Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Scratchuv gulasek


Scratch

Recommended Posts

potrebujeme:

hovezi maso - klizku

cibule

chleb

pivo

tuk na smažení

papriku sladkou a palivou

gulasove koreni

chilli

majoranku

Postup

Necháme rozpustit tuk v hrnci a poradne jej rozpalime

do horkeho tuku vhodime nadrobno nakrajenou cibuli (musi byt tuk opravdu rozpaleny, jinak nam cibule pusti stavu a bude nam to trvat opet dele)

cibuli necháme udělat do úplně tmavě hněda - za stálého míchání. Spousta lidí to nechá jen lehce do hněda a to je špatně, ideální to je až těsně před spálení :)

Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme do té doby, než samo pustí stavu (nepodlevame). maso pousti bilkovinu, ktera se prichytava na hrnci - ta se nam pozdeji odchytne pri podliti a duseni.

Jakmile je maso dostatecne orestovane a pousti stavu, tak prisoluji, peprim, opaprikuji, ochilliuji, lehce podleju a necham dusit domekka.

kdyz je maso mekke tak dochutim omacku majorankou a lzici (kyblem) piva - dle chuti

Omacku zahustuji natrhanym chlebem.

Serviruji s chlebem ci houskovym knedlem, navrch vzdy patri cibule :)

Nekdo jeste pridava hned na zacatku cukr do oleje s cibuli, gulas ma pak karamelovejsi barvu a i jeho chut je ovlivnena.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

jj, chystam se pristi tyden k minikovi, tak musim si trosku rozmlsat chutove bunky, abych mu porad vsechno jen nechvalil :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...