kutil1 Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Pánové poraďte - právě jsem neprošel TK s Peugeot 407 SW 1998 ccm, 100 kW, r.v. 2005 - obsah CO při zvýšených otáčkách 2,862 místo 0,20 % obj. dále Lambda 0,913 místo předepsaných 0,97. Když to napíchl na VAG - ukázalo to bez závad. Zajel jsem do jiné STK a výsledek stejný - abych vyloučil jejich poruch zařízení. Bude to asi lambda sonda - přední? zadní? Poradíte? Je někde návod, jak vyměnit lamda sondu? Co se týká rady - servis - děkuji tu znám. Měl jsem auto ve značkovém před TK, měnili mi vstřikovač a bylo to bez závad. Zajímal by mne návod na výměnu lambda sondy a odhadujete přední, nebo zadní? Diagnostika ukázala bez závad. Citovat
straki007 Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 To neni E5 takze na lambdu muzes zapomenout. Pred EK si nech pustit nucenou regeneraci FAP filtru. Kdyz nepomuze tak vstriky na nastaveni test a vycisteni..... Citovat
kutil1 Odesláno 30. květen 2011 Autor Odesláno 30. květen 2011 Dík za reakci. Co je to E5, jak píšeš? Co je to FAP filtr a jak se pouští nucená regeneraci FAP filtru. Nerozumím: Kdyz nepomuze tak vstriky na nastaveni test a vycisteni..... P.S. je to benzin Citovat
Laďa Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 To ale musíš napsat že je to benzín. Dej si typ auta a motorizaci do podpisu. Jinak v tom případě se tě FAP filtr netýká. Citovat
pastorek Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Olej nežerie? Nedymí? Hlavne po zahriatí a krátkom chode na voľnobeh? Citovat
Qcko Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Co sa tyka vymeny lambdy, tak proste vyskrutkovat staru a naskrutkovat novu, pozor, neutrhnut zavit, ziadna veda ... (neviem sice aky je pristup na tomto motore, ale proste prejdi vyfukove potrubie od zvodov, urcite na nu narazis). Citovat
straki007 Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Zdrzim se hlasovani. Dam ti jednu radu. Kdyz jsi z MB tak jed do Citroenu.Dela tam pan Sibera a on ti urcite pomuze. Doporucuji ti nedelej si na tom nic sam... Citovat
kutil1 Odesláno 30. květen 2011 Autor Odesláno 30. květen 2011 Straki007, moc, moc dík za radu, téměř vyřešeno. Citovat
kutil1 Odesláno 30. květen 2011 Autor Odesláno 30. květen 2011 Při napíchnutí na diagnostiku a projetí auta to neukázalo závadu. Na grafu lambda sondy před katalyzátorem byla kmitající křivka v plném rozsahu, na plný plyn - byla u křivky maximální výchylka a konstantní vodorovná čára. Lambda sonda za katalyzátorem vykazovala také v plném rozsahu kmitání z max do min, ale správně to mělo ukázat po náběhu k hodnotám max konstatní vodorovnou čáru bez výchylek. Stejně tak při plném plynu přestala kmitat a byla u křivky maximální výchylka a konstantní vodorovná čára. To. kmitání u sondy za katalyzátorem vypadá na vadný katalyzátor Dle konstatování odborníka to vypadá, že jsou obě lambda sondy OK. Otázka je - je to katalyzátor? Ale při volnoběhu naměřené hodnoty CO odpovídají. Je tam 0,007 oproti předepsaným 0,5 % obj. V tomto režimu je katalyzátor OK. Stejne tak diagnostika neukazuje, že by katalyzátor odcházel. Co si o tom myslí odborník? Jinak auto jede OK a ve smíšeném provozu mám spotřebu 9,2 l /km, ale jen s lehkou hohou. Může to být nějakou svíčkou? Ukázala by diagnostika vadnou svíčku? Může to být vzduchovám filtrem? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.