Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové poraďte - právě jsem neprošel TK s Peugeot 407 SW 1998 ccm, 100 kW, r.v. 2005 - obsah CO při zvýšených otáčkách 2,862 místo 0,20 % obj. dále Lambda 0,913 místo předepsaných 0,97.

Když to napíchl na VAG - ukázalo to bez závad. Zajel jsem do jiné STK a výsledek stejný - abych vyloučil jejich poruch zařízení. Bude to asi lambda sonda - přední? zadní? Poradíte? Je někde návod, jak vyměnit lamda sondu?

Co se týká rady - servis - děkuji tu znám. Měl jsem auto ve značkovém před TK, měnili mi vstřikovač a bylo to bez závad.

Zajímal by mne návod na výměnu lambda sondy a odhadujete přední, nebo zadní? Diagnostika ukázala bez závad.

Odesláno

Dík za reakci. Co je to E5, jak píšeš?

Co je to FAP filtr a jak se pouští nucená regeneraci FAP filtru.

Nerozumím:

Kdyz nepomuze tak vstriky na nastaveni test a vycisteni.....

P.S. je to benzin

Odesláno

Co sa tyka vymeny lambdy, tak proste vyskrutkovat staru a naskrutkovat novu, pozor, neutrhnut zavit, ziadna veda :) ... (neviem sice aky je pristup na tomto motore, ale proste prejdi vyfukove potrubie od zvodov, urcite na nu narazis).

Odesláno

Při napíchnutí na diagnostiku a projetí auta to neukázalo závadu.

Na grafu lambda sondy před katalyzátorem byla kmitající křivka v plném rozsahu, na plný plyn - byla u křivky maximální výchylka a konstantní vodorovná čára.

Lambda sonda za katalyzátorem vykazovala také v plném rozsahu kmitání z max do min, ale správně to mělo ukázat po náběhu k hodnotám max konstatní vodorovnou čáru bez výchylek. Stejně tak při plném plynu přestala kmitat a byla u křivky maximální výchylka a konstantní vodorovná čára. To. kmitání u sondy za katalyzátorem vypadá na vadný katalyzátor

Dle konstatování odborníka to vypadá, že jsou obě lambda sondy OK. Otázka je - je to katalyzátor? Ale při volnoběhu naměřené hodnoty CO odpovídají. Je tam 0,007 oproti předepsaným 0,5 % obj. V tomto režimu je katalyzátor OK. Stejne tak diagnostika neukazuje, že by katalyzátor odcházel.

Co si o tom myslí odborník? Jinak auto jede OK a ve smíšeném provozu mám spotřebu 9,2 l /km, ale jen s lehkou hohou.

Může to být nějakou svíčkou? Ukázala by diagnostika vadnou svíčku? Může to být vzduchovám filtrem?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...