Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zóny Placeného Stání - ZPS Praha


mr.SM

Recommended Posts

Ahoj Peugeotaci,

jiz delsi dobu vedu s kamarady spor jak to je se zonamy placeneho stani v Praze. Asi jako vetsine prazakum s emi nelibi placeni. Co si o tom myslite a nejake rady jak se vyhnout placeni?

Prvni odzkousena moznost (u me funguje):

Prijedu kde je treba modra zona, zavolam 156 ze v te a te ulici je to a to auto a ze je moje nepojizdne. Vetsinou operacni MP mi rekne ze mi posila odtah, nacez ja reaguju argumentem ze vzhledem k jejich cenam si zajistim odtah sam. Zajdu si vyridit co potrebuju a spokojene odjedu. Jsem kryty kvuli pripadne boticce a odtahu, a kdyby nahodou jsem zavadu odstranil na miste. OPRAVDU TO FUNGUJE

Druha moznost ( zatim neodzkousena):

Zaparkuju a jdu si vyridit co potrebuju. Kdyz bych prosel k autu a mel botu atd, tak se budu s PCR nebo MP hadat. Jelikoz v zakone o silnicnim provozu neni nikde nic napsano o nejakych zonach placeneho stani, tudiz se jedna o normalni pozemni komunikace, kde pokud mi to znacky nezakazuji, muzu stat. Zony placeneho stani prece upravuje vyhlaska daneho mesta. Ale ta nemuze byt nadrazena zakonu, byl by to nesmyl. Takze prece nemuzu postupovat protizakonne dle zakonu o silnicnim provozu.

Mate vy nejake rady, pripominky apod...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No me teda obe Tebou (jak rikas) praktikovane metody prijdou dost extremni .. volat 156 by se mi fakt teda chtelo ... a hadat se s nima pak ... kdyz uz mas boticku a zbrzdi Te to od vyrizovani dalsich veci ... pekna kravina. Take se mi nelibi ze centrum = bud se tam vibec nesmi / nebo je tam modra zona / nebo placene stani ... Nicmene s tim opravdu nic neprovedu. A propos - kdyz skoncim v praci treba v 17h a nekam jedu neco zaridit platim uz jen tu necelou 1 hodku do 18h pze po 18h je to zdarma takze se v mem pripade z pravidla opravdu doslova o par korun :papa

[upravil dne 20/4/11 22:33 Stibto]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Druha moznost ( zatim neodzkousena):

Zaparkuju a jdu si vyridit co potrebuju. Kdyz bych prosel k autu a mel botu atd, tak se budu s PCR nebo MP hadat. Jelikoz v zakone o silnicnim provozu neni nikde nic napsano o nejakych zonach placeneho stani, tudiz se jedna o normalni pozemni komunikace, kde pokud mi to znacky nezakazuji, muzu stat. Zony placeneho stani prece upravuje vyhlaska daneho mesta. Ale ta nemuze byt nadrazena zakonu, byl by to nesmyl. Takze prece nemuzu postupovat protizakonne dle zakonu o silnicnim provozu.

No, pokud se domnívám správně, tak by měly být v místech těchto parkovacích zón dopravní značky \"zóna se zákazem stání nebo zastavení mimo vyznačená parkovací místa označení modrou barvou\". Ty tedy zastavíš nebo zaparkuješ oprávněně pouze na místech označených touto modrou barvou a zde se již uplatňuje místní úprava pravidel silničního provozu, kterou vydává a řídí magistrát a ten nařídí, že se na těchto místech bude platit, což bohužel ty musíš učinit, přestože zákon o provozu na pozemních komunikacích neupravuje žádné placené barevné zóny. Magistrát toto vydá třeba vyhláškou nebo nějakým jiným obecně závazným právním předpisem a ty se jím musíš řídit stejně jako kdyby to byl zákon. Postih za porušení vyhlášky nebo jakéhokoliv podzákonného aktu by mělo být v dikci výhradně měšťáků...státní policie nemá zaprvé o všech vyhláškách ani přehled a ani nemá oprávnění sankcionovat porušení těchto podzákonných norem. Každý zákon (pouze zákon, nikoliv norma nižší právní síly) má uvedeno u jednotlivých § zpravidla v posledních odstavcích, že např. za porušení ustanovení § \"xx\" odst. \"yy\" písm. \"zz\" lze uložit pokutu v blokovém řízení ve výši xxxxx,- Kč....dále by mělo být stanoveno, že tyto blokové pokuty je oprávněna ukládat Policie ČR nebo další orgány (např. měšťáci, celní správa, atd...). Takto to je stanoveno v zákoně o přestupcích a stejně tak by to muselo být stanoveno v každém zákoně, podle kterého by měla ukládat PČR blokové pokuty. Městská policie je řízena zákonem o městské policii a dále i vyhláškami a dalšími podzákonnými normami města/obce, proto speciálně měšťáci řeší takové věci jako parkování v označené zóně a to zcela legálně a orpávněně.

