Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Volby 2011 aneb proč kandidovat aneb co obnáší Vedení klubu


Pe.Tr

Recommended Posts

Jak již píšu zde

čekají nás Volby nového Vedení klubu a aby bylo koho volit je potřeba mít nějaké kandidáty na post člena Vedení klubu.

Často se na srazech setkávám s dotazy co takové Vedení klubu dělá.

V první řadě je potřeba si říct že Vedení klubu se skládá z Výkonného výboru a z Revizní komise která kontroluje Výkonný výbor, aby nedělal tzv. levoty .

Členové Vedení si pak na první tzv ustanovující schůzi rozdělí rezorty. Tím je myšleno např správa a vedení Eshopu, správa členů(kartičky,nový řádní členové členové), správa partnerů a inzerentů, Správa klubových peněz(platby+ komunikace s klubovým účetním), kdo bude mít nastarosti sekci Club , takovou nástěnku klubu a pořizování zápisů ze schůzí.Dále se určuje tzv srazový koordinátor a pokud je v kolektivu zastoupeno oddělení IT je to vhodný kandidát na superadmina popř IT specialistu klubu. A další již dle domluvy.

Také se volí sídlo klubu, kam bude směřována věškerá pošta.

O změně místa sídla klubu je potřeba informovat co nejdříve všechny instituce s námi spojené, viz níže.

Co se týká Rozdělení funkcí jako takových tzn kdo bude Předseda klub kdo Tajemník kdo předseda revizní komise , se právě dohodne na té ustanovující schuzi.Většinou je předsedou ten kdo získá ve volbách nejvíce hlasů od řádných členů a Tajemník je ten který ve volbách skončí druhý v pořadí.Ale samozřejmě záleží na konečné dohodě na schůzi. Tajemník klubu je v podstatě zástupcem Předsedy.

Po celou dobu zvoleného období tedy dvou let se členové vedení radí a komunikujjí mezi sebou v tzv Štábním stanu , toto vlákno je viditelné pouze pro členy vedení.Řeší se vněm různé návrhy, reakce na nabídky z \"venku\" , platby, srazy, vyučtování srazů, Vánoční dárky, a v podstatě vše z dění okolo klubu, např darební členové klubu, nový možní partneři , moderátoři , různá zlepšení na foru či klubu mnoho jiného , zrovna mě nic nenapadá kolegové kdyžtak doplní .

Nové vedení se nemusí bát že bude vhozeno do vody, po zvolení se zúčastním ustanovující schůze, na kterou múže přijít kdokoliv z členské základny tedy jakýkoliv řádný člen, a vše každému vysvětlím , ad agenda kartiček ad jiné pravidelné věci. Dostanou šanon s platnými smlouvami a info ad platební věci z klubem spojené, Administrace,nájem skladu, hosting apod.

Ten kdo se rozhodne pro eshop dostane od vvittyho klíče od skladu hned po tom co si mezi sebou provedou inventuru eshopových věcí a předajísi předávací protokol o výsledku inventury.

Nové vedení si provede povinné administrativní kolečko, kdy si vytisknou aktuální stanovy klubu v min dvou kopiich, kdy na konec, vykonný výbor včele s předsedou klubu , se podepíší a nechají si své podpisy ověřit na úřadě. To samé provedou se zápisem z ustanovjící schůzi. Předseda pak napíše žadost o schválení stanov na MVČR, a takto odevzdá ke schválení. Po schválení je potřeba informovat o změně vedení klubu -Nájemce skladu, všechny Partnery klubu, banku a správce hostingu.

Samozřejmě v první řadě hned po schuzi informují o změně a rozděleni členy klubu prostřednictvím fora a hlavni strany.

Pro Slovenského zástupce platí i jako dosud , správa eshopu a hledání nových partnerů klubu a samozřejmě komunikace s vedenim klubu např prostřednictvím komunikačního stanu. To je sekce viditelná pouze pro členy vedení a slovenského zástupce. Tady pevně věřím že Pastorek své místo obhájí, doted sve funkci dělal čest ,ikdyz u tech novych partneru by mohl vic zabrat ale jinak supr :D (šplh,šplh)

Tohle si myslím mohlo pomoci všem kteří svoji kandidaturu do vedení klubu zvažují a chteli by klubu pomoct ale nejsou si jisti co to vlastně všechno obnáší.

Ještě jsem zapomněl na hodně důležitou věc, kterou je potřeba si uvědomit, je potřeba brát na zřetel že je k tomu potřeba spoustu času a vedení klubu spoustu čas zabere a myslím si že hodně důležitá je i tolerance životního protějšku je-li nějaký.Pokud toto nemáte budte soudní a nechte místo jiným.

Ještě na závěr.

Vedení klubu je dle stanov oprávněno udělovat odměny.

Tím chci říct, že práce ve Vedení klubu není výdělečná ikdyž na konci zvoleného období je možné udělit odměn např za dobrou spravu sveho rezortu apod. V minulosti byl např ten kdo spravoval Eshop odměnován 10% z zisku prodaných věcí.Tohoto se Vvitty v tomto vedení zřekl ve prospěch klubu.

