojej ty manžety? díval jsem se na autokelly a nenašel jsem. destičky jsou ok a kotouče vypadaj taky dobře. Kotouč na pravé straně je jen rezatější, na levé to je lesklé....tam to trochu brzdí, tak je přejedu šmirglem... Citovat
oddie Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Jestli \"se\" radí nastříkat pod manžetu WDčko, tak je ten \"se\" pěknej blb. Pak se má člověk divit, v jakém stavu u nás ty vraky jsou, když s nima lidi dělají podobné věci. Pokud špatně chodí váleček, znamená to rozebrat, váleček vyndat, vše očistit, příp. přeleštit, dát nové gumičky, namáznout konzervačním přípravkem Breox (v ŽÁDNÉM případě olejem, WDčkem ani ničím podobným!!!) a složit. Citovat
koblih69 Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Oddie chápu, že tě to dráždí, ale i tady na fóru jsem to několikrát četl... ale to samozřejmě neznamená, že je to dobře... Ty sady mají v Elitu nebo A.K. skladem - koukni třeba do A.K. na položku FK 233004 cena s dph 194,- a to nepočítám slevu pro Klubáky takže myslím, že cena velmi dobrá. Citovat
Qcko Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Moc to riesite a oddie ma pravdu, najlepsie je vybrat to komplet z auta von, prachovky utrhnut a zahodit, piestiky vybrat, vsetko riadne vycistit a odmastnit, dat novu sadu a hotovo, piestik musi pekne behat hore dole... pred montazou platniciek ocistit plochu po ktorej sa platnicka pohybuje, takisto obrusit farbu z plochy na platnicke, ked platnicka chodi na volno je to dobre (ja to tak robim aspon ) Citovat
hugo.v.r. Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Když už je tu tohle téma, poraďte: všechno mám uvolněný, všechno cvičí jak má a přesto se mi sjíždí víc vnější destičky než vnitřní. Kdyby obráceně, pochopim, že třmen visí, ale takhle ??? Podotýkám, že mi nevázne pístek, že by to jako furt přibržďovalo vnitřní destičkou. Jo a ještě: odbržděný to nikde neškrtá. [upravil dne 6/6/11 12:01 hugo.v.r.] Citovat
ondra.pimo Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Není to nějak daný konstrukcí?:myslimPrvně zabírá ta venkovní když ten pístek si přitahuje ten plovoucí třmen a pak teprve pořádně brzdí i ta s pístkem. Nebo se huř od kotouče při odbrždění odtahne právě ta venovní vlivem většího tření v těch vodících čepech. Nevím. Každopádně me se taky slíždí prvně ta vnější. asi to dělá všem. Abys líp viděl že je máš opotřebovaný, kdyby to byla ta vnitřní hůř tam uvidíš Citovat
Benžík Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Tak to spatne chodi v tech cepech. Vyndej destiky a zkus s tim jezdit do stran, uvidis, ze too pujde blbe nebo vubec. Me to delal ten horni cep. Vyrezla dira v ktery je ulozeni toho cepu, rez mackala na gumu, v ktery je ten cep a pak s tim neslo hejbat, ikdyz uvnitr to bylo cisty. Citovat
ondra.pimo Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Taky možnost. Je sice fakt, že sem to loni dělal ale črt nikdy nespí. Kouknu na to až bude čas. Citovat
oddie Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Ono se to v těch čepech poměrně snadno kříží, a jakmile se to začne křížit, pochopitelně se to nevrací. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.