Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba Corolly  

1. 1. Spotřeba Corolly

• 4 litry
      0
    • 5 litrů
      0
    • 6 litrů
      3
    • 7 litrů
      1
    • 8 litrů
      0
    • 9 litrů
      4
    • 10 litrů
      3
    • 11 litrů
      4
    • 12 litrů
      4
    • 13 litrů
      1
    • 14 litrů
      2
    • 15 litrů
      0

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Jak si tu někteří měli možnost přečíst, změnil jsem v dubnu zaměstnavatele a tím i získal na popojíždění po Praze Toyotu Corollu 1,6 VVTI s automatickou převodovkou. Dnes jsem byl na STK a zjistil jsem, že mnou docilovaná spotřeba benzínu není zaviněna až tolik mými nohami, ale že podobnou hodnotu mám pro městský provoz opravdu uvedenu v technickém průkazu.

Dotaz tedy zní - kolik má toto vozidlo spotřebu na 100 km v městském provozu s medvědí nohou?

Ilustrační foto:

http://www.sbazar.cz/img/original/43/5789043_2.jpg

Odesláno

no docela by me to zajimalo, protoze tchan si chce kupovat suzuki sx4 s 1.6 vvti a docela by me zajimal spotreba, kombinovanou udavaj 6.5, coz si myslim ze skutecnost bude jinde.

Odesláno

Tak přiznávám, že s tímto prckem velikosti Fóbie jezdím po Praze za necelých 11 l/100 km, z čehož mě při tankování naskočil na čele opravdu mohutný proud studeného potu. V TP je ale údaj velice podobný, tak jen doufám, že ho zaměstnavatel bude brát na zřetel

Důkaz místo slibů v příloze

[upravil dne 24/5/2011 09:14 Medvěd]

post-1009-14109617480456_thumb.jpg

Odesláno
Nejde hlasovat, na horním rozsahu ankety chybí ještě asi 5 hodnot :P

Rozsah hodnot v anketě naštěstí dostačuje, ale stejně ..... 10,6 l, které pro město udává výrobce, je celkem brutální hodnota - ale zase lepší, než aby v TP byla spotřeba ve městě třeba 9 a já musel vysvětlovat, proč se mi jí nedaří docílit.

[upravil dne 24/5/2011 09:26 Medvěd]

Odesláno

Každopádně zase další důvod, proč bych si benzínový krám nekoupil - se 406kou mám ve srovnání s různými šetřílky zde na fóru spotřebu poměrně vysokou (už jsem si zvykl :aut), ale ve srovnání s tímhle prtětem je spotřeba kolem 7,5-8l nafty v lodi, kam se mi všechno vejde (a ještě zbyde), vyloženě nádherná.

Odesláno

Já tipoval 12l - teta má 1,4 Aurise a je z tý spotřeby taky hotová :D A tohle je navíc 1,6 :aut

Edit: Se 406 jezdím taky za 7,5 :P

[upravil dne 24.5.11 10:30 MJSytic]

Odesláno
Do 8 bych se s tím vešel ;)

Myslím, že by ses mohl vejít jen pokud bys byl současně brzda provozu (tzn. pomalé rozjezdy, vyřazování a dojíždění před křižovatkami s minimálním využitím brzd apod.). Pokud ale chci, abych na semaforu neprojel jen já, ale i několik dalších aut, pak je třeba plyn polechtat a už jsme v těch nesmyslných hodnotách. Zlatej nafťáček - tomu je v podstatě jedno, jak dupeš na plyn - spotřeba se tím zvyšuje o pár deci, nikoli o litry.

Odesláno
normalna spotreba na automat a mesto.tipoval som 10.mozno mas aj trosku tazsiu nohu

Když mi to napíše majitel 3,0 V6, chápu to - ale tohle je pouhá 1,6ka a ještě k tomu auto rozměrů nákupní tašky.

Odesláno

medved - mali sme doma kedysi fabiu 1,2 htp.robil som na nej spotrebu rovnaku a to bol manual.trebalo nan trochu viac tlacit aby islo a to sa hned odrazi na spotrebe.je jedno aky objem benzinu,vsetko to v meste zerie

Odesláno
Do 8 bych se s tím vešel ;)

Myslím, že by ses mohl vejít jen pokud bys byl současně brzda provozu (tzn. pomalé rozjezdy, vyřazování a dojíždění před křižovatkami s minimálním využitím brzd apod.). Pokud ale chci, abych na semaforu neprojel jen já, ale i několik dalších aut, pak je třeba plyn polechtat a už jsme v těch nesmyslných hodnotách. Zlatej nafťáček - tomu je v podstatě jedno, jak dupeš na plyn - spotřeba se tím zvyšuje o pár deci, nikoli o litry.

Velký omyl. Pomalé rozjezdy ničemu nepomůžou, vyřazování u automatu je nesmysl sám o sobě a co se týče brzdění provozu, vynervovaní frustráti protáčející při rozjezdu gumy a kličkující jak šílení z pruhu do pruhu zásadně na desátém semaforu stojí max. jedno auto přede mnou, dost často i za mnou. Takže tím to skutečně není - nadto při rozjezdech do křižovatky tak, aby člověk nikoho nebrzdil nezáleží ani tak na tom, jak moc akceleruje, ale KDY se rozjede, stačí se naučit rozjíždět zároveň s autem před vámi, kdo čeká, až to auto odjede, prudkou akcelerací to nezachrání. A co se týče toho diesela, s úplně stejným jsem oproti tvé spotřebě čistě ve městě o 2 litry níž, takže ani tam není jedno, jak se s tím jezdí.

Odesláno

Absolutne podla mna zle chapane :)

Nemozes porovnavat 2.0 HDI s Manualom s Corolou :)

Napriek tomu, ze je to male auto, hmotnostne nie je az tak daleko od 406, a hlavne tva 406 v automatu, by zrala tiez viacej :)

Take to ma, kdyz to neni sluzebak sve vyhodi, zadne drahe turbo, vysokotlakove cerpadlo, zasierajuce sa vstreky ci dobre mastna dvojhmota ... Celko lacnejsi servis ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...