[upravil dne 20/4/11 12:07 Stifler]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejně jako většině pisatelů nade mnou mi Tvé počínání přijde přinejmenším úsměvné - to jsi takovej kolenovrt, že nejsi schopnej - když už si musíš vézt zadek až na místo schůzky v autě - zaplatit dvacku za stání v placený zóně? Spočítal sis na kolik Tě vlastně přijde taková cesta autem do centra, kolik času strávíš poskakováním v kolonách, jak dlouho hledáš místo na parkování kvůli několikaminutové schůzce? Jinak já bych nevymýšlel žádné chujoviny typu oznámení MP, že zrovna máš poruchu (to se Ti může vymstít a po čase stejně budeš provařenej), ale když už bych byl okolnostmi donucen do zóny zaparkovat, snažil bych se motat kolem auta nebo se vzdálit maximálně na opravdu několik minut - většinou se i s MPky dá mluvit a když vidí, že tam auto nestojí hodinu, ale že k tomu zastavení máš opravdu důvod, nechají Tě žít i bez hledání cestiček, kudy je přečůrat (to je naopak spíš naštveš a vyjednávací pozice bude podstatně horší).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky tedy pridam slovo do pranice.

uprimne mi nejake takove obchavani je decentne proti srsti. Poto mse vsichni divy kdyz na silnici potkaji diru, bo neuklizeny chodnik, ale kdyz kazdy hleda zpusob jak vsechno obechcat nekde se to odrazit musi. [ a poprosim nazory politiku, jako ze ty penize jdou tam ci tam, si nechte pro sebe, koho jste chteli toho tam mate v te vlade, takze nedrzkovat]

Nevim jak casto jezdis do centra... Ale ja sice nejezdim do prahy, ale v centru OL jsem kazdnym dnem hned nekolikrat. At schuze nebo nejaky servis... mame tam toho dosti co na praci. A jedoduche reseni, ja nevim co si ty uctujes za hodinu, ale ja aktualne 250kc za kazdou za pocatou... a to me tech 20kc fakt nevytrhne. A ve firmach kde preci jenom clovek jede na jednani maji slicnou sekretartku ktere predam klice popisek auta a park. listek tam mam do 5min.

Ale at se vratim k tematu, pokud tam jedu [jedes] ne primo vydelavat penize, tak ja jezdim sice i tam kde je zakaz vjezdu, pouze pro dopr. obsluhu tak tam jedu po 18h, a kdyz potkam MP tak jim to reknu jednoduse, bohuzel sem sebbou tahnul 12m zebrik jak vidite je na aute, k tomu 2 krabice 305m UTP a dve paraboly o velikosti 60cm, opravdu to musim tahat 1km pesky? A ackoliv vsichni rikaji ze jsou MP zm*di apodobne... Tak vzdy sem se s nimi domluvil, prevazne je tam vyhledavam a domluvim se s nemi osobne kde jim nebude vadit ze parkuji, ze je to docela nutne. A necekane sem jeste takovy problem nemnel, z by mi po domluve daly boticku.

A pokud pokrocim do finalni teoreticke situace, ze tam potrebujes do 18h, zrovna kdyz ma banka otevreno jenom do 17h. Tak jako promin, ale kdyby tam mela takhle parkovat kazda lopata zadarmo... Tak ti garantuji ze tam uz nikdy nezaparkujes. V takovem pripade zastavim v zakazu statni, pouze pro dopr. obsluhu chytnu parabolu pod pazu, pockam nez prijedou MP, a jako ze ty hodne rychle prijednou kdyz tam stojim s coupe :D . Politicky jim vysvetlim ze me tu za 15min budou marne hledat, vyridim si v bance co potrebuji a za 5min sem nekde jinde. [konk. tohle je z minule soboty. 11am]

Takze jestli hledas zpusob jak tam parkovat zdarma kdy se ti zamane, tak doufam ze si ho nechas pro sebe, protoze az tam ja pojedu s 12m zebrikem a budu spackovat na ty debyly kteri tam stoji prez dve parkovaci mista a ani je nezajimaji park. karty, protoze prisly na zpusob jak to obechcat. Tak si na tebe vzpomenu, takze jestli na to prides, prosimte nech si to pro sebe. Protoze ty park. mista maji neco do sebe.

A ano znam ze par zpusobu ktere vyuzivam tak trochu kvuli ohebnosti nascih zakonu, ale nebudu se sverovat, kvuli duvodu vise zminenem. Preji hodne zdaru, a snad ti tyhle blaboly aspon neco rekly. A mimo jine tohle praktirkuji jak v OL, Brne OT i Praze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...