Pro info všem člen revizní komise AKA v tomto vedení (tříleté období) navrhl odměnu za příkladnou práci předsedovi klubu a to částku 15 000,-, která byla posléze zbytkem vedení schválena.

Pokud by jste měli jakékoliv otázky k vedení klubu a správou sním spojeném , ptejte se i pokud nemáte zájem o kandidaturu do Vedení klubu, ale zajímá vás to.

Dosluhující Předseda Klubu

Pe.Tr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petře, krásně jsi to napsal, pevně věřím, že tohle přiláká spoustu kandidátek, přestože je v dnešní době dosti těžké najít člověka, který má k dispozici tolik času, co účast na vedení klubu vyžaduje, a ještě k tomu tolerantní manželku/manžela nebo jen přítelkyni/přítele. Každopádně bych chtěl Tobě poděkovat za příkladné plnění povinností spojených s tvou funkcí předsedy klubu, plně souhlasím s odměnou, která ti byla navržena, a byl bych moc rád, kdybys podal svou kandidátku i do následujícího volebního období, protože si ani nedovedu představit jiného vhodnějšího člena na post předsedy, než jsi Ty. Děkuji! :potlesk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po tom co napsal Stifler,a napsal to pěkně,lepší bych to nenapsal,nemám co jinýho dodat,přál bych ti taky kdybys podal svou kandidátku i do následujícího volebního období, protože si taky nedovedu představit jiného vhodnějšího člena na post předsedy, než jsi Ty:potlesk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opravdu hezky sepsaná pravda. Přál bych si, aby se konečně letos v červnu \"prolomily ledy\" a do vedení kandidovalo dostatek soudných a pro věc zapálených řádných členů a aby současné vedení nemuselo potupně škemrat u vhodných řádných členů o zvážení kandidatury, aby volby vůbec mohly proběhnout. Volit vedení klubu včetně revizní komise z více než pětisethlavé řádné členské základny z kandidátek převyšujících o 1 - 2 počet uvolněných křesel je velice smutné - ale bohužel tomu tak v minulosti bylo takřka pravidelně. Práce ve vedení klubu je činnost, která bez nadšení pro věc není možná a já jsem moc a moc rád, že Pe.Tr po mém odchodu z vedení vedl klub tak, jak ho vedl - jeho práce je opravdu vidět a já doufám, že v ní bude ještě dlouho pokračovat a že nově zvolené vedení mu půjde na ruku ještě víc než to současné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pe.tře a kdo jinej? Umím si představit i Přemu ve vedení. Chce to silné osobnosti.....

Další možný kandidát je pro mě třeba Hurvajz nebo Ferry či Oddie. Jsou zde vidět pořád stejně jako před 5 lety, co jsem zavítal na stránky našeho klubu. Ale je to hlavně o volném čase

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky klubu preji, aby se naslo dost lidi, kterym se bude chtit obetovat svuj cas a energii pro dobro klubu :)

punkac: nevim, jestli to nutne musi byt silne osobnosti, spis nekdo, komu bude na klubu zalezet a to cele volebni odobi....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk Pe.Tře, často píšeš nesmyslně, ale musím uznat, že tohle je napsáno výstižně!!!

Taky za odstupující vedení přeji, ať se najde co nejvíce kandidátů, ze kterých bude možné vybrat dost kvalitních lidí do vedení!!

Je to \"pouze a jenom\" o schopnostech, ČASU a zapálení a takových lidí moc bohužel není!!

Takže good LUCK klubu v budoucíh letech!:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice je jeste mesic casu, ale neni od veci to tu obcas pripomenout. Trosku se bojim, jestli se vubec najde dostatek zajemcu na to, aby bylo mozne ustavit nove vedeni klubu, i kdyz bych klubu pral opak.

Nejmene tri clenove stavajiciho vedeni jiz kandidovat nebudou, takze bez novych zajemcu to opravdu hrozi. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono je to myslim aj stazene tym, ze teoreticky zaujemca by mal byt s prahy alebo blizkeho okolia nie ?

Resp, by bolo mozno dobre napisat, ako casto pripadny kandidat bude musiet chodit do Prahy, ako casto sa oficialne PC stretava, a ci dokonca nie je nevyhnutne, aby pripadny kandidat bol s prahy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

praha podminkou určitě není, viz předchozi vedení bylo z časti i z Brna, pokud je vedení z sirsich oblastí , je možne se domluvit na puli cesty . avšak ke schuzkam i viz stanovy stačí učast elektronická , tedy zminovana štábní sekce na foru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobni schuzka je tak max. jedna do roka... jednou ustavujici schuze, kam neni od veci dorazit, a pak mozna jeste jedna schuze... zbytek se resi elektronicky, jak jiz bylo receno. Takze jedinou podminkou je bydliste na uzemi CR, dane zakony CR o OS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...