Raiser Odesláno 15. květen 2011 Odesláno 15. květen 2011 Chlapi koupil jsem 407 SW rok 07 a nějaká kachna v Belgii čistila panel navi hadrem tak dokonale,že vyleštila LCD po stranách do leskla .Škrábance v prostředku ani nepočítám.Co s tím? Citovat
Raiser Odesláno 15. květen 2011 Autor Odesláno 15. květen 2011 Vůbec jsem si toho nevšiml.Bylo to něčím napatlaný a manželka to umyla přípravkem na LCD TV a vše vylezlo a mně málem ranilo.Nepomohla by ta fólie co je na displej navigace_Mohla by to překrýt a opticky schovat...snad. Citovat
koblih69 Odesláno 15. květen 2011 Odesláno 15. květen 2011 Nikdy jsem to neměl rozdělané, ale předpokládám, že to bude jen krycí fólie, ta není problém vyměnit - dobrý zdroj jsou třeba poškozené LCD monitory a displeje z NB - rozděláš a fólii řízneš na správný rozměr a namontuješ místo původní. Otázkou zůstává kdo se ti do toho dobrovolně pustí. I když s tím mám zkušenosti tak bych u svého auta celkem váhal do cizího bych nešel vůbec. Mimochodem mě teď napadá banální věc - co různé fólie na ochranu dotykových LCD - ta by mohla přilnout bezproblémů a vytvočit jednolitý povrch. Jinak existují takové čistící ubrousky které umožňují šetrně zmatnit povrch, ale v ČR jsem to neviděl. Citovat
alihen Odesláno 15. květen 2011 Odesláno 15. květen 2011 podla mna ta folia sluzi na ochranu pred poskrabanim LCD dispaya. neviem sice ako velmi ho mas poskrabany, no predpokladam ze aj pod nou tie skrabance bude vidiet ale vyskusat to mozes, je to urcite lacnejsie ako menit display a urcite bezpecnejsie ako menit na nom sklo a potom zase zhanat novy. LCD som sice von este nemal ale podla obrazkov, co som videl bude asi dost problematicke ho rozobrat bez poskodenia a nasledne bezproblemovo tam davat dalsie krycie sklo Citovat
Raiser Odesláno 15. květen 2011 Autor Odesláno 15. květen 2011 Tam,kde ta ženská v Belgii jezdila hadrem okolo hrany je lesklý povrch (tuším,že vyleštěn přítlakem na hadr plus prach) a v prostředku je matný plus jemné lesklé jakoby škrábance.Máte ten LCD lesklý,nebo matový? Citovat
Mark Odesláno 15. květen 2011 Odesláno 15. květen 2011 Presne ten istý problém som mal aj ja.Bola to jediná vec čo ma na aute riadne štvala.Už som bol rozhodnutý vymeniť celý displej,ale ked som si zistil cenu hned ma to prešlo.Niekto mi poradil že mám skúsiť nejakú leštiacu pastu.Tak som sa dal do hladania a našiel som pastu na škrabance ktorá sa používa na telefony a tvrdene displeje.Za 5,80 eúr som kúpil pastu DISPLEX a bolo po probléme.Takže sa nemusíš strachovať,zohnaj si tu pastu a potom už len pevné nervy pri leštení.Ja som sa trápil asi hodinu ale stálo to za to,teraz mám displej ako nový.Tak vela štastia. Citovat
Raiser Odesláno 15. květen 2011 Autor Odesláno 15. květen 2011 Díky za radu Marku.Pasta objednána a posadím k tomu ženu.Já jsem nervák.Dám vědět jak to dopadlo.Jestli někoho napadá i jiná alternativa,uvítám každou radu. Citovat
Mark Odesláno 15. květen 2011 Odesláno 15. květen 2011 A nezabudni si olepiť okraje rámika nejakou lepiacou páskou,aby si nezbrúsil aj farbu z rámika!To by vyzeralo dosť blbo a mal by si další problém.A možno ani nie-nahradný rámik mám. Citovat
Raiser Odesláno 16. květen 2011 Autor Odesláno 16. květen 2011 Tak vyřešeno.Tchyně ho umyla jarem.Bylo na něm jen tak dva milimetry spreje na palubovku a v té rstvě jakoby škrábance.LCD lesklé nové bez vad.Děkuji za ochotu poradit. Citovat
alihen Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 to bud rad zistil som ti, ze to krycie sklo sa neda vymenit, len predna cast toho LCD panelu (samotny LCD panel bez elektroniky) na cenu som sa radsej ani nepytal Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.